Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari

Cutia Pandorei a fost deschisă la Slobozia

A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari

La sfârșitul lunii august, Urban SA a anunțat oficial Asociațiile de Proprietari din Slobozia că nu va mai tolera două sisteme de alimentare cu apă pe scările de bloc din Slobozia. La o lună și jumătate distanță, reprezentanții Asociației 31 din Slobozia contestă adresa Urban SA și cer «interpretarea corectă a legii». Directorul Urban SA, Adrian Stoicescu nuanțează public poziția societății. «Am fost înțeleși greșit... Noi nu impunem nimic! Scopul nostru este să recuperăm cele 7,9 milioane de lei care repre­zintă debitele acumulate de Aso­ciațiile de Proprietari!» a declarat Adrian Stoicescu.

#REZIST Asociația 31 din Slobozia a remis publicității prin intermediul ziarului nostru o adresă destinată Urban SA în care contestă legalitatea informării publice de la sfârșitul lunii august 2021. Deși invocă o serie de reglementări legale eronate, adresa reclamă lipsa de competență a juriștilor Urban SA în interpretarea le­gislației și respinge «amenințarea» privind debranșarea de la serviciile de furnizare a apei. Repre­zentanții Asociației 31 concluzionează că, pentru respectarea reglementărilor din  Legea 224 din 2015, care permite rezilierea contractului de furnizare a apei în cazul în care există «două sisteme de alimentare cu apă care funcționează simultan» trebuie îndeplinite 4 condiții. Concret, este vorba despre o cerere de reziliere a Asociației, acordul scris al tuturor proprietarilor, o hotărâre a Adunării Generale a proprietarilor luată cu unani­mitate de voturi și o dovadă că toate debitele Asociației au fost achitate la zi. Concluzia adresei e că demersul Urban SA este «lipsit de substanță și în afara cadrului legal, fapt care o plasează într-o poziție extrem de fragilă)».

Urban SA face un pas în spate Poziția Asociației 31 este susținută public și de către administrația locală din Slobozia. În aceste condiții, directorul Urban SA a fost obligat să își nuanțeze poziția. Acesta a declarat pentru ziarul nostru că adresa a fost interpretată greșit și că Urban SA va reveni în spațiul public cu precizări suplimentare. «Am fost înțeleși greșit... Noi nu impunem nimic! Am discutat deja cu reprezentanții Primăriei Slobozia și am convenit că vom face o nouă adresă în care vom explica situația cu care ne confruntăm. Repet, intenția noastră nu a fost aceea de a obliga pe cineva. Scopul nostru este să recuperăm cele 7,9 milioane de lei care reprezintă debitele acumulate de Asociațiile de Proprietari!» a declarat Adrian Stoicescu. Dezamorsarea situației nu rezolvă problema de fond adusă în discuție. De mai bine de 10 ani, firmele care oferă acest tip de servicii percep ilegal tarife de «branșare individuală» care oscilează între 1000 și 2000 de lei, în condițiile în care țevile sunt instalate pe o proprietate comună și fără acordul tuturor proprietarilor.

27 Septembrie 2021, 08:05 (3276 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Urban SA a identificat «poluatorii olfactivi» din Slobozia
Administrația Soare restabilește legalitatea pe scările de bloc din Slobozia
După miros, în curtea stației de epurare din Slobozia
Urban SA intră pe piața branșamentelor individuale din Slobozia

Comentariile cititorilor:


@ Zamfir V:
(1 Octombrie 2021, 09:26)
Extrem de elocventă această lipsă de reacție a Primăriei Slobozia!
Oare de ce?
Gargamel:
(30 Septembrie 2021, 22:28)
Băi fraților, dacă ți s-a demonstrat că ești făcut grămadă, pentru ce mai persiști în prostie?
Afișele care au siderat slobozenii încă sunt lipite în scările blocurilor!
Cei de la Urban chiar nu realizează că în fiecare zi în care aceste afișe rămân lipite se fac și mai rău de râs?
Cum poți să te faci în asemenea hal de cacao?????

@ Zamfir V:
(30 Septembrie 2021, 15:08)
De acord, Primăria Slobozia trebuia să ia atitudine față de această bătaie de joc a celor de la Urban SA.
Dacă nu sancționează aceste derapaje, vor fi asociați cu personajele nefrecventabile care conduc, din umbră sau direct, Urban Slobozia.
Zamfir V:
(30 Septembrie 2021, 09:28)
Primăria Slobozia încă nu are o poziție oficială față de acest subiect. Cu siguranță, se vor deconta aceste inacțiuni!
Zoica:
(29 Septembrie 2021, 14:48)
Bravo Independent pentru devoalarea unor astfel de practici ilegale!
Felicitări Asociației de proprietari care are dârzenia de a se lupta cu fosilele implantate încă în instituțiile publice locale!
LOCUITOR:
(29 Septembrie 2021, 13:39)
debransarea se face cu stirea asociatiei pentru ca URBAN are contract de furnizare cu asociatia pentru consumatorii la comun
Mihaela Z:
(29 Septembrie 2021, 11:00)
Pentru Sonia!
De ce nu iei legătura cu reprezentanții Asociației de proprietari 31, pentru că s-a dovedit că sunt singurii care au curajul de a ține piept abuzurilor autorităților locale? 
Sunt convinsă că te vor îndruma corect!
@ Sonia:
(29 Septembrie 2021, 10:02)
Extrem de simplu, Sonia!
Acționați în judecată SC URBAN SA Slobozia, pentru debranșare ilegală. Dacă într-adevăr nu aveți datorii, nu v-ați exprimat în scris acordul pentru branșarea individuală și nu ați votat în Adunarea generală a Asociației de proprietari că sunteți de acord cu branșarea individuală, atunci acțiunea URBAN SA a eludat grav prevederile legale în domeniu.
Recomandarea mea este să acționați în instanță pentru rebranșarea la conducta de apă colectivă, pe cheltuiala URBAN, dar puteți și să solicitați și daune pentru disconfortul creat.
De asemenea, puteți să sesizați această acțiune și Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, instituție care aplică amenzi substanțiale celor care nu respectă legislația pe domeniu.

Sonia :
(29 Septembrie 2021, 01:33)
Am ramas singurul apartament pe scara fara conducta de apa separat, nu am datori, nu locuiește nimeni in apartament, m-am întors acasa si am constatat ca sunt debransat de la apa. Cu ajutorul vecinilor am avut 2 bidoane pentru a folosi baia.. Ce pot sa fac in acest caz??
@@ Gigel:
(28 Septembrie 2021, 15:05)
Cum este posibil să declare că au fost înțeleși greșit, când ei sunt pe lângă legislație. Cât de nepregătiti poți fi ca să menționezi alte articole din lege și să ciuntești în asemenea cadrul legal?
Chiar e vorba de prostie și incompetență?
Sau oamenii sunt diabolici și au sperat că slobozenii sunt proști și nu se prind?
Felicitări Asociației de proprietari 31 că este extrem de vigilentă la aceste abuzuri ale autorităților locale și reacționează prompt. Și nu doar o dată!
@ Gigel:
(28 Septembrie 2021, 13:38)
De acord! Primarul trebuie să ia urgent atitudine față de bătaia de joc a celor de la Urban și să se distanțeze ferm de aceste monstruozități.
Altfel, cu tot respectul pentru bunele lui intenții, va fi asociat cu gruparea interlopă de la Urban, cu interesele ilicite ale firmelor care au căpușat Urban SA.
Și este păcat, pare totuși animat de gănduri serioase pentru acest oraș.
Daniela Ichim:
(28 Septembrie 2021, 11:40)
Urban SA reprezintă locul unde s-au aciuiat toate fosilele pesediste, pilele acestora, toți incompetenții pe care Partidul-stat îi folosea în campaniile electorale.
Primarul Dragoș Soare trebuia să i poziție și să se disocieze clar de această armată de habarniști!
Gigel:
(28 Septembrie 2021, 11:20)
Domnule "cetatean", ma uit si ma minunez... Tocmai ca domnul primar nu a luat atitutine, este o problema. De ce il feliciti?
@ Gigel:
(28 Septembrie 2021, 11:00)
Directorul Urban este paralel cu problematica pe care o gestionează, dar cu siguranță și cu înțelegerea limbii române.
În afișele cu care Urban a împânzit Slobozia, scrie negru pe alb că avemt termen 30 de zile pentru a ne întocmi documentația în vederea trecerii la branșarea individuală, în caz contrar Urban va proceda la dispunerea măsurilor legale.
Deci în mod clar ne amenință cu debranșarea!
Iar acum o dă la întors, că de fapt "am fost înțeleși greșit, noi nu impunem nimic".
Băi fraților, ăsta-i normal la cap?

cetatean:
(28 Septembrie 2021, 08:17)
Urbanul a fost 'mama in mana" cu aceste societati care bransa apa individual...Nu erau de acord cu intocmirea contractului decat cu firma V......?!Sa va fie rusine! sau imbogatit cu banii locatarilor.....sa fie trasi la raspundere toti ?! Felicitati domnule primar ! Ati castigat un vot!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 26 Oct 2021
152 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 361 362
Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe

Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe

În seara zilei de luni, 25 octombrie a.c., într-una dintre anexele Unității de Primiri Urgențe s-a petrecut un incendiu minor, «cauzat de o defecțiune constructivă a unui corp de iluminat cu led care s-a aprins ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 23:10
(103 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

IPJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

26 de polițiști ialomițeni au pus astăzi umăr lângă umăr și au donat împreună picături de viață, cuantificate în aproximativ 12 litri de sânge. Nu este o simplă statistică, este un gest de solidaritate ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 14:20
(75 vizualizări - 0 comentarii)


2

Grupul de Comunicare Strategică: 150 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 25 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16454, fiind înregistrate 150 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 13:55
(117 vizualizări - 0 comentarii)


3
Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor»

Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor»

Protopopiatul Slobozia, împreună cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» au desfășurat vineri, 22 octombrie 2021, activitatea cu tema «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor». Din cauza ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 12:50
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 130 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 24 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16304, fiind înregistrate 130 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2021, 13:50
(198 vizualizări - 0 comentarii)


5
Urziceni: A murit într-un accident rutier

Urziceni: A murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a produs în dimineața zilei de duminică, 24 octombrie a.c., pe DN2, în zona municipiului Urziceni. În timp ce se deplasa în direcția Buzău-București, un conducător auto a pierdut ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2021, 08:45
(475 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Grupul de Comunicare Strategică: 159 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16174, fiind înregistrate 159 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2021, 14:10
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Accident pe raza localității Ciochina

Accident pe raza localității Ciochina

Vineri, 22 octombrie a.c., în jurul orelor 13,30, trei echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 15:05
(367 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina accident


8

Grupul de Comunicare Strategică: 153 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 22 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16015, fiind înregistrate 153 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 14:05
(327 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Stagiu de practică încheiat cu succes de elevii jandarmi

IJJ Ialomița: Stagiu de practică încheiat cu succes de elevii jandarmi

Șapte elevi din cadrul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și Fălticeni și-au încheiat stagiul de practică desfășurat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița. Timp de aproape 3 luni ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:45
(274 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Termen limită pentru depunerea Formularului 398

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii că luni, 1 noiembrie 2021, este termenul limită de depunere a Formularului 398 «Declarație specială de TVA (VAT Return)», pentru ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:45
(297 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 59 de societăți comerciale, peste 140 de locații de interes, 22 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:15
(294 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJOFM Ialomița: Șomajul tehnic

Angajatorii care se încadrează în categoria domeniilor supuse restricțiilor conform HG nr. 1090/2021 și a căror activitate a fost întreruptă total sau parțial, din cauza pandemiei de COVID-19, vor depune ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 12:00
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: Bătrân de 77 de ani, rănit într-un accident rutier

Gheorghe Doja: Bătrân de 77 de ani, rănit într-un accident rutier

În dimineața zilei de vineri, 22 octombrie a.c., pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 11:30
(298 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier

Ciochina: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier

În dimineața zilei de vineri, 22 octombrie a.c., pe raza comunei Ciochina s-a produs un accident rutier. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că evenimentul rutier s-a produs ca urmare a coliziunii ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 09:00
(466 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina accident


Primăria Slobozia: Campanie gratuită de testare COVID-19

Administrația locală din Slobozia dă startul unei campaniei de testare antigenică rapidă gratuită «Slobozia se testează». Astfel, în fața Instituției Prefectului va fi amplasat un punct de testare ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 16:20
(757 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Condiții de participare la concursurile organizate de Poliția Română

Pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a-i proteja pe participanții la concursurile organizate de Poliția Română, candidații sunt obligați să respecte unele măsuri. Astfel, vor avea acces ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 15:40
(364 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Pește confiscat

Manasia: Pește confiscat

În ziua de miercuri, 20 septembrie a.c., polițiștii din Manasia au depistat în flagrant, pe raza localității Manasia, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Urziceni, în timp ce transporta cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 15:25
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 188 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 21 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15862, fiind înregistrate 188 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 13:30
(343 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2021»

Miercuri, 3 noiembrie 2021, de la orele 14,00,  la Galeriile «Arcadia» din Centrului Cultural «Ionel Perlea» Slobozia se va desfășura vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2021» al Uniunii Artiștilor ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 12:55
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Munteni-Buzău și Fetești

Incendii la Munteni-Buzău și Fetești

Miercuri, 20 octombrie a.c., pompierii din Slobozia și Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o șiră de baloți aflată într-o gospodărie din Munteni-Buzău. Trei ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 09:20
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Un copil de 15 ani a furat scuterul bunicului/Ion Roată: Slobozean beat la volan

În cursul zilei de marți, 19 octombrie a.c., în jurul orelor 17,30, polițiștii rutieri din Țăndărei au oprit în trafic un moped condus de un minor, în vârstă de 15 ani. În urma verificărilor efectuate în ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:35
(336 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Marți, 19 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:30
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Bucu, arestat pentru «viol»

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:20
(345 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Bucu arestare viol


Grupul de Comunicare Strategică: 268 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 20 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15674, fiind înregistrate 268 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 13:40
(332 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Marți, 19 octombrie 2021, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia, Protopopiatul Slobozia a organizat o campanie de donare de sânge la sediul Centrului social din Parohia Cocora. Campania ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 09:15
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

19 Octombrie 2021, 19:20


Broșteni: Accident rutier provocat de un șofer băut

Un accident rutier soldat cu pagube materiale s-a produs luni, 18 octombrie a.c., pe raza localității Broșteni. Potrivit informațiilor, evenimentul s-a produs în urma coliziunii dintre două autovehicule ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 15:00
(372 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Minor depistat la volanul unei mașini

Polițiștii ialomițeni au deschis un dosar penal după ce au identificat în trafic un minor, de 17 ani. Acesta a fost prins conducând pe raza orașului Urziceni, în ziua de luni, 18 octombrie 2021. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 14:45
(340 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendați pentru că au încălcat măsura carantinării

Plasați în carantină obligatorie prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 5 ialomițeni au fost amendați de polițiști pentru că nu au fost descoperiți la domiciliul pe care l-au declarat ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 14:30
(368 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 361 362
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...