Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Canalizare și apă la Slobozia Nouă

Șapte dintr-o lovitură!

Canalizare și apă la Slobozia Nouă

Administrația Soare reia in­vestițiile în sistemul de apă și canalizare din Slobozia Nouă. Consiliul Local Slobozia a aprobat în ședința ordinară de joi, 29 septembrie 2022, un proiect de hotărâre privind «extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în Cartierul Slobozia Nouă». Investiția vizează 7 străzi și are o va­loare estimată de peste 856000 de lei.

Cărările bătute ale investițiilor Consiliul Local Slobozia a decis joi, 29 septembrie 2022, să reia procedurile afe­rente investițiilor în sistemul de alimentare cu apă și canalizare în Cartierul Slobozia Nouă. Proiectul de hotărâre aprobat vizează in­vestiții în valoare de 856200 de lei pentru străzile Cireșului, Nucului, Caisului, Părului, Școlii, Fermei și Vlad Țepeș. Conform do­cumentației, pe aceste străzi, rețeaua de alimentare cu apă va fi extinsă cu 1100 de metri, cea de canalizare menajeră cu 530 de metri, iar cea de canalizare pluvială cu 630 de metri. Decizia reprezintă primul pas în modernizarea Cartierului Slobozia Nouă, în contextul solicitărilor exprese făcute de către consilierii locali ai PSD. «Cu ajutorul Urban SA am identificat o serie de vulnerabilități ale sistemului și am cerut managementului Urban să ne facă o prioritizare a acestor investiții pe bugete multianuale... Este o chestiune extrem de importantă, identificăm surse de finanțare și facem lucrurile bine de la „A la Z“, ca să putem închide subiectul acesta!» a declarat Dragoș Soare, primarul Sloboziei în cadrul ședinței Consiliului Local.

Asfaltarea mai așteaptă Decizia Consiliului Local Slobozia de prioritizare a investițiilor în Cartierul Slobozia Nouă confirmă deblocarea conflictului politic dintre consilierii PSD și cei ai PNL. Reamintim că, în luna iulie 2022, li­derul grupului PSD din cadrul Consiliului Local, Alexandru Potor, a acuzat administrația locală de «erori administrative» privind investițiile. Motivul conflictului l-a reprezentat refuzul administrației locale de a iniția procedurile premergătoare licitației pentru asfaltarea unui număr de 13 străzi din Cartierul Slobozia Nouă. În replică la acuzațiile aduse, primarul Dragoș Soare a susținut că numai 4 din cele 13 străzi pot fi asfaltate fără intervenții ulterioare pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Decizia de joi, 29 septembrie 2022, confirmă logica administrativă sus­ținută de administrația locală și oferă un orizont de așteptare realist pentru investițiile din Cartierul Slobozia Nouă. Reamintim că modernizarea rețelei de apă și canalizare în acest cartier este un proces inițiat de către administrația Ionașcu în anul 2009 și abandonat 2 ani mai târziu.

11 milioane de euro pentru extinderea pistelor de biciclete
Primarul Dragoș Soare a declarat în cadrul ședinței Co­siliului Local de joi, 29 septembrie 2022, că intenționează să atragă noi fonduri europene pentru modernizarea străzilor orașului. Valoarea acestor investiții este de 11 milioane de euro. «Este o sumă pe care nu avem de ce să o pierdem... Este o sumă prealocată, destinată extinderii proiectelor existente! Vorbim de benzi de rulare dedicate pentru autobuze, spații verzi, piste de biciclete... Sunt fonduri prealocate care au strict această destinație! Lor li se adaugă linii de finanțare noi pentru reamenajarea spațiilor verzi din oraș, de la malul Ialomiței și până la perdelele forestiere de protecție pentru oraș...» a precizat Dragoș Soare. Orizontul de așteptare pentru finalizarea acestui proces de modernizare a Sloboziei este anul 2028.

10 Octombrie 2022, 10:55 (5608 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Investiții punctuale în rețeaua de apă și apă uzată a orașului Slobozia
Apă și canalizare pentru blocurile și casele Sloboziei
Apă potabilă în 2021 la Slobozia

Comentariile cititorilor:


manelist:
(14 Octombrie 2022, 01:05)
Cu o frecventa de 2, 3 ori pe saptamana "cartierul", de fapt, catunul sl noua este poluat fonic de manele; politaii locali nu fac nimic, ba te mai iau si la mustruluiala daca ii rogi sa intervina. Se aude seful lor? dar seful sefului lor, adica primarele. Altfel, la alegeri vi insotit de toti lingaii si promiti marea cu sarea. Cum bine a scris comentatorul "Slobozia Noua", cartierul este praf! Nea Soare, inainte de primul mandat, inainte de alegeri, cand umbla pe la porti cersind voturi, se arata siderat de lipsa asfaltului pe strazi, de lipsa trotuarelor, promitea apa potabila, modernizari, ii acuza pe fostii primari ca nu au facut nimic pentru noi. Acum, este infratit cu partidul fostilor primari, il are in consiliul local pe fostul primar si chiar ii continua proiectele idioate.
Mai este putin si termina primul mandat si in afara de 2 parcari intre blocuri (in detrimentul spatiilor verzi si al copacilor, in afara de demolarea catorva garaje, nu lasa in urma nimic notabil. Aaa, pistele de biciclete cu borduri si capace de canal. Sa ne spuna si el si mocionel de ce nu au facut ca restul tarii si al lumii> simple linii trasate cu vopsea, care ar fi fost de 1000 de ori mai ieftine si mai eficiente. Nu mai iesea parandarat cumva?
Telefonistul:
(11 Octombrie 2022, 18:44)
Dar semnal la telefon, cand?
Slobozia Noua:
(11 Octombrie 2022, 15:56)
Am ajuns sa ne plangem in comentarii, cu toate ca stim ca nu ne aude nimeni. Slobozia Noua este un dezastru total. De la strazi, la urmarile unor lucrari neexecutate corespunzator, la iarba netaiata-dar asta tine si de lipsa de bun simt a concetatenilor nostri, luati exemplu de la rromii din zona, care au in fata caselor curatenie bec, la mizeria de pe strazi, de langa putinele cosuri de gunoi, la lipsa unui punct farmaceutic, a unui cabinet medical, a unui loc de joaca pentru copii. Bine ca avem noaptea muzica din toate partile, ca aici lumea nu are limite. Ne distram. Traficul greu pericliteaza nu numai strazile, ci si gardurile, casele oamenilor. Dar politia locala nu are timp de Slobozia Noua. Mai mult cu festivalurile, targurile din oras. Iar denumirile strazilor...de toata jena. Parului, Prunului, Corcodusului, Cimitirului, Marginii care nu este la margine etc. Cred ca nici in curti nu mai sunt peri, ciresi, visini. Sfatul meu: nu mai veniti pe la porti ca sa cersiti voturi, dragi politicieni, riscati sa fiti mancati de serpi, sa va stricati pantofii, sa fiti mancati de caini.
nemultumitu':
(10 Octombrie 2022, 23:28)
Va rog, lamuriti -ma si pe mine. Tot caut strazile Ciresului,Nucului, Parului si Caisului. Sunt toate dupa cimitir?!Eu le gasesc in comuna Slobozia, jud. Giurgiu.
Gogu:
(10 Octombrie 2022, 21:12)
Întâmplător sau nu... chiar am fost de față când primarului i s-a zis de către un subaltern că s-a găsit  proiectul canalizărilor pe Slobozia Nouă prin nu știu ce sertar, actuala administrație pregătindu-se atunci să demareze alte studii etc. etc. etc. Însuși domnul Soare mi-a zis: „vedeți, în loc să lucrăm trebuie să stăm să căutăm proiecte lăsate prin sertare de foștii”. Nu a fost nimic regizat, pur și simplu ăsta este pulsul la Primăria Slobozia... pleacă ai noștri, vin ai noștri și să continuați domniile dumneavoastră...
Vasile Sl Noua:
(10 Octombrie 2022, 16:14)
Strazile cartierului Sl Noua sunt un dezastru total si nu trebuie sa o spunem noi ca sa cunoasca si primarul acest lucru. De la preluarea mandatului nu a pus o roaba de piatra, daramite asfalt.Asfalt nu stiu daca o sa vedem mai devreme de 2030. In imbecilitatea lui, primarul anterior a reusit sa asfalteze totusi 1 strada si 1/2 din Unirii. A asfaltat prost (cel putin cimitirului) dar a asfaltat ceva. Traim ca in Evul Mediu si visam la piste de biciclete sau alte asemenea aberatii administrative. Macar sa puna politia locala sa stea permanent in cartier ca sa stopeze cat de cat fenomenul transportului greu, cu TIRuri, ca distruge strazile prapadite drja si ne distruge si sanatatea. Poate totusi publicati, desi...
sinistratul:
(10 Octombrie 2022, 15:47)
Sa inteleg ca au terminat cu canalizarea pe Geroge Cosbuc... la propriu sau la figurat ?!?
Cartier al municipiului Slobozia, resedinta de judet Ialomita, fara canalizare pe soseaua principala ?!?De zeci de ani se tot promite... prost o fi ala care va mai merge sa voteze indiferent de culoare... asa-i ca e nevoie de obraz gros sa faci politica? 
nemultumitu':
(10 Octombrie 2022, 12:28)
Sigur sunt strazi din Slobozia Noua?! Stiam de strazile Prunului si Marului , dar celelalte fructe .....Ma indoiesc ca exista asa multe strazi noi. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Marți 18 Iun 2024
135 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

AJFP Ialomița: TVA rambursată de peste 6,59 milioane de lei, în luna mai 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna mai 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de peste 6,59 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 15:55
(477 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Se primesc Cereri de finanțare pentru schema de ajutor de stat «Silvo-mediu și climă»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că începând de luni, 17 iunie 2024, se depun cererile de finanțare pentru accesarea schemei de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:40
(70 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,28%, rata șomajului la sfârșitul lunii martie 2024

La sfârșitul lunii martie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4197 șomeri (din care 1945 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:35
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

În după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie a.c., în jurul orei 14,05, Detașamentul de Pompieri Slobozia și Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:30
(705 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 97 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 12-14 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 97,132 milioane de lei (19,531 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:25
(480 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaje false în numele ANAF

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor persoane juridice le este solicitată «lista entităților externe ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 09:10
(488 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești luni, 17 iunie 2024!

În vederea executării unei lucrări programate de pe strada Plevnei din municipiul Fetești, din județul Ialomița, echipele RAJA Constanța vor sista luni, 17 iunie 2024, furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 16:40
(188 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 141,50 milioane lei de lei, încasări la bugetul de stat în luna mai 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna mai 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 141,50 milioane lei de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:40
(162 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Sprijin financiar pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întâmpinarea absolvenților promoției 2024 cu o serie de măsuri active menite să faciliteze accesul pe piața muncii ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:00
(525 vizualizări - 0 comentarii)


Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Smirna. La locul solicitării au fost alocate de urgență două ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:40
(528 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Smirna incendiu


 Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în localitatea Sărățeni. În evenimentul rutier au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:30
(217 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Reținut pentru 24 de ore

Miercuri,12 iunie 2024, polițiștii din Fetești, în urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului, au dispus reținerea pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 16:40
(141 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a încheiat campania de depunere a Cererilor de Plată 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștința opiniei publice că miercuri, 12 iunie 2024, s-a încheiat campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024. Astfel ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 13:00
(225 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 25 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 177

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023, începând cu data de ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 10:30
(194 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Încep concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează vineri, 14 iunie 2024, etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 09:30
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui feteștean

Polițiștii din Fetești au fost sesizați luni, 10 iunie 2024, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:30
(1203 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Luni, 10 iunie 2024, polițiștii din Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Fetești, în vederea verificării documentelor personale și ale autoturismului ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:05
(584 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa în comuna Moldoveni!

Joi, 13 iunie 2024, în intervalul orar 08,00-16,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 08:40
(575 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

11 Iunie 2024, 18:15


APIA: Plăți de peste 26 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat marți, 11 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 26,29 milioane de lei din Fondul European de Garantare ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 15:10
(1163 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Instituția Prefectului Județul Ialomița: «Ziua Eroilor»

Joi, 13 iunie 2024, Instituția Prefectului Județul Ialomița, în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, organizează o serie de evenimente legate de sărbătorirea «Zilei Eroilor». ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 09:45
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Dosare penale pentru «violență în familie» și ordine de protecție emise, la Urziceni și Săveni

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați sâmbătă, 8 iunie a.c., cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 47 de ani din Urziceni ar fi fost agresată fizic de cumnatul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:45
(364 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii din Slobozia, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier, au oprit pentru verificări un șofer ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:40
(562 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Național al Agriculturii din România/Slobozia: «Expoziția Absolvenților 2024»

Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Uniunea Artiștilor Plastici-Filiala Slobozia/Ialomița și Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia vă invită la «Expoziția ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 14:40
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Coșereni

Accident la Coșereni

Duminică, 9 iunie a.c., în jurul orei 9,00, Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier produs în comuna Coșereni, în care a fost implicat un autoturism. Două ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 10:15
(788 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Săveni

Incendiu la o casă din Săveni

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orelor 17,00, două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 10:10
(698 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA intervin duminică, 9 iunie 2024, pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Turnu Severin din Cartierul Buliga/Fetești. În vederea executării ...[citește_toată_știrea]

9 Iunie 2024, 18:30
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Căutată de polițiștii din Spania, arestată la Țăndărei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat în cursul zilei de joi, 6 iunie 2024, în orașul Țăndărei, în vederea depistării unei persoane urmărite ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 16:20
(673 vizualizări - 0 comentarii)


Factură electronică de la RAJA Constanța

Factură electronică de la RAJA Constanța

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important, prietenoasă ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 14:05
(405 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice că începând de luni, 10 iunie 2024, și până vineri, 5 iulie 2024, românii pot investi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 13:20
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Cetățean în La vot, la 103 ani! BejanS în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» auto SH în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 iunie 2024 Alegatorul în Ialomița și-a ales viitorul politic: PSD și-a adjudecat 54 din cele 66 de localități ale județului! Marius în Ialomița și-a ales viitorul politic: PSD și-a adjudecat 54 din cele 66 de localități ale județului! Som în AJOFM Ialomița oferă indemnizații absolvenților de liceu Părinte în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» ion în Ialomița și-a ales viitorul politic: PSD și-a adjudecat 54 din cele 66 de localități ale județului! Corcodel de la Dumitresti în S-a întâmplat la Slobozia: Angajați la Stat cu documente falsificate! Gogu în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» Ion în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» Liviu în Anul podului de la Buești Turcu ;( în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» @Corcodel de la Dumitresti în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» elev în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» #pasajladrajna în Slobozia: Elevi amenințați cu un cuțit de un bărbat recalcitrant Elev în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» Jack în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» Corcodel de la Dumitresti în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» Cetatean în Consiliul Local Slobozia a aprobat criteriile de repartizare a locuințelor ANL

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...