Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Mii de hectare cultivate cu grâu și rapiță, calamitate din cauza secetei pedologice extreme

În Ialomița

Mii de hectare cultivate cu grâu și rapiță, calamitate din cauza secetei pedologice extreme

UPDATE: Culturi de floarea-soarelui, afectate de omizi

Seceta pedologică extremă a creat probleme și pe tere­nurile agricole din Ialomița. O estimare oficială a Direcției Județene pentru Agricultură Ialomița arată faptul că peste 1500 de hectare cultivate cu grâu și rapiță au fost calamitate din cauza lipsei apei din sol. 22 de fermieri, potrivit raportului oficial, au înștiințat autoritățile asupra situației.

Verificările sunt în curs Direcția Județeană pentru Agricultură Ialomița a prezentat un prim bilanț în ceea ce privește efectele secetei pedologice extreme cu care se confruntă județul Ialomița. Cele mai afectate culturi, înfiin­țate în toamna anului 2021, au fost cele de grâu și rapiță. Datele pe care instituția le-a prezentat într-un raport oficial înaintat Instituției Prefectului Județului Ialomița arată faptul că o suprafață de peste 1500 hectare de terenuri, pe care au fost înființate culturi de grâu și rapiță, au fost calamitate din cauza lipsei apei în sol. «Situația este în monitorizare în mo­mentul de față... În funcție de solicitările pe care le primim din partea fermierilor afectați de secetă, vom efectua verifică­rile în teren!» susțin reprezentanții Direcției Județene pentru Agricultură Ialomița. Până în prezent, potrivit raportului de calamitate pe care instituția l-a înaintat către Instituția Prefectului Ialomița, la acest moment 22 de fermieri din județul Ialomița au înștiințat autoritățile asupra efec­telor pe care seceta pedologică extremă le-a avut în ceea ce privește culturile agricole.

Vești proaste pentru agricultori Prognoza agrometeorologică realizată de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie arată faptul că vremea nu dă semne că s-ar putea îndrepta din punct de vedere al precipitațiilor. Astfel, rezerva de apă din sol se va menține scăzută în zona Câmpiei Bărăganului, punând în pericol dezvoltarea culturilor de porumb și floarea-soarelui. «În con­dițiile agrometeorologice prognozate, la culturile prășitoare, din cauza temperaturilor maxime ridicate din aer, situate peste limitele biologice critice de rezistență a plantelor (30-32°C), asociate cu deficite de apă în sol, îndeosebi din Sudul/Sud-Estul țării se va produce în continuare fenomenul de ofilire temporară și răsucire a aparatului foliar în orele de amiază, îngălbenirea și/sau uscarea prematură a frunzelor bazale, precum și forțarea proceselor fiziologice» se arată în ultimul buletin agrometeorologic emis de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Culturi de floarea-soarelui, afectate de omizi
Zeci de hectare de terenuri agricole cultivate cu floarea-soarelui sunt afectate de prezența omizilor. Fermierii ialomi­țeni ale căror culturi au fost compromise de prezența acestui dăunător precizează faptul că fenomenul este inexplicabil. Mai multe sesizări au fost depuse către Oficiul Fitosanitar Ialomița, instituție care a desfășurat o serie de controale în teren pentru a realiza o estimare a pa­gubelor pe care omizile le-au produs asupra culturilor de floarea-soarelui. «Într-adevăr, am primit sesizări din partea fermierilor din jurul Sloboziei. Am făcut o parte din verificări în teren, am preluat probe pe care le-am trimis pentru analiză la laboratorul nostru specializat din Voluntari. În funcție de datele pe care ni le vor furniza specialiștii din cadrul laboratorului vom dispune mai departe măsurile care se impun!» a declarat Nicoleta Blendea, coordonatorul Oficiului Fito­sanitar Ialomița. Controalele în teren se vor încheia la finalul acestei săptămâni.

24 Iulie 2022, 09:40 (3088 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Seceta pedologică extremă afectează culturile agricole din Ialomița
Alexeni, Albești și Munteni Buzău, cele mai afectate localități
Ajutoare financiare de peste 112 milioane de lei în Ialomița!

Comentariile cititorilor:


Rica:
(28 Iulie 2022, 16:16)
Degeaba va agitati. La intrebarea " de ce voua va da statul si altora nu?) Sau in caz de calamitate de ce asteptati de la stat ceva si nu de la asigurari? - din zeci de fermieri intrebati nici unul nu mi/a dat un raspuns plauzibil. Le/a intrat in cap ca datorita lor avem noi ce sa mancam si statul e obligat sa le dea bani in cazul in care e seceta si nu se face nimic pt ca ei au rate la utilaje etc.. Sistemul de subventii ar trebui sa dispara si asigurarea culturilor sa devina oblogatoriu. Abia atunci vom vedea cine mai rezista si cine stie sa faca tehnologie
Daia nu mai ploua:
(28 Iulie 2022, 12:51)
Pentru toti lati fund iarii! Va rog sa ne aratati voi o alta afacere in care sunt pompati bani publici din toate directiile si in toate pozitiile! Daca imi deschid o covrigarie si falimentez din cauza scumpirii energiei, combustibilului, gazului, graului, fainei, statul nu imi da nicio despagubire, nu calamitati, asiguratorii nu imi despagubesc "lipsa productiei", nu beneficiez de subventie la motorina, nu beneficiez de subventie de mii de euro pentru ca incerc sa fac covrigi!
Voua de ce va da statul roman subventii pe hectar? atentie! nu pe productia recoltata de pe un hectar ci doar pe suprafata (chiar daca nu iese nimic). Subventiile sunt bani publici, deci banii tuturor, chiar daca sunt mare parte de la UE. Si Romania cotizeaza bani grei la bugetul UE, din banii tuturor romanilor; apoi, doar o mica parte se intorc in tara prin aceste subventii (deci la voi, agricultorii). Ati luat toate mega-utilajele doar cu fonduri UE (deci cu banii nostri), iar tot din buzunarul nostru vreti si apa moca pe canale si despagubiri in caz de "calamitati". Poate ca incalzirea globala vi se datoreaza si voua, macar in parte, zic. De ce nu ati renuntat la un procent din profit ca sa irigati (instalatii luate tot din banii romanilor, chipurile via UE)? Aaa, costa palmasii care trebuie sa mute aripa de ploaie (instalatia de irigat). Nasol! Atunci platiti popi sa va cante osanale pe camp. Vad ca si Intaiul fiu iubit al agriculturii multi-lateral comuniste afirma ca si popii ajuta cu incantatiile; apoi pe la plenarele de partid-stat va lauda pe voi agricultorii ca ne dati sa mancam! A laudat chiar pe marii baroni locali de pe la estul judetului ca ne asigura hrana, dar a omis sa spuna ca baronul local a fraudat subventiile pe agricultura ecologica pe mii de hectare si multe milioane de euro (din banii p*limii). Voi cotizati la politic si politicul inchide ochii la evaziunea si fraudele voastre! 
@Eminescu:
(27 Iulie 2022, 08:54)
@Eminescu, nu ai dreptate, nu din munca lor ci din munca celor care le fac munca. Și ar mai fii ceva, nu dau nimic gratis, totul costă bani și încă mulți. Chestia asta cu agricultura e afacere de miliarde de euro, numai când vezi subvențiile. Ai impresia că toți ne-am născut mâine?
Eminescu:
(26 Iulie 2022, 13:18)
Cu respect pentru cititori... si stat!  Nu pot sa nu va raspund domnilor si doamnelor (recunosc, sunteti foarte priceputi!!!).
Din munca oamenilor din agricultura trati bine si voi, agricultura este printre putinele domenii care inca mai MUNCESC in tara asta! Voi, citind randurile scrise, sunteti ori nistre frustrati ori traiti intr-o lume paralela pentru o minte normala.
Maricica:
(25 Iulie 2022, 12:12)
Prostul satului, bâlbâitul, mutalau,care striga in gura mare din codirla carutei [ho bă, cea, hais, dii Stela] schimbat carul cu boi, caruța cu aurica si stela ,tractorul U650 cu Hamer. Acum se crede jupan si e domnul. Are vila si-a pricopsit sugacii si numai pârțurile sunt de el. Pe unde trece nui mai dai cu dosul de nas, ca a uitat cand isi stergea muci cu maneca maieului de tractorist. Astia au ajuns sa conduca comunele, ei fac legea si influenteză politicul rural. Nu investesc nimic in agricultura, cu profitul obtinut, bani f.multi au cumparat vile, masini de lux. Fenteaza statul la greu, spagi si mita tot la greu, ei castiga noi scriem, ce ne doare, oamenii statului tac mâlc de frică sa nu fie dati in primire de mituitori.
@@sarpe:
(25 Iulie 2022, 11:30)
@@sarpe, ai dreptate 100% dar ai uitat sa precizezi ca tot timpul au fost in cardasie cu anumiti angajati ai statului, bugetari care le-au favorizat si inca le favorizeaza furtul! Se cunosc p ciordeli acoprite de complici. @Nuti spaima pu...ți de ce te bașici aiurea nu iti mai ajunge videochatul ori esti in pană de (...)? Anul asta arendasii se scot peste nunai din subventii acordate de ingerasii pazitori ai hotilor de la APIA, restul nu intereseaza. Sunt o gramada de ha terenuri cultivate cu japca de anumiti asa zisi arendasi, terenuri de unde infuleca de ani buni de zile si totul cu protectia, primarilor, prefecturii, apia, politie, procuratura. In ialomita noastra sa furat tot dupa revolutie. Capusele sunt infipte atat de puternic si adanc in institutiile statului incat nici, naplamul si verdele de paris nu-l mai poate eradica complet. Iti dau un minim exemplu, de reclami la primarie, apia, prefectura, politie un smecher din asta de il numesti arendas, toti vor face in jurul lui un scut de protectie,oare de ce? Tot este o minciuna ordinara! Ai impresia ca degeaba in anii de dupa razboi, comunistii i-au aruncat in puscarii?
Mary :
(25 Iulie 2022, 11:20)
Canale de aducțiune avem, dacă sunteți cuminți, o să fie umplute cu apă. Dece să fiți cuminți? Daia!!
bagator in seama:
(25 Iulie 2022, 07:52)
draga Nuti. Probabil ca nu scoala l-a oprit sa se apuce de agricultura. Ci faptul ca nu ai loc de sacalii aia mari.
daca un tanar doreste acum sa se apuce de agricultura imi poti spune tu unde gaseste el cateva hectare ca sa isi faca o ferma de subzistenta???
am observat si eu masini, vile si concedii la fel si fel de agricultori. Cred ca deja este o discrepanta intre paturile sociale. Cu totii muncim.Si eu am un aport la economie prin munca mea. eu de ce nu am motorina subventionata? Ei din subventie platesc arenda si le ramane pamantul gratis.
Sincer imi este mila de cei mici, cu un hectar doua acolo din care se hraneau si mai cresteau si un animal caruia nu au ce sa-i dea de mancare. Dar de cei cu zeci de hectare chiar nu ii pare rau. Dupa ce ca primesc despagubiri de la stat probabil mai primesc bani si de la asigurari.
Dar tehnologiile ?:
(24 Iulie 2022, 22:12)
Așa este, seceta există, culturile de porumb, pe unde mai văd și eu în drumurile mele, arată jalnic! Lipsa apei a fost evidentă: nu a fost zăpadă, a plouat foarte puțin și doar „pe alocuri”. Dar și tehnologiile specifice s-au schimbat! După recoltare, se seamănă direct pe terenul nearat. Am crezut că se discuiește măcar, dar mi-a explicat o persoană care lucrează în domeniul agricol că doar se seamănă, nici măcar nu se discuiește pământul înainte de semănat! Motivul? Să nu se piardă apa din sol!!! Eu știam că tocmai acesta este rolul lucrărilor agricole: să afâneze solul pentru a se pierde cât mai puțină apă! Suferința plantelor este evidentă, dorința fermierilor de a se îmbogăți cât mai repede și mai mult este o realitate, iar specificul de neam care doar se plânge este și mai pregnant! Și dacă ar fi fost condiții optime, românul tot s-ar fi plâns de ceva: că a plouat, că este prețul mic sau cine mai știe de ce! Un lucru este cert: în pagubă iese doar proprietarul pământului!
Rica:
(24 Iulie 2022, 21:33)
@sarpe a punctat fr bine. Lucrez in domeniu si asa e. Pamantu mai trebuie lasat prin rotatie sa se mai regenereze. E full de chimicale. Fermierii nu mai respecta nr de boabe semanate la hectar, se seamana cu 20% mai mult, din lacomie ca vor 15 tone porumb la hectar. Statul nu ar mai trebui sa/i ajute cu nimic, deja au subventie. Toata marfa pleaca catre extern la chinezi, americani si alte natii Si intr/adevar fermier sarac n-am vazut. Anul asta ii sfatuiesc sa mai vanda din masini, case si si sa/si mai faca vacantele si prin tara Aa... si sa nu mai astepte pomeni de la stat decat daca vor vinde painea cu 1 leu la poarta fermei
@Nutii spaima..:
(24 Iulie 2022, 18:37)
Prea repede te-ai basicat, semn ca unele lucruri sunt asa cum @sarpe  a zis-o. N-am vazut arendasi saraci, dupa cum nici arendatori care sa se fii pricopsit cu venitul din arenda..
Nutii spaima Constitutii:
(24 Iulie 2022, 17:23)
Pe cand tu dl. sarpe toata viata ta ai scos bani din buzunar si ai ajutat pe altii gratis. Ce frumos e in patria noastra unde toti sunt ocupati sa traga presul de sub picioarele altuia. Pe tine cine te a oprit sa te faci agricultor ? Scoala presupun.
@sarpe:
(24 Iulie 2022, 17:02)
Agricultorii sunt niste sugative ale sistemului! Indiferent că există producție sau nu ei la final de an ies pe plus! Singura lor grija este ce mașini își cumpără,unde merg in concedii ce pensiuni sau vile își mai construiesc.daca își investeau banii in sisteme de irigat sau daca ar fi reinventat fostele canale de colectat apa si de irigat nu era problemele astea.Atata timp cat câștigă bani de la stat ii doare in pix.Nu cred că exista agricultor care sa fi sărăcit sau se apuce de altceva,alta meserie.Ei nu caută soluții la probleme,ei caută să câștige bani indiferent de modalitatea.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 10 Aug 2022
82 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 396 397

Ialomița: 55 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28578, fiind înregistrate 55 de cazuri noi față de ziua de luni, 8 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:55
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Protopiatul Slobozia: Atelier de împletit metanii

Luni, 8 august 2022, Protopopiatul Slobozia împreună cu Școala Gimnazială «Sfântul Ierarh Nicolae»Bucu și în colaborare cu Parohia Bucu, prin implicarea părintelui Daniel Hertz, a organizat o nouă activitate ...[citește_toată_știrea]

9 August 2022, 13:40
(120 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Reținuți pentru «tentativă la furt calificat»

Sâmbătă, 6 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au reținut doi bărbați, de 42 și 50 de ani, din județul Ilfov, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 15:15
(232 vizualizări - 0 comentarii)


3

anunț angajare

SC AGRO RAM SRL
cu sediul în comuna Bordușani/Ialomița
scoate la concurs un post de
MECANIC AUTO,
contract de muncă
pe perioadă nedeterminată,
salariu 3000 lei+sporuri de week-end,
program 8 ore/zi,
un avantaj foarte mare
în ocuparea locului de muncă
îl constituie vorbirea
limbii engleză și turcă
CONDIȚII
-vorbirea unei limbi străine
(turcă, engleză)
-spirit de echipă
-capacitate de a rezolva
eventuale probleme
Relații la telefon 0724/036.668
adresa de e-mail [email protected]

8 August 2022, 15:05


4

Ialomița: 39 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 8 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28523, fiind înregistrate 39 de cazuri noi față de ziua de duminică, 7 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 13:50
(220 vizualizări - 0 comentarii)


5

Jandarmeria Ialomița angajează ofițeri din sursă externă

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi de execuție vacante de ofițer, specialitatea resurse umane, respectiv tehnologia informației, cu personal recrutat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:35
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Țăndărei și Manasia

Accidente la Țăndărei și Manasia

Sâmbătă, 6 august 2022, în jurul orelor 13,50, un echipaj de pompieri din Țăndărei cu o ambulanță SMURD a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DN2A, în orașul Țăndărei. În eveniment ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:20
(297 vizualizări - 0 comentarii)


7

Incendiu la un apartament din Fetești

Vineri, 5 august 2022, în jurul orei 9,30, două echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 11:10
(205 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de luni, 8 august 2022, eliberează adeverințe pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat ...[citește_toată_știrea]

8 August 2022, 09:20
(213 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 20 de noi cazuri de COVID-19

Duminică, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28484, fiind înregistrate 20 de cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 6 august a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

7 August 2022, 13:40
(319 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: 35 de noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28464, fiind înregistrate 35 de cazuri noi față de ziua de vineri, 5 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

6 August 2022, 13:20
(437 vizualizări - 0 comentarii)


11

Razie la Fetești

Efective mărite din cadrul IPJ Ialomița au acționat joi, 4 august a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ialomițeni, pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 14:05
(539 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


12

Ialomița: 40 de noi cazuri de COVID-19

Vineri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28429, fiind înregistrate 40 de cazuri noi față de ziua de joi, 4 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 13:30
(520 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Cercetare post-recensământ

Conform art.29 pct. g) din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare și a Programului ...[citește_toată_știrea]

5 August 2022, 10:20
(784 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 50 de noi cazuri de COVID-19

Joi, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28389, fiind înregistrate 50 de cazuri noi față de ziua de miercuri, 3 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

4 August 2022, 13:55
(602 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Facilități fiscale accesate de contribuabili în primul semestru al anului 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează că la nivelul judetului, în prima jumătate a anului 2022, se aflau în derulare 282 de eșalonări la plată pentru suma totală de 22,96 milioane ...[citește_toată_știrea]

4 August 2022, 13:40
(700 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «complicitate la furt»

În cursul zilei de marți, 2 august a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Fetești au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 15:15
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 86 de noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28339, fiind înregistrate 86 de cazuri noi față de ziua de marți, 2 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 13:25
(767 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 16 august 2022, termen pentru depunerea situațiilor financiare semestriale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2022 a operatorilor economici se aplică entităților cărora le sunt ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 13:10
(624 vizualizări - 0 comentarii)


19
Muzeul Județean Ialomița: «Zâmbiți, vă rog!»

Muzeul Județean Ialomița: «Zâmbiți, vă rog!»

Istoria fascinantei arte a fotografiei a fost trăită de micuții înscriși în programul muzeal-educațional «Șezătoarea Copiilor», miercuri, 3 august a.c., la Muzeul Județean Ialomița, sub genericul  ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 11:40
(738 vizualizări - 0 comentarii)


Grădina de Vară Amara, inaugurată

Duminică, 7 august a.c., Primăria Amara va inaugura noua Grădină de Vară, locație reabilitată printr-un proiect cu fonduri europene. Evenimentul va fi marcat de un spectacol de operetă românească «Centenarul ...[citește_toată_știrea]

3 August 2022, 08:10
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Crunți: Urmărit de polițiști în lanul de floarea-soarelui

Luni, 1 august a.c., un bărbat de 49 de ani din localitatea Crunți a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Oamenii legii au observat ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:30
(1236 vizualizări - 4 comentarii)


Ialomița: 90 de noi cazuri de COVID-19

Marți, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28253, fiind înregistrate 90 de cazuri noi față de ziua de luni, 1 august a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:15
(808 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: 96,90% dintre ialomițeni s-au recenzat

Conform statisticilor Direcției Județene de Statistică Ialomița, la data de 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița s-au recenzat 238812 de persoane, reprezentând 96,90% din populația rezidentă țintă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 13:04
(1063 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,72%, rata șomajului în luna iunie 2022

La sfârșitul lunii iunie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3467 șomeri (din care 1584 femei), rata șomajului fiind de 3,72%, cu 0,69% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

2 August 2022, 10:45
(890 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Luni, 1 august 2022, Protopopiatul Urziceni a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română, respectiv «Donează sânge, salvează o viață!». Astfel, o echipă medicală ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 13:30
(1150 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 26 de noi cazuri de COVID-19

Luni, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28163, fiind înregistrate 26 de cazuri noi față de ziua de duminică, 31 iulie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 13:15
(786 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuință cuprinsă de flăcări

Țăndărei: Locuință cuprinsă de flăcări

Sâmbătă, 30 iulie a.c., trei echipaje de pompieri din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 12:00
(909 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere la Coșereni și Gura Ialomiței

Accidente rutiere la Coșereni și Gura Ialomiței

Duminică, 31 iulie a.c., pe raza localităților Coșereni și Gura Ialomiței s-au produs două accidente rutiere, în urmă cărora au rezultat opt victime. La fața locului au intervenit paramedicii SMURD însă ...[citește_toată_știrea]

1 August 2022, 11:50
(990 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 28137, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 30 iulie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2022, 13:50
(996 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 396 397
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...