Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Chirurgie oncologică la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Chirurgie oncologică la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

În ultima perioadă de timp, Spitalul Județean de Urgență Slobozia și-a diversificat serviciile medicale oferite pacienților. Astăzi, în cadrul unității medicale se pot efectua și intervenții chirurgicale oncologice. Din echipa medicală care realizează aceste operații fac parte medici specializați în cele mai mari centre universitare din țară. Datele arată că 30% din activitatea secției Chirurgie Generală a Spitalului Slobozia a fost reprezentată de acest tip de intervenții. Iar numărul lor, din păcate, este într-o continuă creștere.

Medicină în sprijinul bolnavilor De cele mai multe ori, bolnavii află că suferă de o afecțiune oncologică în timpul controalelor de rutină. Pentru unii dintre ei, operația este singura șansă la viață... Descurajați și speriați din cauza diagnosticului, oamenii se îndreaptă către spita­lele din marile orașe, în speranța că vor putea învinge boala. De cele mai multe ori, această luptă pentru supraviețuire este pierdută. «Noi putem înțelege această atitudine a oamenilor de a căuta un spital în alte orașe... Doar că acolo sunt puși pe liste de așteptare foarte lungi, iar din această cauză starea lor de sănătate se înrăutățește!» susține medicul specialist în Chirurgie Generală, Tudor Tuhari, din cadrul Spita­lului Județean de Urgență Slobozia. Anul acesta se împlinesc 5 ani de când medicul Tudor Tuhari profesează în cadrul Spita­lului Slobozia. Tot atâta timp a trecut și de la momentul în care a realizat primele intervenții chirurgicale oncologice. S-a specializat la Institutul Clinic Fundeni, iar acum are grijă de sănătatea bolnavilor care se internează la Slobozia. «Ne-am gândit că putem să venim în sprijinul oamenilor și să-i ajutăm, fără a mai fi nevoie să fie puși pe liste de așteptare. La Spitalul din Slobozia putem opera cancere de colon, rectale, ovariene, de col uterin, uter, stomac, pancreas sau splină. Multe intervenții pot fi realizate laparoscopic» adaugă medicul Tudor Tuhari. Echipa de medici a Spitalului Slobozia poate însă efectua operații și în cazul afecțiunilor oncologice din sfera uro-genitală. Medicul urolog George Picu, specializat în centre universitare din București și Cluj Napoca, are grijă de sănătatea pacienților diagnosticați cu cancer de prostată. «Este foarte important să discuți cu pacienții și să le comunici faptul că ai o soluție terapeutică pentru problema lor medicală, că nu mai este nevoie să plece la București sau la Constanța, că pot fi tratați în spitalul Slobozia... Efectuez operații oncolo­gice alături de ceilalți colegi ai mei, iar șansele de reușită sunt excelente!» mărturisește medicul George Picu.

Operații fără durere Cel mai tânăr medic din echipa de specialiști a Spitalului Județean de Urgență Slobozia este Vlad Dobre. Spe­cialist în Anestezie și Terapie Intensivă, a fost angajat la începutul acestui an. Rolul său este primordial pentru ca operațiile să se desfășoare în cele mai bune condiții, fără ca viața pacientului să fie pusă în pericol. În timpul pregătirii sale profesionale, me­dicul Vlad Dobre a învățat tehnici speciale de acordare a anesteziei, fără ca pacientul să fie complet adormit pe masa de operație. Iar acum le pune în practică și la Slobozia. «Sunt anumite cazuri de bolnavi a căror stare de sănătate face dificilă anestezierea completă... În cazurile oncologice se în­tâmplă de foarte multe ori ca pacienții să aibă și alte patologii. De aceea, este im­portat să efectuăm acele intervenții locale, în care pacientul este conștient, dar nu simte nimic. Este o artă să știi să faci acest lucru... Acum, se poate efectua această tehnică și la Slobozia!» susține medicul Vlad Dobre. Datele statistice arată faptul că, în 2022, 30% din intervențiile chirurgicale efectuate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au vizat extirparea tumorilor din diferite zone ale corpului. Iar post-operator pacienții s-au recuperat foarte bine și și-au reluat ritmul de viață obișnuit. Echipa de chirurgi a Spitalului Județean de Urgență Slobozia care efectuează operații oncologice este coordonată de medicul Vladimir Fricățel, actualul manager me­dical al instituției, și este alcătuită din medicii Tudor Tuhari, George Picu, Ovidiu Cotigă și medicul anestezist Vlad Dobre.

Caz diagnosticat greșit la București, tratat cu succes la Slobozia
Nu puține sunt și cazurile în care medicii din Slobozia reușesc să «repare» intervențiile greșite din spitalele mari. Medicul Ovidiu Cotigă este specialist în Ortope­die-Traumatologie, iar anul trecut a reușit să ajute o pacientă să-și recapete mobilitatea picioarelor, după ce medicii din București i-au spus că-i va fi imposibil. Femeia a fost inițial diagnosticată cu o afecțiune onco­logică, a urmat un tratament specific, dar problemele medicale au continuat să persiste. A venit la Slobozia, i-a cerut spri­jinul me­dicului Ovidiu Cotigă și a reușit să-și recapete mobilitatea picioarelor. «A merge către un spital mare nu este mereu cea mai bună soluție... Noi putem avea grijă de sănătatea oamenilor și aici, la Slobozia! Acest caz este destul de complicat și ar fi putut fi rezolvat mai repede dacă pacienta se adresa spitalului nostru. Am reușit să o ajutăm să-și folosească picioarele! Va fi operată din nou peste câteva luni, existând șanse mari să poată merge normal...» spune medicul Ovidiu Cotigă.

Ialomița are peste 7000 de pacienți oncologici Datele statistice ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate arată faptul că în evidențele instituției se află peste 7000 de pacienți onco­logici. Numărul acestora a crescut cu aproape 3000 în ultimii 10 ani. Pentru asigurarea tratamentelor specifice acestor pacienți, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița cheltuie anual aproxima­tiv 10 milioane de lei, conform indicatorilor economici ai instituției.

27 Februarie 2023, 10:10 (21571 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie
Doctor pentru toți
Spitalul Județean Slobozia a desființat garda a doua a Secției Chirurgie

Comentariile cititorilor:


Maria:
(30 Martie 2023, 08:10)
E bine că sunt uniți acești tineri doctori moldoveni probabil aduși de vechii doctori moldoveni cu mare influență în județ. Acuma problema e că dacă te duci la spital și ceri o informație  la relatii cu publicul ești trimis la clinică privată.  Rămâi surprins, zici ca ai greșit locul, un angajat al spitalului face reclamă clinicilor și cabinetelor private sau critică spitalul și personalul acestuia. 
Mariana constandin:
(5 Martie 2023, 01:31)
Si eu am fost o norocoasa mi.am deplasat cotul cu hemooragie interna si oase din cot am avut norocul sa il am pe cel mai bun medic Anchel Viorel cu un suflet foarte mare
Cetatean:
(2 Martie 2023, 15:20)
Este foarte bine ce se intampla acum .Ar fi bine sa se schimbe in sistemul medical multe lucruri. Sa incurajam venirea  medicilor  tineri , sa-si schimbe comportamentul personalul medical .Casa de asigurari sa verifice periodic cum se desfasoara activitatea in cabinetele medicale ( mai ales in cele de la tara ) si cum sunt tratati pacientii. Cat timp se acorda unei consultatii si apoi sa vina cu statistici .
Asta este parerea umila a unui cetatean care a trecut si trece prin multa cabinete medicale. Cu scuzele de rigoare ......
Cetățean:
(28 Februarie 2023, 19:39)
Am fost operata de domnul Dr Cotiga,când nimeni nu-mi dădeau șanse.A fost singurul care a riscat și a reușit.Felicitari echipei de super eroi!
Simion:
(28 Februarie 2023, 15:48)
Afară,cu mameluci...face ți,loc tinerilor!
Curiosul :
(28 Februarie 2023, 12:53)
Felicitări echipelor de medici ,sunteți ultima barieră in calea necazului,bolii,o barieră care ,pentru boală devine din ce in ce mai greu de invins.
PARASCHIVA BEJAN:
(27 Februarie 2023, 21:08)
Am avut ghinionul de a-mi rupe brațul și umărul,dar am avut norocul de a-l găsi la garda pe dr.Cotiga.A fost un adevărat noroc.Am fost operată de dânsul iar acum pot să îmi folosesc din nou mâna.Multumesc din suflet domnului dr.Cotiga!Dar o secție de neurochirurgie sau una de psihiatrie, când vom avea și noi aici?Ar fi foarte bine, văd că medici buni au început să vină și la Slobozia.
Ialomita :
(27 Februarie 2023, 17:00)
Felicitari pentru initiativa, insa ar trebui un proiect local in care sa Ii ajute pe medici I, Asistente Sau alti specialistii sa aiba Unde locui, ANL uri construite pentru ei si ajutat in integrarea in comunitate
Vali lazar:
(27 Februarie 2023, 12:14)
Avem medici dar nu avem instrumentar si aparatura
Ialomitean:
(27 Februarie 2023, 10:53)
Felicitari!
Pacient:
(27 Februarie 2023, 10:32)
Felicitări, din toată inima!! Se simte că, încet-încet, noua generație de medici se impune. Par dedicați, curajoși, profesioniști. Cazurile rezolvate cu succes continuă să apară. Și oamenii capătă încredere,
că s-au saturat sa tot bata drumul Bucureștiului pentru rezolvarea probelemelor de sănătate. Și odată cu modernizarea spitalului, care, dea Domnul, să se întâmple cât mai curând, să devină un loc către care oamenii să se îndrepte cu speranță. Succes, oameni frumoși!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Miercuri 17 Apr 2024
102 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

AJFP Ialomița: Modificări aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor interesați că, prin prin  OUG nr. 31/2024, au fost aduse modificări Codului Fiscal care au vizat, printre ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 15:15
(464 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 17 aprilie-26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024 aferente ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 11:55
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 Aprilie 2024, 18:10


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 4,72 milioane de lei în martie 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat în luna martie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de 4,72 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate autocompensări ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2024, 10:30
(946 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 9,40, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu produs pe ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:55
(574 vizualizări - 0 comentarii)


Sărbătorile Pascale, în atenția DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor, dar și asigurarea permanenței la sediul ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:40
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în zona Popasului Chirana

Accident în zona Popasului Chirana

În seara zilei de duminică, 14 aprilie a.c., în jurul orelor 18,30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:10
(733 vizualizări - 0 comentarii)


Șarpe de peste un metru, capturat de jandarmii ialomițeni din bucătăria unui bărbat din Stejaru

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în satul Stejaru, ca urmare a unei sesizări prin apelul 112 din partea unui bărbat care semnala faptul că î ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2024, 12:20
(542 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(595 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(625 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(523 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1372 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(475 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Intervenție în zona Fetești Gară/Fetești!

În vederea executării lucrărilor de racordare a noii conducte la sistemul centralizat de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din zona Fetești Gară/Fetești ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:15
(632 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Combaterea infracțiunilor piscicole

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 11:35
(535 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gura Ialomiței

Pompierii din Fetești au intervenit la un accident rutier produs în Fetești, în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane pasagere. În sprijin a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:15
(663 vizualizări - 0 comentarii)


Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Marți, 9 aprilie a.c., în jurul orelor 15,20, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:05
(355 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:25
(487 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști

Luni, 8 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:15
(430 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au acționat în ultimele 24 de ore folosind sistemul mobil de scanare eficient și rapid prin intermediul aplicației eDAC privind verificarea documentelor de identitate. Acțiunea ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:10
(255 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Serviciul Call Center

RAJA Constanța: Serviciul Call Center

Serviciul de Call Center pus la dispoziție de RAJA Constanța vine în întâmpinarea tuturor nevoilor particulare ale clientului. Serviciul funcționează sub forma unui robot telefonic ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 10:25
(337 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist accidentat la Gheorghe Lazăr

Pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism și un biciclist. Evenimentul s-a produs la Gheorghe Lazăr, după acordarea primului ajutor la locul ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2024, 09:40
(780 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Axintele și Amara

Incendii la Axintele și Amara

Sâmbătă, 6 aprilie a.c., în jurul orei 08,00, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2024, 09:25
(566 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: La volan, fără permis de conducere

Joi, 4 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 41 de ani, ambii din comuna Bărbulești, în timp ce conduceau autovehicule ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 14:20
(644 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 25 mii de lei aplicate de polițiști

Joi, 4 aprilie 2024, polițiștii ialomițeni au efectuat o acțiune cu forțe mărite, în intervalul orar 14,00-17,00, în localitățile Bărbulești, Jilavele și Dridu, pentru menținerea ordinii ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 14:10
(792 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 10:40
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Aplicația «eDAC», utilizată de jandarmii ialomițeni

Aplicația «eDAC», utilizată de jandarmii ialomițeni

Un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate a fost implementat începând cu data de 31 martie 2024, ca parte a efortului de simplificare și digitalizare a serviciilor ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 10:10
(1226 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

IPJ Ialomița: Pește confiscat

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune, pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, miercuri ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2024, 16:05
(283 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: «Broșura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, pe site-ul ANAF, a fost publicată «Broșura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2024, 14:05
(593 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește Cereri de Plată pentru anul 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează joi, 4 aprilie a.c., Campania de primire a Cererilor de Plată în anul 2024.  Astfel, în perioada 4 aprilie-7 iunie ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2024, 10:20
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...