Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Grevă de avertisment în școlile din Ialomița

Grevă de avertisment în școlile din Ialomița

Peste 1900 de profesori din județul Ialomița participă miercuri, 19 ianuarie a.c., la o grevă de avertisment. Protestul este organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație «Spiru Haret» și se desfășoară în 70 din cele 92 de școli cu personalitate juridică din județul Ialomița. O acțiune similară a fost anunțată pe data de 10 ianuarie a.c., însă protestele nu s-au desfășurat în baza unei decizii luată de Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. La momentul repsectiv acesta a motivat că a fost nevoie de o mobilizare mai mare a cadrelor didactice. Profesorii care susțin prezentul protest reclamă subfinanțarea sistemului de învățământ, dar și neadoptarea unor măsuri cu privire la condițiile de salarizare ale personalului auxiliar din Educație. Din cauza grevei, cursu­rile în școli vor fi suspendate pe parcursul a două ore, de la orele 11,00 și până la orele 13,00.

Profesorii participă la proteste În luna decembrie a anului trecut, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a anunțat public faptul că în școlile din toată țara se va organiza un Referendum prin intermediul căruia profesorii ar fi trebuit să-și exprime acordul cu privire la organizarea unei greve generale. Protestul ar fi trebuit să se desfășoare treptat, prima formă de acțiune fiind refuzul de a încheia situația școlară a elevilor în primul trimestru din anul școlar în curs. Apoi, ar fi trebuit organizată o grevă generală, pe data de 10 ianuarie 2022. Greva stabi­lită în 10 ianuarie a.c. nu s-a mai organizat, din cauza refuzului președintelui FSLÎ de a o susține. La momentul respectiv, Simion Hăncescu a precizat faptul că greva nu se poate organiza din cauza mobilizării scăzute în rândul profesorilor. «Pentru asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu!» a precizat Hăncescu, citat de presa centrală. La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 14 ianuarie 2022, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, alături de Federația Sindicatelor din Educație «Spiru Haret», a făcut demersuri pentru organizarea unui nou protest. Este vorba despre o grevă de avertisment stabilită ca dată pentru miercuri, 19 ia­nuarie 2022. În județul Ialomița, din datele oferite de reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ, formațiune afiliată Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, vor susține acțiunea de protest peste 1900 de cadre didactice. «La nivelul structurii noastre sindicale au răspuns afirmativ în ceea ce privește susținerea acestei greve de avertisment peste 1900 de membri. Totuși, chiar și cei care nu vor să participe la protest o pot face în cazul în care vor să se alăture cauzei noastre. Nimic din regulamentul nostru nu-i împiedică să o facă...» susține Liviu Neagu, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ.

Cursuri suspendate pentru două ore Lista revendicărilor pe care profesorii le au vizează alocarea a 6% din PIB pentru Educație, aplicarea cores­punzătoare a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017, precum și armonizarea salariilor personalului din învățământ cu rata inflației. «De asemenea, protestăm pentru că ne dorim specialiști care să sprijine cadrele didactice, precum psihologi, medici sau asistenți, fiind imperios necesară suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidac­tice!» susține Liviu Neagu, președintele USLÎ Ialomița. Greva de avertisment se va desfășura pe parcursul a două ore, începând de la orele 11,00 și până la orele 13,00. În toată această perioadă de timp, profesorii care parti­cipă la proteste nu vor desfășura activitate didactică. Totuși, aceștia vor supra­veghea elevii astfel încât să evite producerea oricărui incident. «Ne vom asi­gura că elevii sunt în singuranță în incinta unităților de învățământ și că nu vor fi expuși niciunui risc pe tot parcursul celor două ore de protest...» a mai spus Liviu Neagu, președintele Uniunii Sindicatelor Libere de Învățământ. Datele arată că astfel de procese se vor desfășura în 70 din cele 92 de școli cu personalitate juridică de pe raza județului Ialomița.

18 Ianuarie 2022, 08:20 (2829 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Bacalaureat «forțat» cu 67% din școli în grevă

Comentariile cititorilor:


profesor:
(20 Ianuarie 2022, 07:46)
Ai dreptate ,,domnule" @Gigi : am stat acasa doi ani si am facut online pe banii nostri : curent , internet, etc. Timp in care am mai si suportat nesimtirea copiilor care intrau de pe numere de ,,Spanea" , ,, Anglea" si deranjau ora , unii chiar injurand. Afla ,,domnule" @Gigi ca nu am primit un ban in plus pentru intergent nelimitat, curent etc. Si mai afla ,,domnule" @Gigi ca exista niste procese castigate de multi ani in instanta pentru niste drepturi salariale mai vechi care nu s-au platit nici pana in ziua de azi. 
Tu ai face ore pe banii tai ? Ai plati 6 ore curent la calculator ? Ti-ai schimba abonamentul de internet , a.i. sa ia internet nelimitat? Ca 5Gb nu ajung. 
Daca nu stim despre ce vorbim eu zic sa nu te mai bagi in seama.Iar educatia a ajuns unde a ajuns datorita unor astfel de parinti , asa ca tine, care ii baga in cap copilului ca el are numai drepturi si nici o obligatie. 
Gigi :
(19 Ianuarie 2022, 07:10)
De 2 ani stați acasă și luați bani. În clasa nu va faceți treaba și doar cine face meditații are o șansă în plus. Rușine!!
George.s:
(18 Ianuarie 2022, 22:31)
Cum la „personalitățile” de la vârful educației și învățământului românesc n-am cum să ajung, pun niște întrebări d-lui Liviu Neagu (cunoscut fiind că de doi ani traversăm o perioadă specială, de pandemie): 1. Câți profesori nu și-au ținut orele, dar și-au luat banii oricum? 2. Câți profesori au fost sancționați la salariu că nu și-au ținut orele? 3. Care e procentul de vaccinați în școli? (Au avut avantaje pe latura asta, erau muncitori esențiali, s-au vaccinat primii, cu 2 luni înaintea noastră). 4. Ce sancțiuni au primit leprele din minister care în primul an și jumătate al pandemiei au refuzat orice idee a profesorilor, promițându-le că ministerul va lansa o platformă și va fi foarte tare. Li s-a tăiat măcar un deget ălora care au amenințat profesorii să nu găsească singurii soluții să facă ceva cu elevii? 5. Câți lideri de sindicat sunt și membri de partid. (Hai, nu membri, că asta e prea ușor, câți sunt simpatizanți). 6. Câți dintre cei care conduc școlile sunt numiți și câți sunt acolo cu concurs? Câți sunt numiți de partid după ce au picat concursul?
Mulțumesc!
Gogu:
(18 Ianuarie 2022, 21:03)
Aceiași profesori care nu-și fac treaba, n-au ce căuta în sistem și care fac presiuni pe elevi să aleagă opționalele pentru a rămâne în școală au rugat astăzi la solidaritate din partea colegilor. Pentru ce salariile nesimțite? Ca să dormiți și să vă faceți voi șmecherii? Să aveți și afacerile de după ore? Meditații? Business-urile?
wali:
(18 Ianuarie 2022, 19:50)
Domnul (...) de ce nu ati facut GREVA pe guvernarea liberala si a neterminatilor din guvern. Nu cumva v-a fost impus acest protest acum cand sunt si PSD -isti la guvern. De ce esti ,,lingau# profesor de doi lei. (...)
o opinie:
(18 Ianuarie 2022, 11:29)
Cum sa se implice acest om in sustinerea profesorilor, cand pe diverse situri, unul aleator, veniturile lui Simion HAncescu:
''Veniturile anuale ale lui Hancescu au fost, în 2020, de 233.000 de lei, aproximativ 19.500 lei/luna.  117.046 lei ca presedinte al FSLI(din cotizatiile profesorilor) 42.250 vicepresedinte al Consiliului Economic si Sociale 44.849 lei ca profesor la Liceul de Arte Slobozia (unde nu preda), 29.703 lei proiecte cu finantare europeana. Cititi materialul integral pe newsweek.ro    ''
parinte:
(18 Ianuarie 2022, 09:42)
ne putem tine copiii acasa in intervalul acesta?adica sai luam mai devreme sau sa vina mai traziu daca incep programul in intervalul asta??

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Mai 2022
80 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389

Ialomița: 3 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 21 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27173, fiind înregistrat 3 cazuri noi față de ziua de vineri, 20 mai a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2022, 13:40
(31 vizualizări - 0 comentarii)


1

IPJ Ialomița: Începe «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

În perioada 22-27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează cea de a XVI-a ediție a evenimentului «Săptămâna Prevenirii Criminalității». Obiectivul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 14:40
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» va fi gazda unei expoziții de pictură care cuprinde lucrările artiștilor Stela Maria Lucici și Cristian Sima. Evenimentul se va desfășura luni, 23 mai 2022, începând cu orele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:30
(173 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 20 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27170, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 19 mai a.c., când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:15
(125 vizualizări - 0 comentarii)


4

AJOFM Ialomița: Doar 42 de persoane selectate în vederea angajării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 20 mai a.c., la Slobozia, în incinta Centrului Cultural «Ionel Perlea» a fost organizată Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La nivelul județului, până la data desfașurării Bursei, au fost contactați ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:00
(143 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: La volan cu permisul suspendat

Joi, 19 mai a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată de polițiști, oamenii legii au identificat, în flagrant, pe Bulevardul Chimiei din Slobozia, o femeie care conducea având permisul de conducere ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 12:45
(179 vizualizări - 0 comentarii)


6

DSVSA Ialomița: Fără focare de Pestă Porcină Africană pe raza județului

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, la acest moment, pe raza județului Ialomița nu există focare de Pestă Porcină Africană ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 11:00
(125 vizualizări - 0 comentarii)


7

IPJ Ialomița: Controale ale polițiștilor de Investigare a Criminalității Economice

Miercuri, 18 mai a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe raza municipiilor Slobozia, Fetești, Urziceni și a comunei Sinești, pe linia ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:30
(343 vizualizări - 1 comentariu)


8

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în mediul rural

Miercuri, 18 mai a.c., polițiștii ialomițeni au organizat pe raza comunelor Ciulnița, Gheorghe Lazăr, Perieți și Andrășești o acțiune cu efective mărite de prevenire și combatere a nerespectării normelor ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:15
(286 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Joi, 19 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27169, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de miercuri, 18 mai a ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 13:15
(224 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Precizări privind noile măsuri fiscale aprobate de Guvernul României

Prin actul normativ sunt aduse o serie de modificări și completări Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(241 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Vineri, 20 mai 2022, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Vineri, 20 mai 2022, echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din Cartierul Buliga/Fetești. Astfel, în intervalul orar 08,00- ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(316 vizualizări - 0 comentarii)


12
IJJ Ialomița: Jandarmii ialomițeni, la datorie

IJJ Ialomița: Jandarmii ialomițeni, la datorie

Aproximativ 140 de jandarmi ialomițeni vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor sportive, religioase și cultural-artistice care vor avea loc în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 11:45
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Efectivele de pisică sălbatică, râs și lup, evaluate de APM Ialomița

În baza atribuțiilor ce îi revin conform legislației în vigoare, autoritatea publică centrală pentru protecția mediului realizează studiile de evaluare a stării resurselor biologice pentru stabilirea cotelor ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2022, 14:55
(371 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 18 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27169, fiind înregistrate 4 cazuri noi față de ziua de marți, 17 mai ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2022, 13:20
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

17 Mai 2022, 18:20


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2022, 18:15


Borănești: Reținut pentru «viol»

Luni, 16 mai a.c., polițiștii ialomițeni au reținut, pe bază de ordonanță, un bărbat de 49 de ani, domiciliat în localitatea Borănești. Acesta este acuzat că, în noaptea de 13/14 aprilie a.c., ar fi violat ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 15:20
(497 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din închirieri a fost actualizat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a actualizat Ghidul fiscal al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 15:00
(410 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Campania de depunere a Cererilor de plată aferente anului 2022, la final

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor Unice de Plată. Astfel, în perioada 1 martie-1 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 13:40
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 noi cazuri de COVID-19

Marți, 17 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27165, fiind înregistrate 4 cazuri noi față de ziua de luni, 16 mai a.c ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 13:15
(413 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Slobozia

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 20 mai 2022, «Bursa Generală a Locurilor de Muncă», eveniment ce va avea loc la Slobozia, în incinta Centrului Cultural «Ionel ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 11:00
(468 vizualizări - 0 comentarii)


Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, la Urziceni

În anul în care se împlinesc 20 de ani de la sfințirea bisericii cunoscută drept Catedrala Urziceni, racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul va sosi în oraș. Evenimentul se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2022, 23:05
(575 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Bullying în școala mea-aleg să mă implic»

IPJ Ialomița: «Bullying în școala mea-aleg să mă implic»

Polițiștii ialomițeni au continuat activitățile preventive la sfârșitul săptămânii preventive. Aceștia s-au întâlnit cu elevii de liceu și cadrele didactice în cadrul proiectului «Bullying în școala mea ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2022, 14:20
(507 vizualizări - 0 comentarii)


Mașină mistuită de flăcări la Manasia, incendiu la un stâlp electric la Fetești, casă cuprinsă de foc la Borănești

Mașină mistuită de flăcări la Manasia, incendiu la un stâlp electric la Fetești, casă cuprinsă de foc la Borănești

Duminică, 15 mai a.c., un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism abandonat de câteva zile pe ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2022, 13:50
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Luni, 16 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27161, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de duminică, 15 mai a ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2022, 13:30
(503 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că vineri 20 mai 2022, este termenul de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2022, 12:20
(604 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Aproape 100000 de chestionare completate la nivelul județului Ialomița

În intervalul 14.03-14.05.2022 al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 au fost completate 97283 chestionare la nivelul județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2022, 12:05
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Duminică, 15 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27161, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 14 mai ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2022, 13:50
(664 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 5 cazuri noi de COVID-19

Sâmbătă, 14 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27161, fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de vineri, 13 mai ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2022, 13:20
(751 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389
Ultimele comentarii
Periodic în Ștefan Mușoiu susține pachetul «Sprijin pentru România», finanțat și din bani europeni Bebe în Europarlamentarul Dan Motreanu a deschis Parlamentul European pentru aleșii locali din Ialomița Gogu de la borduri în Cabinetele din mediul rural ialomițean așteaptă medicii specialiști Stefan M în Soluția Spitalului Județean de Urgență Slobozia pentru a se renunța la disponibilizări Corcodel de la Dumitresti în Fratele Larisei a fost declarat «incompatibil» pe perioada viceprimariatului la Amara Corcodel de la Dumitresti în Ștefan Mușoiu susține pachetul «Sprijin pentru România», finanțat și din bani europeni Demagog în Fratele Larisei a fost declarat «incompatibil» pe perioada viceprimariatului la Amara Corcodel de la Dumitresti în «Recunoștiința» consilierului de noapte al președintelui Corcodel de la Dumitresti în Plângere penală pe numele actualei conduceri a Direcției de Sănătate Publică Ialomița Psd în Profesori acuzați de propagandă pro-rusă la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia Nelu în IPJ Ialomița: Controale ale polițiștilor de Investigare a Criminalității Economice Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 mai 2022 Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 mai 2022 Cetatean în Profesori acuzați de propagandă pro-rusă la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia cetatean în Conacul Bolomey este reabilitat în proporție de 40% Amarean în CNAIR, considerată vinovată de producerea unui accident pe A2, la Fetești Robert tereaca în 4 titluri pentru Slobozia Profu' în 4 titluri pentru Slobozia @Spitalul terorii în Soluția Spitalului Județean de Urgență Slobozia pentru a se renunța la disponibilizări curat murdar în Tribunalul Ialomița a ridicat «excepția de neconstituționalitate» a Legii Pensiilor Speciale
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...