Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

ADI ECOO 2009 va prelua colectarea deșeurilor menajere la Slobozia

La jumătatea lunii octombrie 2022

ADI ECOO 2009 va prelua colectarea deșeurilor menajere la Slobozia

După 12 ani alături de Polaris M Holding, admi­nistrația locală din Slobozia schimbă operatorul de salubritate al orașului. ADI ECOO 2009, firmă aparținând Consiliului Județean Ialomița, urmează să preia serviciul de colectare a deșeurilor menajere și industriale. Una dintre rațiunile pentru care această decizie a fost adoptată este limitarea costurilor generate de colectarea neselectivă a deșeurilor. Alina Ciobanu, directorul ADI ECOO 2009, susține că, în decurs de un an, procentul de colectare selectivă ar putea crește de la 3% la 10%.

La vremuri noi, obiective noi Administrația locală din Slobozia a anunțat încă din primăvara anului trecut că serviciul de salubritate al orașului va fi preluat de către ADI ECOO 2009, operator regional special înființat de către Consiliul Județean Ialomița pentru desfă­șurarea acestui tip de activitate. Unul dintre scopurile declarate al acestei decizii transpartinice este limitarea costurilor generate de colectarea neselectivă a deșeurilor. Conform estimărilor oficiale, la acest moment procentul de colectare selectivă a deșeurilor nu depășește 3%. Alina Ciobanu, noul director al ADI ECOO 2009, susține că procentul ar putea fi majorat în decurs de un an. «Nu vrem să avansăm obiective care nu pot fi atinse... Noi credem că putem majora procentul de colectare selectivă la 10% în decurs de un an. Și sperăm ca investiția Consiliului Județean Ialomița într-o stație de transfer modernă să ne permită majorarea acestui procent!» declară Alina Ciobanu.

Mai e mult până departe Pentru a ușura transferul activităților, DADP Slobozia a preluat deja serviciul de măturare stradală. Administrația Soare a anunțat recent că, pentru modernizarea acestei activități, va investi 200000 de euro în utilaje mecanizate. Pentru colec­tarea în condiții normale a deșeurilor menajere de la populație, ADI ECOO 2009 va pune la dispoziția orașului 4 autogunoiere de mare capacitate pentru fracția umedă și o autogunoieră de mici dimensiuni pentru fracția uscată. «Nu reinventăm roata... Doar ne asigurăm că procesul de colectare se realizează fără sincope. Orice început e greu, dar suntem flexibili și pregătiți să facem față oricăror cerințe!» a mai declarat Alina Ciobanu. Costurile de preluare a deșeurilor în cazul noului operator este de 8 lei/lună/persoană în mediul rural și 10 lei/lună/persoană în mediul urban. Tarifele au fost votate în luna decembrie 2021 în plenul unei ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița.

Proceduri întârziate pentru TMB Noul operator regional este susținut atât de către administrația Pavel, cât și de către administrația Soare. Cei doi oficiali susțin că noul operator regional ar putea duce Ialomița mai aproape de țintele stabilite de UE pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Reamintim că, potrivit obiectivelor convenite cu UE, România ar fi trebuit să recicleze, până în 2022, 50% din cantitatea de deșeuri produsă anual. Pentru a atinge acest obiectiv la nivel local, Consiliul Județean Ialomița a inițiat deja procedurile de licitație pentru achiziționarea terenului pentru o stație de tratare mecanico-biologică a deșeurilor menajere care ar permite sortarea și va­lorificarea acestora. Valoarea acestei investiții este estimată la 34 milioane de lei, bani care vor fi obținuți prin Programul Operațional Infrastructură Mare. «Instalația TMB are drept scop asigurarea tratării corespunzătoare a deșeurilor municipale, reducând astfel cantitățile de deșeuri eliminate prin depozitare cu ajutorul soluțiilor alternative de reciclare, valorificare energetică și tratare biologică, atingând țintele privind gestionarea deșeurilor!» susțin oficialii județeni.

ADI ECOO 2009 are nevoie de investiții de 1 milion de euro
ADI ECOO 2009 operează la acest moment în 54 dintre localitățile jude­țului Ialomița. În ultimul an, societatea a preluat toate firmele de salubritate locale care operau la nivelul celor 54 de admi­nistrații și folosește utilaje depășite tehno­logic. «Suntem recunoscători tuturor primarilor cu care lucrăm pentru sprijinul acordat... Nu credeam că vom găsi atâta înțelegere și sprijin. Țin să le mulțumesc public pentru efortul pe care îl fac de a optimiza activitatea de colectare a deșeurilor la nivelul fiecărei localități. Din păcate, avem nevoie de utilaje noi și performante!» a mai declarat Alina Ciobanu. Estimările privind necesarul de utilaje pentru optimizarea activității firmei se ridică la 1 milion de euro. Reamintim că ADI ECOO 2009 a fost preluată de către Consiliul Județean în pragul falimentului, iar pierderile financiare nu vor putea fi stopate înainte de primăvara anului 2023.

3 Octombrie 2022, 08:10 (4399 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Colectare selectivă în tot județul Ialomița până la sfârșitul anului 2023
ADI ECOO 2009 Țăndărei va prelua activitatea firmelor de salubritate falimentare din Ialomița
ADI ECOO 2009 salvează Ialomița de coșmarul deșeurilor

Comentariile cititorilor:


ecologistul:
(14 Octombrie 2022, 11:23)
nu stiu cum se transporta, dar un lucru cica este clar. Pet-urile si sticla trebuiesc din nou separate in functie de culoare, altfel nu pot fi valorificate/prelucrate.
Pana in prezent, sistemul de "recompensare" al celor care returneaza pet/doze sau sticla a fost o bataie de joc; nu te stimula in niciun fel sa reciclezi. Sa consumi te apa ca sa speli sticlele de suc, ulei, etc., ca apoi sa le cari la automatul de la [email protected] si sa-ti ofere un mic discount la niste produse nesemnificative, pe care oricum nu aveai de gand sa le cumperi vreodata!
Mai stiti marea revolutie a pungilor de plastic din marketuri? Nu au facut decat sa le mareasca pretul enorm, dar tot sunt la vanzare.
Prin noua politica a pet-urilor, de majorare cu 50 bani per bucata, cred ca va fi tot o mega-afacere. Retin banii instant (ii dai, nu ii iei, daca ar fi sa parafrazam un intelept) si ii mai recuperezi la Sf Asteapta. Ori marketul nu va avea automat de colectare a ambalajelor, ori cititorul lor o sa ti le refuze din diverse motive ( cam la fel cum refuza automatele de cafea unele bancnote desi nu au nimic in neregula). Iar ambalajele noastre, pentru care platim cei 50 bani aiurea, vor ajunge la pubela de gunoi!
In Germania, de ex, toate lichidele sunt la sticla/naveta. Le returnezi la market tot la fel si primesti discount sau banii inapoi de la casa de marcat! Acolo, doar sa nu vrei sa fii civilizat. La noi vom fi doar jumuliti de bani si atat!
dinamita:
(6 Octombrie 2022, 10:11)
Sa speram ca nu vor presta la aceeasi calitate ca Erabasu... tinand cont de faptul ca tot mana domnului presedinte si a admninistratuorului judetului este...
George.s:
(4 Octombrie 2022, 12:31)
Firmă serioasă, viguroasă, virilă chiar (are două OO înclusiv în denumire)!
Rares:
(4 Octombrie 2022, 10:39)
Alta firma de partid cu oameni de partid băgați unde trebuie, producătoare de parandaraturi bune pt următoarele alegeri. Prevăd fiasco total
Mary :
(4 Octombrie 2022, 05:43)
Am văzut cum se face selectarea, gunoiul menajer în containere și peturile în containere speciale. Până aici totul este bine, numai că atunci când este ridicat gunoiul menajer, sunt luate și peturile care la rândul lor sunt încărcate la un loc cu gunoiul. Atunci întrebarea se pune: ce rost are selectarea, dacă operatorul le amestecă și probabil le mai selectează el odată. Cooperativa "munca în zadar".
slobozean si eu:
(3 Octombrie 2022, 11:12)
intr-un adevarat paradox, cea mai buna gluma dar, in acelasi timp si cea mai proasta gluma, este sa vorbesti la slobozia de COLECTARE SELECTIVA  a deseurilor.  in mod similar, sa vorbesti despre " eficientizarea " unor servicii publice, care, prin natura managementului lor politic suta la sutta, sunt menite falimentului.
si in folosul cui, oare ?
Slobozean:
(3 Octombrie 2022, 09:12)
Pretul se dubleaza...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Dec 2022
93 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410

Doi scandalagii din Bărbulești, reținuți de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au reținut în cursul zilei de marți, 6 decembrie a.c., două persoane în vârstă de 17 și 33 de ani, ambele din Bărbulești, cercetate sub aspectul săvârșirii ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:20
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Soțul și-a agresat verbal soția și s-a ales cu un dosar penal!

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din localitate, ar fi fost agresată verbal de soțul său, un bărbat de 56 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:10
(82 vizualizări - 0 comentarii)


2

Tânăr din Borănești, la volan cu permisul suspendat

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, pe DN2, în afara municipiului Urziceni, un tânăr de 28 de ani, din comuna Borănești, care circula cu mașina pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:05
(77 vizualizări - 0 comentarii)


3

RAJA Constanța: Lucrare programată în orașul Căzănești, 8-9 decembrie 2022!

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi, 8 decembrie 20 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 15:20
(75 vizualizări - 0 comentarii)


4

APIA: Peste 61,988 milioane de euro, autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 12:25
(113 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Decembrie 2022, 18:20


6

AJFP Ialomița: Înregistrare contracte de chirii la organul fiscal teritorial

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2022, 17:20
(183 vizualizări - 0 comentarii)


7

Slobozia: Două persoane rănite în urma unui accident rutier

Miercuri, 30 noiembrie a.c., în jurul orelor 22,20, pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma nefericitului eveniment au rezultat două victime ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 14:00
(406 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8
Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Un adolescent de 16 ani a fost identificat de jandarmi miercuri, 30 noiembrie a.c., în timp ce încerca să vândă canabis în Parcul «Teoharie» din oraș. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:30
(357 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Încep controalele în piețe, carmangerii, magazine alimentare sau restaurante

Pentru Sărbători de Iarnă în siguranță, în perioada 5-24 decembrie 2022, vor fi dispuse măsuri privind intensificarea controalelor sanitare-veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:15
(319 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 15 decembrie 2022, data limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2022 se depun la centrele județene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 08:30
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore

Pompierii din Țăndărei au intervenit vineri, 2 decembrie a.c., pentru a stinge flăcările care au cuprins două locuințe amplasate în aceeași curte, pe raza orașului Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2022, 09:30
(525 vizualizări - 1 comentariu)


12
Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(1059 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(914 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(949 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(1015 vizualizări - 0 comentarii)


«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(1386 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(930 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(1008 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(1244 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(1990 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(1558 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(1249 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(1288 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(1280 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(1902 vizualizări - 9 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(1754 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(1632 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(1683 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(1607 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
ofer spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Ion Ion în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului RADU în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Alex în Țățica Rodica apără AUR cu prețul contului de Facebook Adrian în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 art în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia WALY în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Nicky Tinta în Coșarul de Ialomița Cetatean de pe str.Filaturii în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Cetățean în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Irina în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Mary în Slobozia va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar BOAJE ADRIAN în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Mary în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu' de la borduri în Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Valentin Nichita în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...