Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Proiect tehnic nou pentru parcarea subterană din Piața Revoluției

Proiect tehnic nou pentru parcarea subterană din Piața Revoluției

În aprilie 2014, administrația Stoica a demarat oficial lucrările de execuție pentru parcarea subterană din Piața Revoluției. În noiembrie 2020, administrația Soare a recunoscut oficial că «lucrările au carențe structurale» și că parcarea nu poate fi utilizată. La un an distanță, în noiembrie 2021, administrația Soare recepționează proiectul tehnic pentru lucrările restante la acest obiectiv. O luăm de la capăt!

Aceeași Mărie, aceeași pălărie La un an distanță de la primele declarații ale administrației Soare privind parcarea subterană din Piața Revoluției situația lucrărilor rămâne aproape neschim­bată. Reamintim că la momentul respectiv Dragoș Soare, primarul Sloboziei, a declarat că «obiectivul are carențe structurale grave la nivel de proiectare și construcție». Edilul a mai susținut atunci «necesitatea realizării unui audit care să stabilească valoarea prejudiciului și numele celor vinovați». La începutul lunii noiembrie 2021, Primăria Slobozia a recepționat proiectul tehnic privind «lucrările executate și rămase a fi de executat, actualizare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție, PAC, POE și asistență tehnică din partea pro­iectantului». Valoarea acestor servicii se ridică la aproximativ 350000 de lei, iar proiectantul, EURO AIM CONSULTING SRL, este același care a proiectat inițial investiția din Piața Revoluției!

Nota de plată se va dubla Aparent, singurul lucru care lipsește parcării subterane din Piața Revoluției pentru a deveni funcțională este intrarea. În realitate, valoarea estimată a «lucrărilor de executat» se ridică la 17 milioane de lei, sumă comparabilă cu cea investită până la acest moment. Acum, după un an de mandat, primarul Dragoș Soare susține că lucrările vor fi realizate etapizat. «Am moștenit o investiție megalomanică și inutilă... Din păcate, destinația ei nu poate fi schimbată! Suntem condamnați să o finalizăm... O vom face însă etapizat, fără a afecta bugetul orașului, cum s-a întâmplat până acum. Conform unor estimări preliminare valoarea lucrărilor rămase de executat ar putea ajunge la 17 milioane de lei!» de­clară Dragoș Soare. Declarațiile primarului Sloboziei sunt contrazise de cifre. La acest moment, pentru împrumutul contractat pentru finalizarea acestei investiții plătim dobânzi anuale de 800000 de lei.

Soluții noi pentru intrarea în parcare Noua soluție tehnică oferită de către EURO AIM CONSULTING SRL presupune o cale de acces mai scurtă și, implicit, costuri mai mici. Proiectul tehnic propus urmează a fi recepționat oficial până la sfârșitul lunii noiembrie. În cazul în care va fi agreat, administrația Soare intenționează să demareze procedurile de licitație pentru execuția lucrărilor restante. La acest moment, administrația Soare dispune de 6 mili­oane de lei pentru a relua lucrările la parcarea subterană. Conform contractului de împrumut, banii pot fi utilizatți exclusiv în scopul finalizării investiției din Piața Revoluției. «Vrem să organizăm licitația până la sfârșitul acestui an, dacă va fi posibil... Astfel, în primăvară, vom putea redeschide șantierul. Avem o șansă bună să finalizăm lucrările la intrarea în parcarea subterană anul viitor!» a mai precizat primarul Dragoș Soare.

«Groapa lui Stoica» împlinește 8 ani
În primăvara anului 2022, șantierul din Piața Revoluției din Slobozia va împlini 8 ani. Investiția a fost inițiată din fonduri europene, dar ratarea succesivă a termenelor de execuție a obligat adminis­trația din Slobozia să continue lucrările din fonduri proprii. În mandatul prima­rului Alexandru Stoica, Consiliul Local Slobozia a aprobat contractarea unui împrumut de 25,4 milioane de lei pentru finalizarea investiției. Termenul de rambursare a acestui credit este 2036. La acest moment, din această sumă au fost deja cheltuite 19 milioane de lei. În cazul în care va fi finalizată, în parcarea subte­rană vor exista 98 de locuri de parcare cu plată. O expertiză tehnică făcută publică de administrația Soare confirmă faptul că «structura de rezistență de la baza parcării este de 4 ori mai mică decât normativele în vigoare, pereții sunt cu 25% mai subțiri, iar 47 de grinzi care susțin tavanul construcției trebuie întărite pentru ca parcarea să primească aviz de funcționare».

29 Noiembrie 2021, 07:55 (2801 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Undă verde pentru rețeaua de canalizare din Cartierul Slobozia Nouă
Slobozia susține construirea primului Campus Tehnologic din Ialomița
Primăria Slobozia organizează «Târgul de Crăciun 2021»
«Groapa lui Stoica», sacul fără fund al Sloboziei
Slobozia: Parcarea subterană fără intrare «are carențe structurale grave la nivel de proiectare și construcție»

Comentariile cititorilor:


Bugetarul:
(30 Noiembrie 2021, 17:46)
Ar putea să facă niște cavouri frumoase. Așa ar fi de acord și Episcopia.
Gigel:
(30 Noiembrie 2021, 09:53)
"Suntem condamnați să o finalizăm", zise domnul primar cazut din cer. Nu, domnule primar, NU SUNTEM CONDAMNATI sa o finalizam! Sigur ca dihorii care ne-au supt banii imprumutati abia asteapta, sigur ca bat cu piciorul in usa primariei, dar nu e rusine sa ii refuzam. Eu nu imi doresc sa ingropam inca 17 milioane de lei (pe care sa ii IMPRUMUTAM CU DOBANZI) doar sa se imbogateasca prietenii dvs din politica. Parcarea este inutila, costurile de mentenanta ulterioara vor fi mari si tot noi le vom plati. De 17 milioane lei aducem apa potabila din Madagascar pentru un an. V-ati pus problema macar o clipa, oare ce vor slobozenii? Gogomanii astia fraieri, care v-am votat?
Ion:
(29 Noiembrie 2021, 20:49)
Pagubele provocate de corupția din rândul politicienilor arată exact ca groapa inutilă din centrul târgului mizer al reședinței de județ. Într-un județ condus de analfabeți funcționali care bat mana pe sub masă cu cei ce conduc orașul cu scopul confirmat de a împărți bugetul județului, al orașelor și comunelor din județ firmelor care execută lucrări , firme ce au în spate politicieni și grupuri de interese care finanțează ulterior politică locală , măgarii pe asemenea proiecte vor mai fi. (...)
Nutii spaima Constitutii:
(29 Noiembrie 2021, 14:26)
Asta cu raspunderea e ca la ministrii .... cand preiau ministerele urla prin toata presa ce nenorocire au gasit si cand predau aceleasi ministere rup usa si nu i mai gaseste nimeni in urmatoarele 2 luni. Si dupa aia abia ies iar in presa si spun ce situatie nemaipomenit de favorabila au lasat ei. Si tot asa. 
Maria V:
(29 Noiembrie 2021, 10:54)
Ok, dar nu este normal ca pentru toate aceste ilegalități comise în proiectarea și executarea respectivei investiții cineva să plătească din punct de vedere penal?
Nu există nicio răspundere juridică și administrativă?
Cei care au încheiat și și-au asumat acest proiect megalomanic, de ce nu răspund penal?
Cred că primarul Dragoș Soare ar trebui să dea un exemplu în acest sens și să sesizeze autoritățile judiciare competente!
Mary :
(29 Noiembrie 2021, 10:40)
Numele celor vinovați și măsurile ce se impun. Nu se poate că nimeni să nu plătească pentru o asemenea ispravă, pe banii noștri.
@Mihai Bravu:
(29 Noiembrie 2021, 08:55)
Groapa lui Stoica, care de fapt e a lui Ionascu, care de fapt e a PSD-ului, care de fapt se face ca e nevinovat. De ce nu ar putea consilierii locali care au semnat pentru acest proiect, facuti vinovati si sa achite cu averea lor acest proiect ? Asta ca sa nu mai semneze nimeni la misto, sau cum are unul si altul interes. Eu zic ca parghii legale sunt pentru acest demers.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 17 Ian 2022
62 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 372 373

Grupul de Comunicare Strategică: 24 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 16 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20074, fiind înregistrate 24 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2022, 13:40
(64 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 36 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20050, fiind înregistrate 36 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2022, 13:40
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Bilanț la Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița

Bilanț la Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița

Joi, 13 ianuarie 2022, începând cu orele 13,30, la sediul unității, în sistem videoconferință s-a organizat și desfășurat ședința de evaluare a activității Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2022, 13:40
(188 vizualizări - 0 comentarii)


3

Grupul de Comunicare Strategică: 61 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 14 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 20014, fiind înregistrate 61 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2022, 13:25
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni rutiere

Joi, 13 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului rutier pe DN 2A-E60, în interiorul localității Bucu au ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2022, 12:50
(146 vizualizări - 0 comentarii)


5

Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni

Joi, 13 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor de protecție ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2022, 12:40
(106 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale la legume și fructe în supermarketuri

În ultima perioadă, analizele de laborator au identificat tot mai multe loturi de fructe și legume contaminate cu reziduuri de pesticide,  toate aceste produse având originea în câteva țări din afara ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2022, 10:40
(184 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programarea on-line, serviciu electronic la dispoziția contribuabililor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor faptul că Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat serviciul electronic ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2022, 09:10
(186 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bărbat din Adâncat, arestat pentru «conducere sub influența alcoolului»

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 5 Jilavele au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2022, 14:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive ale polițiștilor în școlile din Slobozia

Peste 600 de elevi din 5 unități de învățământ de pe raza municipiului Slobozia au primit în cursul zilei de miercuri, 12 ianuarie a.c., vizita la ore a polițiștilor, care au desfășurat activități de prevenire ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2022, 14:15
(154 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

La acțiunile de miercuri, 12 ianuarie a.c., aproximativ 90 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2022, 13:50
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 48 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 13 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19953, fiind înregistrate 48 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2022, 13:35
(147 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA Constanța: Se oprește apa la Fetești!

RAJA Constanța va executa vineri, 14 ianuarie 2022, devierea unui tronson din conducta de alimentare cu apă potabilă, cu diametrul de 250 mm, de pe strada Călărași din Fetești. În vederea realizării acestor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2022, 11:25
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni rutiere

În după amiaza zilei marți, 11 ianuarie a.c., în jurul orelor 16,30, polițiștii din Urziceni au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe raza municipiului Urziceni. La volanul acestuia a ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 15:15
(210 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Peste  80 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 15:05
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 41 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 12 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19905, fiind înregistrate 41 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 13:40
(240 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,489 milioane de lei, obligații suplimentare de plată stabilite de Activitatea de Inspecție Fiscală

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița-Activitatea de Inspecție Fiscală au efectuat, în luna decembrie 2021, mai multe controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 12:40
(183 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește cereri de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data 31 ianuarie 2022 inclusiv, se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor, aferent ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 10:45
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Orezu: 30 tone de furaje, mistuite de flăcări

Orezu: 30 tone de furaje, mistuite de flăcări

Marți, 11 ianuarie a.c., în jurul orelor 13,55, pompierii Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui cetățean din satul Orezu. Trei echipaje de salvatori ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 10:20
(205 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: ANAF a publicat «Broșura privind Declarația unică»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2022, 08:25
(268 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 6 persoane, amendate pentru nerespectarea carantinei/izolării

Luni, 10 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au identificat 6 persoane care au încălcat măsura carantinării la adresa de domiciliu declarată Direcției de Sănătate Publică, precum și 22 de persoane care ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2022, 15:20
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 54 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 11 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19864, fiind înregistrate 54 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2022, 14:05
(256 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1 martie 2022, termen limită pentru înregistrarea în SPV

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, începând cu data de 01.03.2022, înregistrarea contribuabililor în Spațiul Privat Virtual (SPV) va fi obligatorie. ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2022, 11:05
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la case din Rovine și Țăndărei

Luni, 10 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,40, pompierii Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă a unui cetățean din satul Rovine. ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2022, 10:10
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Condeești: Pompierii au salvat un porc căzut în beci

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină la Condeești, la gospodăria unui localnic. La fața locului, pompierii au descoperit un porc căzut într-un beci. ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2022, 10:05
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 17 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 10 ianuarie 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19810, fiind înregistrate 17 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2022, 13:15
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: Dispărut de la domiciliu

Valea Ciorii: Dispărut de la domiciliu

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități specifice pentru depistarea unui bărbat, în vârstă de 59 de ani, care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Sesizarea a fost făcută de vecinul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2022, 12:45
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie organizată de polițiști și jandarmi

În zilele de sâmbătă și duminică, 8/9 ianuarie a.c., aproximativ 60 de polițiști din structurile de Ordine Publică și Poliție Rutieră, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni au desfășurat o acțiune de menținere ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2022, 12:15
(267 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


Țăndărei: Au fugit din spital și s-au ales cu dosare penale

Sâmbătă, 8 ianuarie a.c., Poliția Orașului Țăndărei a fost sesizată de personalul Spitalului Orășenesc Țăndărei cu privire la faptul că o persoană depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 a părăsit incinta ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2022, 12:00
(266 vizualizări - 0 comentarii)


Elevi ai școlilor militare, în practică la Jandarmeria Ialomița

Elevi ai școlilor militare, în practică la Jandarmeria Ialomița

În perioada 7 ianuarie-25 martie 2022, trei elevi din cadrul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi «Grigore Al. Ghica» Drăgășani și «Petru Rareș» Fălticeni se află la Inspectoratul de Jandarmi Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2022, 09:20
(277 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 372 373
Ultimele comentarii
LICA în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii Gogu de la borduri în Raed Arafat a verificat activitatea serviciilor de urgență din Ialomița Mary în «Complexul Bora» ar putea deveni stația de sortare a deșeurilor din Ialomița Mary în «Complexul Bora» ar putea deveni stația de sortare a deșeurilor din Ialomița PUTIN în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii Corcodel de la Dumitresti în Dosare DNA: Primarii Ștefan Ionescu-Valea Ciorii și Tudor Grigore-Axintele își așteaptă sentințele PUTIN în Raed Arafat a verificat activitatea serviciilor de urgență din Ialomița Locuitor Bora în «Complexul Bora» ar putea deveni stația de sortare a deșeurilor din Ialomița Stefan în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii IONEL în «Complexul Bora» ar putea deveni stația de sortare a deșeurilor din Ialomița FromBucharestwithlove în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii VASILE în «Complexul Bora» ar putea deveni stația de sortare a deșeurilor din Ialomița apartament 3 camere în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 decembrie 2021 @George în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii George în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii mioara în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii MMC în Ialomițeanul Cristian Corlău, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii Gigel în Undă verde pentru rețeaua de canalizare din Cartierul Slobozia Nouă apartament 3 camere în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 decembrie 2021 Gicay în Undă verde pentru rețeaua de canalizare din Cartierul Slobozia Nouă
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...