Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Centru de pregătire profesională pentru viitorii medici, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Centru de pregătire profesională pentru viitorii medici, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Problema lipsei medicilor specialiști este veche la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, iar foștii manageri pare că s-au arătat prea puțin interesați să o rezolve. Actuala conducerea a instituției are în plan să aducă medici noi la Spitalul Slobozia printr-o decizie îndrăzneață. În colaborare cu profesorii universitari din București, oficialii Spitalului Județean de Urgență Slobozia vor să transforme unitatea medicală într-un Centru de pregătire pentru medicii rezidenți. La finalul rezidențiatului, proaspeții specialiști ar putea alege să profeseze în spitalul unde s-au format. Până când această idee va prinde contur cu adevărat, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a scos la concurs 15 posturi de medici specialiști. «Vrem să funcționăm cu schema de personal de specialitate completă, pentru a furniza servicii medicale de calitate pacienților!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Este nevoie de medici specialiști
La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, cele mai vulnerabile secții din punct de vedere al lipsei specia­liștilor rămân Pediatria, Neonatologia, Neurologia, Cardiologia sau Unitatea de Primiri Urgențe. Esti­mativ, unitatea medicală are nevoie de 15 specialiști pentru a-și putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Un prim demers în acest sens a fost scoaterea posturilor la concurs și publicarea lor în reviste de specialitate, astfel încât medicii interesați să profeseze să se poată înscrie la concurs. «Problema lipsei de personal de specialitate nu este doar la Slobozia, ci și la celelalte spitale din județ și chiar din țară... Deocamdată facem tot ce ține de noi din punct de vedere legal pentru a-i putea convinge pe absolvenții Facultății de Medicină să vină să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Demersul nu este unul ușor, dar sperăm să reușim!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

O nouă abordare
Actuala conducere a Spitalului Slobozia vrea să propună o nouă abordare în privința procesului de recrutare a medicilor care să-și desfășoare activitatea în cadrul celui mai mare spital din județul Ialomița. Este vorba despre încheierea unui parteneriat de colaborare cu profesorii universitari din București, astfel încât Spitalul Slobozia să devină Centru de pregătire profesională pentru medicii rezidenți. Conform acestui parteneriat activitatea de practică medicală să fie desfășurată în cadrul unității medicale, iar la finalul stagiilor, după susținerea examenului de rezidențiat, medicii să aibă posibilitatea de a rămâne în spitalul în care s-au pregătit. «Este o idee pe care noi sperăm să o concretizăm... Deja am pornit mai multe discuții cu renumiți profesori universitari în această direcție, iar feedback-ul pare să fie unul pozitiv! Ar fi foarte frumos ca inițiativa pe care noi, Spitalul Județean de Urgență Slobozia am demarat-o să se concretizeze. Cel mai mare beneficiu ar fi pentru pacienții noștri!» a adăugat Liviu Patrichi, ma­nagerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

De ce să lucrezi la Spitalul Slobozia?
Chiar dacă se află într-un oraș de provincie, Spitalul Județean de Urgență Slobozia poate fi atractiv pentru orice medic tânăr datorită dezvoltării permanente a bazei materiale. În ultimii 2 ani, Consiliul Județean Ialomița, pe de o parte, și Ministerul Sănătății, pe de altă parte, au investit peste 5 milioane de lei în achiziția de aparatură medicală de specialitate. «Putem să spunem faptul că avem echipamente moderne pe care medicii le-ar putea folosi pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții... S-au făcut multe demersuri în acest sens și ele continuă. După cum se știe, la momentul de față se efectuează lucrări de reparații și moder­nizări la Ambulatoriul Spitalului Slobozia, iar proiectul include și dotările aferente. Iar acesta nu este singurul proiect de acest tip!» a explicat Liviu Patrichi, ma­nagerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Pe lângă dotările materiale constând în echipamentele medicale, administratorul Spitalului Slobozia oferă medicilor care nu locuiesc în oraș posibilitatea de a-și deconta naveta și chiar o parte din contravaloarea cheltuielilor pentru plata chiriilor. De asemenea, la Slobozia, administrația locală, în parteneriat cu Agenția Națio­nală pentru Locuințe, construiește un bloc destinat exclusiv medicilor care vor să se stabilească la Slobozia. «Există avantaje pentru toți cei care vor să vină să lucreze în spitalul nostru... Noi îi așteptăm!» a mai spus Liviu Patrichi, managerul celui mai mare spital din Ialomița.

27 Iunie 2021, 09:05 (2037 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Contracte de muncă definitive pentru 52 de cadre medicale, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
Soluția Spitalului Județean de Urgență Slobozia pentru a se renunța la disponibilizări
Spitalul Județean de Urgență Slobozia, la un pas de a fi declasat

Comentariile cititorilor:


La mulți bani:
(30 Iunie 2021, 09:53)
Specializare fac și acum prin București și Constanța, în timpul programului. Și colaborări, cabinete particulare. Trec pe la spital doar sa și mențină vadul de clienți pe care ii aduc la privat. Era mai buna Mariana ca le verifica programul. Acum nu mai e nimeni pe acolo și dacă vine, e plictisit și agresiv cu bolnavii. Conflictul de interese când va fi legiferat? Sa aleagă, stat sau privat, de ce se permite haosul acesta?
@Vasile:
(28 Iunie 2021, 13:08)
De acord cu Vasile, 100%!
De venit or sa vina, dar o sa invete aceleasi ,, materii'' ca si cei din acest spital si anume SPAGA, DEZINTERES  fata de pacienti, AROGANTA etc...
Nu o sa schimbati nimic atata timp cat nu exista omenie,  respect si mai ales profesionalism ....
Inca se fac angajari in acest spital pe spaga, pe sistemul vechi - pile si relatii - ...inca sunt angajati medici care habar nu au sa puna un diagnostic si nu se ridica de pe scaun daca nu le umpli buzunarul..
Iar daca vorbim despre cei care pleaca in alte tari, acolo de ce nu stau cu mana intinsa ca aici, si se multumesc cu salariul, care acum este la nivelul celui din occident?!?
5000-6000 euro, tot nu-i multumeste, pentru ca asa s-au invatat...salariul sa-l tina pe card si sa traiasca din ciubucurile cersite de la pacienti..
@Balan Ghe:
(28 Iunie 2021, 12:01)
John F. Kennedy:" Nu intreba ce poate face tara pt tine, intreaba-te ce poti face tu pt tara ta"..
Vasile:
(27 Iunie 2021, 22:18)
Balane societatea a oferit si tot ofera. Invatamant gratuit , salarii mari ,conditii de lucru. Nu mai fii ancorat in trecut. Statul sa dea ,statul sa dea, statul suntem noi. Noi dam cu toti in stat dar ce oferim in schimb statului ? Promovam denigrarea,ura de tara,ura fata de oameni,murdaria sufleteasca si cea morala. 
Ce oferim copiilor sau a celor ce vor sa profeseze si de ce ar trebui sa vina ? 
Pentru ca sunt romani,pentru ca de asta s-au pregatit si sunt bine platiti ,pentru ca vor fi respectati daca isi iubesc meseria si isi iubesc munca si oameni pe care ii trateaza. 
Daca te intrebi de ce alti pot si de ce multi pleaca raspunsul este pentru ca e mai simplu sa lasi schimbarile in seama altor fraieri nu ?
Conditia asta "de fraier" si de "inteligent" face diferenta intre un medic care salveaza vieti pentru bani si unul care o face din iubire fata de munca sa. 
Ca medicii sa fie respectati trebuie sa aibe si ei la randul lor respect si comunicare in propria ograda. Dar noi stim bine cu functioneaza "feuda sanitara" sau pesemne ca nu ai vazut reportajul recorder cu sistemul medical .
Iti recomand si tie si altora ca tine il vizione:
https://www.youtube.com/watch?v=dV7csY0mRgM&;t=485s

Balan Ghe.:
(27 Iunie 2021, 13:53)
Am uitat sa subliniez, am gasit la IDF Paris, un doctor roman care facea minuni, la fel ca celebri doctori rusi care au reconstruit mana DOCTORULUI GIORDAN( este mit sau realitate, el sa spuna, dar in evidentele armatei Giordan este un erou patriot),da facea minuni, reconstruia mana, piciorul. Totul depindea de timpul de la amputare si l-am vazut urland la jandarmi sa asigure veirea de urgenta la spitalul lui a unui boschetar taiat de metrou la gara de lion din paris. Asa trebuie sa areate un doctor, iubit de ialomiteni, cum a fost DOCTORUL SOCOTEANU  de la Tandarei.Mare om mare caracter, docor adevarat, cu Kentul in coltul guri si injurand la asistente.  Da domnilor si doamnelor, daca vrem sa avem doctori trebuie sa le oferim ceva, ceva ce ei asteapta de la o comunitate normala. RESPECT- CONTINUITATE -SIGURANTA.
Balan Ghe.:
(27 Iunie 2021, 13:35)
Doctori nostri adevarati, care si-au tocit coatele prin facultati, sunt acum cei mai apreciati in Franta. In ultimi 10 ani am avut ocazia, prin prisma meseriei, sa gasesc doctori romani, in localitati mici, doctori iubiti si apreciati de francezi, pur si simplu nu gandesc o viata fara ei. Sunt prieteni, seara se intalnesc la barul - tabac din comuna si pun la cale viata comunei. Nu exista rasism, ura sau invidie. Doctorul lor este omul de care au nevoie. De ce ar ramane in tara doctori nostri?  Ce le oferim noi?  In vremurile trecute, intrun oras erau trei sefi-primarul, militianul si doctorul. Azi, sunt sefi, carciumarul care da pe caiet, soferul de autobuz care te lasa sa mergi la munca la juma de pret si vecina ofilita care a venit din spania si o da negociabil, cu plata cand vine pensia. Un prieten mi-a spus ca un veteran viril de la 500, facea imprumuturi la provident ca sa poata plati ratele la spanioala repatriata. Asta este societatea  noastra. Nu mai sunt babe, care sparg seminte in fata blocului, nu mai miroase a mici veritabili la Privighetoarea. CE DOCTOR SCOLIT SI DESTEPT, AR VENI IN ACESATA CLOACA CARE SE CHIAMA SLOBOZIA.  Daca ar veni, unde ar sta, locuintele facute de defunctul sunt MUCEGAI, VIERMI SI GANDACI.Pot fi cazati la hotel, dar nu pot dormi de tipetele traseistelor care presteaza. Vor pleca imediat cand vor vedea ca in fiecare zi sunt opriti de rutiera lui ciocan, sa vada daca au stingator, triunghi si trusa medicala. Mortul din porbagaj nu-l vad. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 17 Aug 2022
67 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 397 398

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 August 2022, 17:25


Ialomița: 28 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 16 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28800, fiind înregistrate 28 de cazuri noi față de ziua de luni, 15 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

16 August 2022, 13:15
(98 vizualizări - 0 comentarii)


2

IȘJ Ialomița: A început Bacalaureatul de toamnă 2022

Marți, 16 august a.c., s-a desfășurat prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă 2022. La nivelul județului, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, au fost organizate 3 centre de examen. La prima ...[citește_toată_știrea]

16 August 2022, 12:15
(155 vizualizări - 0 comentarii)


3

IPJ Ialomița: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 284 mii de lei

În perioada 12-15 august a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 500 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 725 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și ...[citește_toată_știrea]

16 August 2022, 11:45
(139 vizualizări - 0 comentarii)


4
ISU Ialomița: Bilanțul pompierilor după minivacanța de Sfânta Maria

ISU Ialomița: Bilanțul pompierilor după minivacanța de Sfânta Maria

În minivacanța de Sfânta Maria, pompierii ialomițeni au participat la 73 de intervenții ce au vizat acordarea de prim ajutor, descarcerarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. ...[citește_toată_știrea]

16 August 2022, 11:15
(137 vizualizări - 0 comentarii)


5
Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița: «Jointuri» la Festivalul Amara

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița: «Jointuri» la Festivalul Amara

Printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița informează că duminică, 14 august a.c., a depistat un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din Amara, care avea asupra sa substanțe susceptibile ...[citește_toată_știrea]

15 August 2022, 17:10
(277 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 21 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 15 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28772, fiind înregistrate 21 de cazuri noi față de ziua de duminică, 14 august a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

15 August 2022, 13:10
(196 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: 7 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 14 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28751, fiind înregistrate 7 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 13 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

14 August 2022, 13:20
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 33 de noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28744, fiind înregistrate 33 de cazuri noi față de ziua de vineri, 12 august a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2022, 13:50
(381 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 42 de noi cazuri de COVID-19

Vineri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28711, fiind înregistrate 42 de cazuri noi față de ziua de joi, 11 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

12 August 2022, 13:15
(434 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: 100 de polițiști, la datorie în minivacanța de Sfânta Maria

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, precum ...[citește_toată_știrea]

12 August 2022, 13:00
(506 vizualizări - 0 comentarii)


11

Slobozia: Acțiuni preventive ale polițiștilor și jandarmilor

Joi, 11 august a.c., polițiștii și jandarmii ialomițeni au desfășurat o acțiune de menținere a climatului de ordine publică pe raza municipiului Slobozia. În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre ...[citește_toată_știrea]

12 August 2022, 11:30
(454 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJFP Ialomița: Termen limită pentru depunerea Raportărilor contabile, la 30 iunie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că marți, 16 august 2022 este termenul limită pentru depunerea Raportărilor contabile la 30 iunie 2022. Astfel ...[citește_toată_știrea]

12 August 2022, 10:30
(460 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiune a polițiștilor în Piața Agroalimentară

Miercuri, 10 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire în domeniul traficului și consumului de substanțe interzise ...[citește_toată_știrea]

11 August 2022, 14:00
(691 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În luna iulie 2022, valoarea sumelor colectate a fost de 97,57 milioane de lei

În luna iulie a anului 2022 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 97,57 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

11 August 2022, 13:30
(600 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 33 de noi cazuri de COVID-19

Joi, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28669, fiind înregistrate 33 de cazuri noi față de ziua de miercuri, 10 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

11 August 2022, 13:15
(524 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor în mini-vacanța de Sfânta Maria

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că luni, 15 august 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise. În această zi ...[citește_toată_știrea]

10 August 2022, 15:15
(753 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 58 de noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28636, fiind înregistrate 58 de cazuri noi față de ziua de marți, 9 august a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

10 August 2022, 13:15
(709 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arestat pentru «furt calificat»

Marți, 9 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Țăndărei au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

10 August 2022, 12:00
(783 vizualizări - 0 comentarii)


19
Gura Ialomiței: Incendiu la groapa de gunoi

Gura Ialomiței: Incendiu la groapa de gunoi

Marți, 9 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la groapa de gunoi din localitatea Gura Ialomiței. ...[citește_toată_știrea]

10 August 2022, 10:40
(665 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier pe raza localității Ghimpați

Accident rutier pe raza localității Ghimpați

Marți, 9 august a.c., pompierii din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident ...[citește_toată_știrea]

10 August 2022, 10:30
(671 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 55 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28578, fiind înregistrate 55 de cazuri noi față de ziua de luni, 8 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:55
(721 vizualizări - 0 comentarii)


Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Luni, 8 august 2022, Protopopiatul Slobozia împreună cu Școala Gimnazială «Sfântul Ierarh Nicolae»Bucu și în colaborare cu Parohia Bucu, prin implicarea părintelui Daniel Hertz, a organizat o nouă activitate ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:40
(786 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Reținuți pentru «tentativă la furt calificat»

Sâmbătă, 6 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au reținut doi bărbați, de 42 și 50 de ani, din județul Ilfov, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 15:15
(860 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC AGRO RAM SRL
cu sediul în comuna Bordușani/Ialomița
scoate la concurs un post de
MECANIC AUTO,
contract de muncă
pe perioadă nedeterminată,
salariu 3000 lei+sporuri de week-end,
program 8 ore/zi,
un avantaj foarte mare
în ocuparea locului de muncă
îl constituie vorbirea
limbii engleză și turcă
CONDIȚII
-vorbirea unei limbi străine
(turcă, engleză)
-spirit de echipă
-capacitate de a rezolva
eventuale probleme
Relații la telefon 0724/036.668
adresa de e-mail [email protected]

8 August 2022, 15:05


Ialomița: 39 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 8 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28523, fiind înregistrate 39 de cazuri noi față de ziua de duminică, 7 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 13:50
(793 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmeria Ialomița angajează ofițeri din sursă externă

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi de execuție vacante de ofițer, specialitatea resurse umane, respectiv tehnologia informației, cu personal recrutat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:35
(951 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Țăndărei și Manasia

Accidente la Țăndărei și Manasia

Sâmbătă, 6 august 2022, în jurul orelor 13,50, un echipaj de pompieri din Țăndărei cu o ambulanță SMURD a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DN2A, în orașul Țăndărei. În eveniment ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:20
(877 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la un apartament din Fetești

Vineri, 5 august 2022, în jurul orei 9,30, două echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:10
(799 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de luni, 8 august 2022, eliberează adeverințe pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 09:20
(786 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 397 398
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...