Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie

De anul viitor

Spitalul Județean Slobozia va reînființa garda a doua a Secției Chirurgie

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia ar putea reînființa cea de-a doua linie de gardă a Secției Chirurgie. Demersul este pe cale să se concretizeze la începutul anului viitor. Așteptată de către medicii specialiști ai Secției, această inițiativă va ajuta la îmbunătățirea actului medical. A doua linie de gardă a Secției Chirurgie a fost desființată în 2018, printr-o dispoziție semnată de fostul manager Mariana Iancu.

Siguranța pacienților, pusă în pericol Invocând motive de ordin financiar, fostul mana­ger al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Mariana Iancu, a decis să desființeze cea de-a doua linie de gardă pentru Secția Chirurgie. Astfel, fără a prezenta public impactul bugetar al deciziei, aceasta a semnat dispoziția prin care a lăsat Secția Chirurgie fără a doua linie de gardă. Întreg corpul medical s-a opus la acea vreme, înaintând autorităților competente un Memoriu prin care au sesizat iresponsabilitatea cu care dispoziția a fost pusă în aplicare. «Echipa de gardă formată din doi medici este necesară uneori și în stabilirea unui diagnostic mai complex, mai ales în situații de urgență. Existența a două linii de gardă este atât în favoarea medicilor, cât mai ales în favoarea bolnavilor. De altfel, la acreditarea din 2017, s-a subliniat importanța legală a existenței celei de-a doua linii de gardă în Secția Chirurgie. Suntem singurul spital de urgență din județ și către noi sunt trimise urgențele din teritoriile arondate spitalelor Țăndărei, Fetești și Urziceni. Nu de puține ori vin bolnavi din județele Brăila și Călărași» motivau medicii chirurgi ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia, în anul 2018. La 3 ani de la această decizie controversată, situația a rămas neschimbată. Deși au fost făcute promisiuni cu privire la reînființarea celei de-a doua linii de gardă pentru Secția Chirurgie, demersul nu a fost pus în practică. Așa se face că, mai ales pe timp de noapte, un singur medic trebuie să facă față tuturor cazurilor care au nevoie de consultații de specialitate sau de intervenții chirurgicale de urgență. Nu puține au fost situațiile în care specialiștii au acordat asistență medicală, telefonic, de acasă sau au venit în toiul nopții la spital pentru a efectua intervenții chirurgicale de urgență.

Vești bune, de anul viitor Având în vedere presiunea care se pune pe medicii chirurgi ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia, actuala administrație a unității medicale face demersuri în privința reînființării liniei a doua de gardă. Pentru ca «garda a doua» să redevină funcțio­nală este nevoie însă de date precise cu privire la complexitatea cazurilor tratate și costurile pe care le implică. De asemenea, oficialii unității medicale trebuie să analizeze și posibilitatea angajarii de noi medici chirurgi, având în vedere că o parte dintre specialiști sunt în prag de pensionare. «Este evident faptul că ne dorim ca linia a doua de gardă pentru Secția Chirurgie să funcționeze... Este un demers benefic atât pentru spital, cât și pentru pacienți! Situația trebuie însă foarte bine analizată, mai ales din punct de vedere al costurilor și al resurselor umane. Tocmai de aceea am decis să efectuăm toate demersurile necesare în vederea reînființării de la începutul anului viitor... Până la momentul respectiv vom analiza toți indicatorii de care avem nevoie și vom ști cu siguranță în ce condiții această reînființare va fi posibilă!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În momentul de față, în cadrul Secției Chirurgie Generală a unității medicale își desfășoară activitatea 7 medici specialiști.

Controlul pandemiei, prioritate pentru cadrele medicale
Având în vedere creșterea numărului cazuri de COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a implementat o strategie astfel încât să ofere consultații pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Astfel, unitatea medicală va avea paturi ATI pentru formele grave de boală, dar și o secție în care vor primi îngrijiri bolnavii diagnosticați cu forme ușoare sau medii. «Nu am fost declarați spital -suport COVID-19, însă am fost alături de celelalte spitale din județ în lupta împotriva pandemiei... O vom face în continuare și vom trata cazuri de COVID-19 la Slobozia. Sănătatea pacienților depinde de noi și de eforturile pe care le vom depune. Iar eu consi­der că Spitalul Slobozia are cadre medicale pregătite pentru a face față oricărei situații!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Potrivit ultimelor informații oficiale, 7 localități din Ialomița se află în Zona Galbenă, înregistrând incidențe ale cazurilor de peste 3/1000 de locuitori.

24 Septembrie 2021, 07:55 (1928 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Doctor pentru toți
Spitalul Județean Slobozia a desființat garda a doua a Secției Chirurgie

Comentariile cititorilor:


Contra vantului:
(1 Octombrie 2021, 09:31)
În opinia dumneavoastră în cazul unui accident cu multiple victime iar mediul de garda se afla în intervenție chirurgicala ar trebui sa l lase pe pacient pe masa desfăcut sa coboare sa evalueze starea în care se afla victimele iar apoi sa urce sa închidă ce a lăsat neterminat .apoi va plângeți ca așteptați un chirurg cu orele în upu pentru a fi consultați!succes!pana la urma aceasta decizie nu este luata la dorințele cetățenilor ci a celor ce sunt la conducere în urma unor statistici!frumos ar fi ca nici un medic sa nu mai rămână peste program și sa îl vezi cum pleacă acasă exact înainte sa intri în sala sau așteptând pe holul policlinici!menționez ca nu sunt medic este pur și simplu opinia mea!
Camelia:
(25 Septembrie 2021, 22:40)
Nu exista un motiv medical real de reinfiintare a liniei a doua de garda chirurgie. Pe vremuri unul era smecher, al doilea muncea. Ar fi interesant de vazut cate operatii de cazuri in urgenta au in garda , cate consulturi . Nu vorbim de colecistii care si-i programeaza ei in garda. Daca se solicita un consult pentru pediatrie-ca e sau nu e caz chirurgical -se spala pe maini si scriu : rog consult chirurgical , nici macar nu suna ei la Bucuresti , lasa medicul pediatru de garda cu problema. In afara de Dr Fricatel , Dr Tuhari si Dr Ciupitu ( care se pensioneaza)- restul asta fac. Medicul pediatru e pus uneori sa trimita o urgenta chirurgicala sau non-urgenta ( care ar putea sa nu o plimbe si pe la Bucuresti) , unde mai punem ca uneori copiii se plimba chiar degeaba -tur-retur- desi ei au in curricula de pregatire chirurgia pediatrica. Asta e un mic exemplu. Dar … acum e vremea pramatiilor in acest spital , a trecut momentul oamenilor care muncesc, vor binele .. Spitalul se intoarce la ceea ce a fost inainte . Sunt specialitati in spitalul asta mult mai solicitate in garzi care nu solicita asa ceva . Dar cum ziceam -e vremea celor care fac si desfac . Nu mai asculta nimeni parerea fraierilor care muncesc.
@Contra vantului:
(25 Septembrie 2021, 01:42)
Contra vantului..tu esti unul din doctori sa intelegem, nu?? Hahaha… va ustura adevarul..,,am scrie noi mai multe aici, dar nu vrem sa producem necazuri domnilor ziaristi…cand spun ,,noi”, ma refer la cei care lucram acolo…recunoastem ca ziua se munceste, se opereaza, dar noptile, se doarme la greu….asa ca, tu latri degeaba…
Contra vântului!:
(24 Septembrie 2021, 20:57)
Nu mai latrati degeaba !este necesar și chiar daca nu știți va pot spune eu ca se justifica prin orele petrecute în sala pe timpul gărzi!eu unu prefer sa fiu operat de 2 medici și o asistenta chiar dacă cum spuneți voi unul doarme în garda !nu as prefera sa fiu operat de un singur medic care este epuizat alergând între săli de operație și upu !asa ca mai puneți mintea la contribuție înainte sa latrati și da ...pana la urma mai bine ma operează unul trezit din somn decât de unul epuizat care de unul singur abia apuca sa mănânce pe la ora 17 !sunteți toți plini de deșteptăciune!
@Valentin:
(24 Septembrie 2021, 20:28)
Mare dreptate ai! Nu mai exista rusine, bun simt, onoare...
Valentin:
(24 Septembrie 2021, 18:20)
Cea mai mare prostie. Dorm doctorii mai bine ca acasă. Asistentele ii deranjează doar dacă au nevoie sa fie ținuți în brațe (nu generalizam).
Asistenta:
(24 Septembrie 2021, 12:20)
Bani dati degeaba!
Nu se scoala niciun doctor din garda..asistentele nu au voie sa+i deranjeze de la somn, indiferent de situatie..cata bataie de joc la adresa pacientilor si nimanui nu-i pasa...pentru o garda in care dorm, salariul e de 1500 lei, cam cat ia sotul meu de la privat intr+o luna...sunt foarte rare cazurile in care se trezesc si efectueaza o mica operatie..ar trebui platiti doar cei care muncesc cu adevarat cand sunt de garda, nu si cei care dorm toata noaptea..In Romania se plateste statul degeaba, munca mai putin..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 26 Oct 2021
132 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 361 362
Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe

Spitalul Județean de Urgență Slobozia: Incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe

În seara zilei de luni, 25 octombrie a.c., într-una dintre anexele Unității de Primiri Urgențe s-a petrecut un incendiu minor, «cauzat de o defecțiune constructivă a unui corp de iluminat cu led care s-a aprins ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 23:10
(103 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

IPJ Ialomița: Campanie de donare de sânge

26 de polițiști ialomițeni au pus astăzi umăr lângă umăr și au donat împreună picături de viață, cuantificate în aproximativ 12 litri de sânge. Nu este o simplă statistică, este un gest de solidaritate ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 14:20
(75 vizualizări - 0 comentarii)


2

Grupul de Comunicare Strategică: 150 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 25 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16454, fiind înregistrate 150 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 13:55
(117 vizualizări - 0 comentarii)


3
Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor»

Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor»

Protopopiatul Slobozia, împreună cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» au desfășurat vineri, 22 octombrie 2021, activitatea cu tema «Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor». Din cauza ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2021, 12:50
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 130 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 24 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16304, fiind înregistrate 130 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2021, 13:50
(203 vizualizări - 0 comentarii)


5
Urziceni: A murit într-un accident rutier

Urziceni: A murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a produs în dimineața zilei de duminică, 24 octombrie a.c., pe DN2, în zona municipiului Urziceni. În timp ce se deplasa în direcția Buzău-București, un conducător auto a pierdut ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2021, 08:45
(475 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Grupul de Comunicare Strategică: 159 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16174, fiind înregistrate 159 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2021, 14:10
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Accident pe raza localității Ciochina

Accident pe raza localității Ciochina

Vineri, 22 octombrie a.c., în jurul orelor 13,30, trei echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 15:05
(367 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina accident


8

Grupul de Comunicare Strategică: 153 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 22 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16015, fiind înregistrate 153 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 14:05
(328 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Stagiu de practică încheiat cu succes de elevii jandarmi

IJJ Ialomița: Stagiu de practică încheiat cu succes de elevii jandarmi

Șapte elevi din cadrul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și Fălticeni și-au încheiat stagiul de practică desfășurat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița. Timp de aproape 3 luni ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:45
(274 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Termen limită pentru depunerea Formularului 398

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii că luni, 1 noiembrie 2021, este termenul limită de depunere a Formularului 398 «Declarație specială de TVA (VAT Return)», pentru ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:45
(297 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 59 de societăți comerciale, peste 140 de locații de interes, 22 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 13:15
(294 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJOFM Ialomița: Șomajul tehnic

Angajatorii care se încadrează în categoria domeniilor supuse restricțiilor conform HG nr. 1090/2021 și a căror activitate a fost întreruptă total sau parțial, din cauza pandemiei de COVID-19, vor depune ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 12:00
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: Bătrân de 77 de ani, rănit într-un accident rutier

Gheorghe Doja: Bătrân de 77 de ani, rănit într-un accident rutier

În dimineața zilei de vineri, 22 octombrie a.c., pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 11:30
(298 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier

Ciochina: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier

În dimineața zilei de vineri, 22 octombrie a.c., pe raza comunei Ciochina s-a produs un accident rutier. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că evenimentul rutier s-a produs ca urmare a coliziunii ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2021, 09:00
(466 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina accident


Primăria Slobozia: Campanie gratuită de testare COVID-19

Administrația locală din Slobozia dă startul unei campaniei de testare antigenică rapidă gratuită «Slobozia se testează». Astfel, în fața Instituției Prefectului va fi amplasat un punct de testare ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 16:20
(757 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Condiții de participare la concursurile organizate de Poliția Română

Pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a-i proteja pe participanții la concursurile organizate de Poliția Română, candidații sunt obligați să respecte unele măsuri. Astfel, vor avea acces ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 15:40
(364 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Pește confiscat

Manasia: Pește confiscat

În ziua de miercuri, 20 septembrie a.c., polițiștii din Manasia au depistat în flagrant, pe raza localității Manasia, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Urziceni, în timp ce transporta cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 15:25
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 188 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 21 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15862, fiind înregistrate 188 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 13:30
(343 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2021»

Miercuri, 3 noiembrie 2021, de la orele 14,00,  la Galeriile «Arcadia» din Centrului Cultural «Ionel Perlea» Slobozia se va desfășura vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2021» al Uniunii Artiștilor ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 12:55
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Munteni-Buzău și Fetești

Incendii la Munteni-Buzău și Fetești

Miercuri, 20 octombrie a.c., pompierii din Slobozia și Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o șiră de baloți aflată într-o gospodărie din Munteni-Buzău. Trei ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2021, 09:20
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Un copil de 15 ani a furat scuterul bunicului/Ion Roată: Slobozean beat la volan

În cursul zilei de marți, 19 octombrie a.c., în jurul orelor 17,30, polițiștii rutieri din Țăndărei au oprit în trafic un moped condus de un minor, în vârstă de 15 ani. În urma verificărilor efectuate în ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:35
(336 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Marți, 19 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:30
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Bucu, arestat pentru «viol»

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 14:20
(345 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Bucu arestare viol


Grupul de Comunicare Strategică: 268 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 20 octombrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15674, fiind înregistrate 268 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 13:40
(332 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Marți, 19 octombrie 2021, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia, Protopopiatul Slobozia a organizat o campanie de donare de sânge la sediul Centrului social din Parohia Cocora. Campania ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2021, 09:15
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

19 Octombrie 2021, 19:20


Broșteni: Accident rutier provocat de un șofer băut

Un accident rutier soldat cu pagube materiale s-a produs luni, 18 octombrie a.c., pe raza localității Broșteni. Potrivit informațiilor, evenimentul s-a produs în urma coliziunii dintre două autovehicule ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 15:00
(372 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Minor depistat la volanul unei mașini

Polițiștii ialomițeni au deschis un dosar penal după ce au identificat în trafic un minor, de 17 ani. Acesta a fost prins conducând pe raza orașului Urziceni, în ziua de luni, 18 octombrie 2021. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 14:45
(340 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendați pentru că au încălcat măsura carantinării

Plasați în carantină obligatorie prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 5 ialomițeni au fost amendați de polițiști pentru că nu au fost descoperiți la domiciliul pe care l-au declarat ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2021, 14:30
(368 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 361 362
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...