Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Chirurgie oncologică la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Chirurgie oncologică la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

În ultima perioadă de timp, Spitalul Județean de Urgență Slobozia și-a diversificat serviciile medicale oferite pacienților. Astăzi, în cadrul unității medicale se pot efectua și intervenții chirurgicale oncologice. Din echipa medicală care realizează aceste operații fac parte medici specializați în cele mai mari centre universitare din țară. Datele arată că 30% din activitatea secției Chirurgie Generală a Spitalului Slobozia a fost reprezentată de acest tip de intervenții. Iar numărul lor, din păcate, este într-o continuă creștere.

Medicină în sprijinul bolnavilor De cele mai multe ori, bolnavii află că suferă de o afecțiune oncologică în timpul controalelor de rutină. Pentru unii dintre ei, operația este singura șansă la viață... Descurajați și speriați din cauza diagnosticului, oamenii se îndreaptă către spita­lele din marile orașe, în speranța că vor putea învinge boala. De cele mai multe ori, această luptă pentru supraviețuire este pierdută. «Noi putem înțelege această atitudine a oamenilor de a căuta un spital în alte orașe... Doar că acolo sunt puși pe liste de așteptare foarte lungi, iar din această cauză starea lor de sănătate se înrăutățește!» susține medicul specialist în Chirurgie Generală, Tudor Tuhari, din cadrul Spita­lului Județean de Urgență Slobozia. Anul acesta se împlinesc 5 ani de când medicul Tudor Tuhari profesează în cadrul Spita­lului Slobozia. Tot atâta timp a trecut și de la momentul în care a realizat primele intervenții chirurgicale oncologice. S-a specializat la Institutul Clinic Fundeni, iar acum are grijă de sănătatea bolnavilor care se internează la Slobozia. «Ne-am gândit că putem să venim în sprijinul oamenilor și să-i ajutăm, fără a mai fi nevoie să fie puși pe liste de așteptare. La Spitalul din Slobozia putem opera cancere de colon, rectale, ovariene, de col uterin, uter, stomac, pancreas sau splină. Multe intervenții pot fi realizate laparoscopic» adaugă medicul Tudor Tuhari. Echipa de medici a Spitalului Slobozia poate însă efectua operații și în cazul afecțiunilor oncologice din sfera uro-genitală. Medicul urolog George Picu, specializat în centre universitare din București și Cluj Napoca, are grijă de sănătatea pacienților diagnosticați cu cancer de prostată. «Este foarte important să discuți cu pacienții și să le comunici faptul că ai o soluție terapeutică pentru problema lor medicală, că nu mai este nevoie să plece la București sau la Constanța, că pot fi tratați în spitalul Slobozia... Efectuez operații oncolo­gice alături de ceilalți colegi ai mei, iar șansele de reușită sunt excelente!» mărturisește medicul George Picu.

Operații fără durere Cel mai tânăr medic din echipa de specialiști a Spitalului Județean de Urgență Slobozia este Vlad Dobre. Spe­cialist în Anestezie și Terapie Intensivă, a fost angajat la începutul acestui an. Rolul său este primordial pentru ca operațiile să se desfășoare în cele mai bune condiții, fără ca viața pacientului să fie pusă în pericol. În timpul pregătirii sale profesionale, me­dicul Vlad Dobre a învățat tehnici speciale de acordare a anesteziei, fără ca pacientul să fie complet adormit pe masa de operație. Iar acum le pune în practică și la Slobozia. «Sunt anumite cazuri de bolnavi a căror stare de sănătate face dificilă anestezierea completă... În cazurile oncologice se în­tâmplă de foarte multe ori ca pacienții să aibă și alte patologii. De aceea, este im­portat să efectuăm acele intervenții locale, în care pacientul este conștient, dar nu simte nimic. Este o artă să știi să faci acest lucru... Acum, se poate efectua această tehnică și la Slobozia!» susține medicul Vlad Dobre. Datele statistice arată faptul că, în 2022, 30% din intervențiile chirurgicale efectuate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au vizat extirparea tumorilor din diferite zone ale corpului. Iar post-operator pacienții s-au recuperat foarte bine și și-au reluat ritmul de viață obișnuit. Echipa de chirurgi a Spitalului Județean de Urgență Slobozia care efectuează operații oncologice este coordonată de medicul Vladimir Fricățel, actualul manager me­dical al instituției, și este alcătuită din medicii Tudor Tuhari, George Picu, Ovidiu Cotigă și medicul anestezist Vlad Dobre.

Caz diagnosticat greșit la București, tratat cu succes la Slobozia
Nu puține sunt și cazurile în care medicii din Slobozia reușesc să «repare» intervențiile greșite din spitalele mari. Medicul Ovidiu Cotigă este specialist în Ortope­die-Traumatologie, iar anul trecut a reușit să ajute o pacientă să-și recapete mobilitatea picioarelor, după ce medicii din București i-au spus că-i va fi imposibil. Femeia a fost inițial diagnosticată cu o afecțiune onco­logică, a urmat un tratament specific, dar problemele medicale au continuat să persiste. A venit la Slobozia, i-a cerut spri­jinul me­dicului Ovidiu Cotigă și a reușit să-și recapete mobilitatea picioarelor. «A merge către un spital mare nu este mereu cea mai bună soluție... Noi putem avea grijă de sănătatea oamenilor și aici, la Slobozia! Acest caz este destul de complicat și ar fi putut fi rezolvat mai repede dacă pacienta se adresa spitalului nostru. Am reușit să o ajutăm să-și folosească picioarele! Va fi operată din nou peste câteva luni, existând șanse mari să poată merge normal...» spune medicul Ovidiu Cotigă.

Ialomița are peste 7000 de pacienți oncologici Datele statistice ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate arată faptul că în evidențele instituției se află peste 7000 de pacienți onco­logici. Numărul acestora a crescut cu aproape 3000 în ultimii 10 ani. Pentru asigurarea tratamentelor specifice acestor pacienți, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița cheltuie anual aproxima­tiv 10 milioane de lei, conform indicatorilor economici ai instituției.

27 Februarie 2023, 08:10 (16898 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie
Doctor pentru toți
Spitalul Județean Slobozia a desființat garda a doua a Secției Chirurgie

Comentariile cititorilor:


Maria:
(30 Martie 2023, 05:10)
E bine că sunt uniți acești tineri doctori moldoveni probabil aduși de vechii doctori moldoveni cu mare influență în județ. Acuma problema e că dacă te duci la spital și ceri o informație  la relatii cu publicul ești trimis la clinică privată.  Rămâi surprins, zici ca ai greșit locul, un angajat al spitalului face reclamă clinicilor și cabinetelor private sau critică spitalul și personalul acestuia. 
Mariana constandin:
(4 Martie 2023, 23:31)
Si eu am fost o norocoasa mi.am deplasat cotul cu hemooragie interna si oase din cot am avut norocul sa il am pe cel mai bun medic Anchel Viorel cu un suflet foarte mare
Cetatean:
(2 Martie 2023, 13:20)
Este foarte bine ce se intampla acum .Ar fi bine sa se schimbe in sistemul medical multe lucruri. Sa incurajam venirea  medicilor  tineri , sa-si schimbe comportamentul personalul medical .Casa de asigurari sa verifice periodic cum se desfasoara activitatea in cabinetele medicale ( mai ales in cele de la tara ) si cum sunt tratati pacientii. Cat timp se acorda unei consultatii si apoi sa vina cu statistici .
Asta este parerea umila a unui cetatean care a trecut si trece prin multa cabinete medicale. Cu scuzele de rigoare ......
Cetățean:
(28 Februarie 2023, 17:39)
Am fost operata de domnul Dr Cotiga,când nimeni nu-mi dădeau șanse.A fost singurul care a riscat și a reușit.Felicitari echipei de super eroi!
Simion:
(28 Februarie 2023, 13:48)
Afară,cu mameluci...face ți,loc tinerilor!
Curiosul :
(28 Februarie 2023, 10:53)
Felicitări echipelor de medici ,sunteți ultima barieră in calea necazului,bolii,o barieră care ,pentru boală devine din ce in ce mai greu de invins.
PARASCHIVA BEJAN:
(27 Februarie 2023, 19:08)
Am avut ghinionul de a-mi rupe brațul și umărul,dar am avut norocul de a-l găsi la garda pe dr.Cotiga.A fost un adevărat noroc.Am fost operată de dânsul iar acum pot să îmi folosesc din nou mâna.Multumesc din suflet domnului dr.Cotiga!Dar o secție de neurochirurgie sau una de psihiatrie, când vom avea și noi aici?Ar fi foarte bine, văd că medici buni au început să vină și la Slobozia.
Ialomita :
(27 Februarie 2023, 15:00)
Felicitari pentru initiativa, insa ar trebui un proiect local in care sa Ii ajute pe medici I, Asistente Sau alti specialistii sa aiba Unde locui, ANL uri construite pentru ei si ajutat in integrarea in comunitate
Vali lazar:
(27 Februarie 2023, 10:14)
Avem medici dar nu avem instrumentar si aparatura
Ialomitean:
(27 Februarie 2023, 08:53)
Felicitari!
Pacient:
(27 Februarie 2023, 08:32)
Felicitări, din toată inima!! Se simte că, încet-încet, noua generație de medici se impune. Par dedicați, curajoși, profesioniști. Cazurile rezolvate cu succes continuă să apară. Și oamenii capătă încredere,
că s-au saturat sa tot bata drumul Bucureștiului pentru rezolvarea probelemelor de sănătate. Și odată cu modernizarea spitalului, care, dea Domnul, să se întâmple cât mai curând, să devină un loc către care oamenii să se îndrepte cu speranță. Succes, oameni frumoși!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
108 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0
Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Vineri, 2 iunie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Fetești depistat în flagrant, pe malul stâng al Brațului Borcea, doi  bărbați, cu vârste de 29 și 34 de ani, în timp ce transportau cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:55
(40 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 9 permise de conducere reținute, 5 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 52 mii de lei

Marți, 6 mai a.c., peste 70 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:40
(40 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

În perioada 27 mai-7 iunie 2023, Instituția Prefectului Județul Ialomița a desfășurat o serie de acțiuni în sprijinul desfășurării în bune condiții a exercițiului militar multinațional «Saber Guardian ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 12:50
(52 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(128 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(120 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(152 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(168 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(684 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1070 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1199 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1036 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1202 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1125 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(998 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(983 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(921 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1092 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1301 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1262 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1200 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1024 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1443 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2087 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1127 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...