Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Centru de pregătire profesională pentru viitorii medici, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Centru de pregătire profesională pentru viitorii medici, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Problema lipsei medicilor specialiști este veche la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, iar foștii manageri pare că s-au arătat prea puțin interesați să o rezolve. Actuala conducerea a instituției are în plan să aducă medici noi la Spitalul Slobozia printr-o decizie îndrăzneață. În colaborare cu profesorii universitari din București, oficialii Spitalului Județean de Urgență Slobozia vor să transforme unitatea medicală într-un Centru de pregătire pentru medicii rezidenți. La finalul rezidențiatului, proaspeții specialiști ar putea alege să profeseze în spitalul unde s-au format. Până când această idee va prinde contur cu adevărat, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a scos la concurs 15 posturi de medici specialiști. «Vrem să funcționăm cu schema de personal de specialitate completă, pentru a furniza servicii medicale de calitate pacienților!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Este nevoie de medici specialiști
La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, cele mai vulnerabile secții din punct de vedere al lipsei specia­liștilor rămân Pediatria, Neonatologia, Neurologia, Cardiologia sau Unitatea de Primiri Urgențe. Esti­mativ, unitatea medicală are nevoie de 15 specialiști pentru a-și putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Un prim demers în acest sens a fost scoaterea posturilor la concurs și publicarea lor în reviste de specialitate, astfel încât medicii interesați să profeseze să se poată înscrie la concurs. «Problema lipsei de personal de specialitate nu este doar la Slobozia, ci și la celelalte spitale din județ și chiar din țară... Deocamdată facem tot ce ține de noi din punct de vedere legal pentru a-i putea convinge pe absolvenții Facultății de Medicină să vină să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Demersul nu este unul ușor, dar sperăm să reușim!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

O nouă abordare
Actuala conducere a Spitalului Slobozia vrea să propună o nouă abordare în privința procesului de recrutare a medicilor care să-și desfășoare activitatea în cadrul celui mai mare spital din județul Ialomița. Este vorba despre încheierea unui parteneriat de colaborare cu profesorii universitari din București, astfel încât Spitalul Slobozia să devină Centru de pregătire profesională pentru medicii rezidenți. Conform acestui parteneriat activitatea de practică medicală să fie desfășurată în cadrul unității medicale, iar la finalul stagiilor, după susținerea examenului de rezidențiat, medicii să aibă posibilitatea de a rămâne în spitalul în care s-au pregătit. «Este o idee pe care noi sperăm să o concretizăm... Deja am pornit mai multe discuții cu renumiți profesori universitari în această direcție, iar feedback-ul pare să fie unul pozitiv! Ar fi foarte frumos ca inițiativa pe care noi, Spitalul Județean de Urgență Slobozia am demarat-o să se concretizeze. Cel mai mare beneficiu ar fi pentru pacienții noștri!» a adăugat Liviu Patrichi, ma­nagerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

De ce să lucrezi la Spitalul Slobozia?
Chiar dacă se află într-un oraș de provincie, Spitalul Județean de Urgență Slobozia poate fi atractiv pentru orice medic tânăr datorită dezvoltării permanente a bazei materiale. În ultimii 2 ani, Consiliul Județean Ialomița, pe de o parte, și Ministerul Sănătății, pe de altă parte, au investit peste 5 milioane de lei în achiziția de aparatură medicală de specialitate. «Putem să spunem faptul că avem echipamente moderne pe care medicii le-ar putea folosi pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții... S-au făcut multe demersuri în acest sens și ele continuă. După cum se știe, la momentul de față se efectuează lucrări de reparații și moder­nizări la Ambulatoriul Spitalului Slobozia, iar proiectul include și dotările aferente. Iar acesta nu este singurul proiect de acest tip!» a explicat Liviu Patrichi, ma­nagerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Pe lângă dotările materiale constând în echipamentele medicale, administratorul Spitalului Slobozia oferă medicilor care nu locuiesc în oraș posibilitatea de a-și deconta naveta și chiar o parte din contravaloarea cheltuielilor pentru plata chiriilor. De asemenea, la Slobozia, administrația locală, în parteneriat cu Agenția Națio­nală pentru Locuințe, construiește un bloc destinat exclusiv medicilor care vor să se stabilească la Slobozia. «Există avantaje pentru toți cei care vor să vină să lucreze în spitalul nostru... Noi îi așteptăm!» a mai spus Liviu Patrichi, managerul celui mai mare spital din Ialomița.

27 Iunie 2021, 09:05 (1800 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Unități mobile pentru pacienții COVID-19, în curtea Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Consultații cu programare la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Slobozia
3 milioane de euro pentru «gestionarea situațiilor de criză»

Comentariile cititorilor:


La mulți bani:
(30 Iunie 2021, 09:53)
Specializare fac și acum prin București și Constanța, în timpul programului. Și colaborări, cabinete particulare. Trec pe la spital doar sa și mențină vadul de clienți pe care ii aduc la privat. Era mai buna Mariana ca le verifica programul. Acum nu mai e nimeni pe acolo și dacă vine, e plictisit și agresiv cu bolnavii. Conflictul de interese când va fi legiferat? Sa aleagă, stat sau privat, de ce se permite haosul acesta?
@Vasile:
(28 Iunie 2021, 13:08)
De acord cu Vasile, 100%!
De venit or sa vina, dar o sa invete aceleasi ,, materii'' ca si cei din acest spital si anume SPAGA, DEZINTERES  fata de pacienti, AROGANTA etc...
Nu o sa schimbati nimic atata timp cat nu exista omenie,  respect si mai ales profesionalism ....
Inca se fac angajari in acest spital pe spaga, pe sistemul vechi - pile si relatii - ...inca sunt angajati medici care habar nu au sa puna un diagnostic si nu se ridica de pe scaun daca nu le umpli buzunarul..
Iar daca vorbim despre cei care pleaca in alte tari, acolo de ce nu stau cu mana intinsa ca aici, si se multumesc cu salariul, care acum este la nivelul celui din occident?!?
5000-6000 euro, tot nu-i multumeste, pentru ca asa s-au invatat...salariul sa-l tina pe card si sa traiasca din ciubucurile cersite de la pacienti..
@Balan Ghe:
(28 Iunie 2021, 12:01)
John F. Kennedy:" Nu intreba ce poate face tara pt tine, intreaba-te ce poti face tu pt tara ta"..
Vasile:
(27 Iunie 2021, 22:18)
Balane societatea a oferit si tot ofera. Invatamant gratuit , salarii mari ,conditii de lucru. Nu mai fii ancorat in trecut. Statul sa dea ,statul sa dea, statul suntem noi. Noi dam cu toti in stat dar ce oferim in schimb statului ? Promovam denigrarea,ura de tara,ura fata de oameni,murdaria sufleteasca si cea morala. 
Ce oferim copiilor sau a celor ce vor sa profeseze si de ce ar trebui sa vina ? 
Pentru ca sunt romani,pentru ca de asta s-au pregatit si sunt bine platiti ,pentru ca vor fi respectati daca isi iubesc meseria si isi iubesc munca si oameni pe care ii trateaza. 
Daca te intrebi de ce alti pot si de ce multi pleaca raspunsul este pentru ca e mai simplu sa lasi schimbarile in seama altor fraieri nu ?
Conditia asta "de fraier" si de "inteligent" face diferenta intre un medic care salveaza vieti pentru bani si unul care o face din iubire fata de munca sa. 
Ca medicii sa fie respectati trebuie sa aibe si ei la randul lor respect si comunicare in propria ograda. Dar noi stim bine cu functioneaza "feuda sanitara" sau pesemne ca nu ai vazut reportajul recorder cu sistemul medical .
Iti recomand si tie si altora ca tine il vizione:
https://www.youtube.com/watch?v=dV7csY0mRgM&;t=485s

Balan Ghe.:
(27 Iunie 2021, 13:53)
Am uitat sa subliniez, am gasit la IDF Paris, un doctor roman care facea minuni, la fel ca celebri doctori rusi care au reconstruit mana DOCTORULUI GIORDAN( este mit sau realitate, el sa spuna, dar in evidentele armatei Giordan este un erou patriot),da facea minuni, reconstruia mana, piciorul. Totul depindea de timpul de la amputare si l-am vazut urland la jandarmi sa asigure veirea de urgenta la spitalul lui a unui boschetar taiat de metrou la gara de lion din paris. Asa trebuie sa areate un doctor, iubit de ialomiteni, cum a fost DOCTORUL SOCOTEANU  de la Tandarei.Mare om mare caracter, docor adevarat, cu Kentul in coltul guri si injurand la asistente.  Da domnilor si doamnelor, daca vrem sa avem doctori trebuie sa le oferim ceva, ceva ce ei asteapta de la o comunitate normala. RESPECT- CONTINUITATE -SIGURANTA.
Balan Ghe.:
(27 Iunie 2021, 13:35)
Doctori nostri adevarati, care si-au tocit coatele prin facultati, sunt acum cei mai apreciati in Franta. In ultimi 10 ani am avut ocazia, prin prisma meseriei, sa gasesc doctori romani, in localitati mici, doctori iubiti si apreciati de francezi, pur si simplu nu gandesc o viata fara ei. Sunt prieteni, seara se intalnesc la barul - tabac din comuna si pun la cale viata comunei. Nu exista rasism, ura sau invidie. Doctorul lor este omul de care au nevoie. De ce ar ramane in tara doctori nostri?  Ce le oferim noi?  In vremurile trecute, intrun oras erau trei sefi-primarul, militianul si doctorul. Azi, sunt sefi, carciumarul care da pe caiet, soferul de autobuz care te lasa sa mergi la munca la juma de pret si vecina ofilita care a venit din spania si o da negociabil, cu plata cand vine pensia. Un prieten mi-a spus ca un veteran viril de la 500, facea imprumuturi la provident ca sa poata plati ratele la spanioala repatriata. Asta este societatea  noastra. Nu mai sunt babe, care sparg seminte in fata blocului, nu mai miroase a mici veritabili la Privighetoarea. CE DOCTOR SCOLIT SI DESTEPT, AR VENI IN ACESATA CLOACA CARE SE CHIAMA SLOBOZIA.  Daca ar veni, unde ar sta, locuintele facute de defunctul sunt MUCEGAI, VIERMI SI GANDACI.Pot fi cazati la hotel, dar nu pot dormi de tipetele traseistelor care presteaza. Vor pleca imediat cand vor vedea ca in fiecare zi sunt opriti de rutiera lui ciocan, sa vada daca au stingator, triunghi si trusa medicala. Mortul din porbagaj nu-l vad. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Ian 2022
149 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 373 374
Glodeanu Sărat: Doi adulți și cinci copii, victime ale unui accident rutier

Glodeanu Sărat: Doi adulți și cinci copii, victime ale unui accident rutier

Pompierii din Urziceni au intervenit în seara zilei de duminică, 23 ianuarie a.c., în cazul unui accident rutier petrecut pe raza localității Glodeanu Sărat, din județul Buzău. În eveniment a fost implicat ...[citește_toată_știrea]

24 Ianuarie 2022, 08:15
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 62 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 23 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20609, fiind înregistrate 62 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2022, 14:15
(115 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Accident rutier provocat de un tânăr băut

IPJ Ialomița: Accident rutier provocat de un tânăr băut

În dimineața zilei de duminică, 23 ianuarie 2022, pe DJ102 s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din cercetări a reieșit că în timp ce un bărbat, din comuna Cotorca, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2022, 10:40
(192 vizualizări - 0 comentarii)


3
Malu Roșu: Incendiu produs la o anexă gospodărească

Malu Roșu: Incendiu produs la o anexă gospodărească

Duminică, 23 ianuarie 2022, pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă din gospodăria unui cetățean din Malu Roșu. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2022, 09:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Condeești: Ars de viu în propria casă

Un bătrân de 87 de ani, domiciliat în satul Condeești, și-a pierdut viața în urma incendiului care i-a cuprins locuința. În seara zilei de sâmbătă, 22 ianuarie a.c., vecinii acestuia au alertat pompierii ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2022, 08:00
(76 vizualizări - 0 comentarii)


5

Grupul de Comunicare Strategică: 52 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20547, fiind înregistrate 52 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2022, 14:05
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Casă cuprinsă de flăcări la Orboești

Casă cuprinsă de flăcări la Orboești

Pompierii din Slobozia au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 21/22 ianuarie a.c., la ora 1,25, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din satul Orboești. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2022, 10:00
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Condeești: Două tinere și un copil de 4 ani, victime ale unui accident rutier

În seara zilei de vineri, 21 ianuarie 2022, în localitatea Condeești s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a 3 persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2022, 08:00
(140 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fetești: Minori loviți de mașină pe trecerea de pietoni

Vineri, 21 ianuarie 2022, Poliția Municipiului Fetești a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație, soldat cu rănirea a doi minori. În urma verificărilor efectuate a reieșit că ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2022, 07:30
(198 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 74 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 21 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20495, fiind înregistrate 74 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2022, 13:30
(137 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Termene limită pentru depunerea Formularului 107

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care efectuează sponsorizări, potrivit legii, că Formularul 107 ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2022, 11:15
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Rezervă de furaje cuprinsă de flăcări

Axintele: Rezervă de furaje cuprinsă de flăcări

Joi, 20 ianuarie a.c., pompierii din Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui cetățean din comuna Axintele. Militarii ISU Ialomița au intervenit ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2022, 10:35
(152 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 119 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 20 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20421, fiind înregistrate 119 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2022, 14:10
(204 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendii de vegetație uscată la Bucu, Adâncata și Bărbulești

ISU Ialomița: Incendii de vegetație uscată la Bucu, Adâncata și Bărbulești

În ultimele 24 de ore, pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată, produse pe raza localităților Bucu, Adâncata și Bărbulești. În total, militarii ISU au stins ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2022, 10:30
(231 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor în ziua de luni, 24 ianuarie 2022

Luni, 24 ianuarie 2022, casieriile RAJA și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise. Pentru efectuarea plăților, abonații pot folosi serviciile on-line, precum contul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2022, 08:30
(245 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Căzănești!

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm, de pe Șoseaua București din Căzănești echipele de intervenție RAJA Constanța sistează furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2022, 16:15
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 85 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 19 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20302, fiind înregistrate 85 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2022, 14:00
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Eveniment dedicat Unirii Principatelor Române, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» din Slobozia organizează vineri, 21 ianuarie a.c., un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române. Denumit «Unirea Principatelor Române-temelia unei națiuni», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2022, 13:15
(255 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 7500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice sunt sănătate și siguranța cetățenilor, context în care, în această perioadă sunt desfășurate zilnic activități de ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2022, 10:20
(255 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

18 Ianuarie 2022, 18:50


Activitatea ISU Ialomița, în atenția Instituției Prefectului

Activitatea ISU Ialomița, în atenția Instituției Prefectului

Luni, 17 ianuarie a.c., prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a desfășurat o vizită de lucru în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița. Reprezentantul ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2022, 16:05
(340 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 101 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 18 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20217, fiind înregistrate 101 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2022, 13:50
(265 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Căzănești!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm, de pe Șoseaua București din Căzănești, echipele de intervenție RAJA Constanța ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2022, 11:45
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Sinești

19 percheziții domiciliare se desfășoară marți dimineață, 18 ianuarie 2022, în județele Călărași și Ialomița, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în furturi din societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2022, 08:50
(520 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Dosare penale în cazul unor bărbați care au prezentat «certificatele verzi digitale» ale altor persoane

Polițiștii ialomițeni au întomit două dosare penale în cazul unor bărbați care au prezentat certificatele verzi digitale ale altor persoane. În primul caz, polițiștii de Investigații Criminale din cadrul ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2022, 15:40
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Băuți și fără permise, la volan

La sfârșit de săptămână, polițiștii de la Rutieră au organizat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea producerii unor accidente de circulație, dar și pentru depistarea și sancționarea ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2022, 15:15
(342 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 24 de amenzi pentru nerespectarea carantinei/izolării

În zilele de sâmbătă și duminică, 15/16 ianuarie 2022, peste 150 de polițiști au fost la datorie pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul Stării de Alertă, fiind desfășurate 14 acțiuni ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2022, 15:05
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 42 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 17 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20116, fiind înregistrate 42 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2022, 13:50
(295 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări la bugetul consolidat de 80,78 milioane de lei

În conturile Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița s-au colectat, în luna decembrie a anului 2021, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 80,78 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2022, 12:10
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Case în flăcări la Ion Roată și Albești, mașină arsă la Munteni-Buzău

Case în flăcări la Ion Roată și Albești, mașină arsă la Munteni-Buzău

Sâmbătă, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 22,00, pompierii din Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă a unui cetățean din Ion Roată. Trei echipaje de pompieri ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2022, 11:35
(345 vizualizări - 1 comentariu)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 373 374
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...