Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ialomița așteaptă aplicarea Ordonanței privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice

Ialomița așteaptă aplicarea Ordonanței privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice

Ordonanța Guvernului privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice în temeiul Legii nr. 329/2009 afectează cu moderație administrația ialomițeană. Conform informațiilor oficiale pre­liminare, instituțiile care vor fi afectate de pre­vederile acestui act normativ sunt cele aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, Ministe­rului Muncii și, suplimentar, instituțiile de cultură ale județului. În ceea ce privește acestea din urmă, Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, declară că decizia este una normală: «Mi se pare normal ca fiecare minister să aibă în teritoriu o singură instituție subordonată!».

Teoria e admirabilă, e sublimă Ordonanța Guvernului privind mă­surile de reorganizare a unor autorități și instituții publice în temeiul Legii nr. 329/2009 conține peste 50 de măsuri menite să reformeze administrația și să aducă economii la nivelul bugetului de stat. Prin comasare se au în vedere două aspecte: reducerea cu minim 15% a cheltuielilor de personal și a cheltuielilor ma­teriale și de servicii, respectiv reducerea cu minim 15% a numărului de posturi efectiv ocupate proporțional atât pentru funcții de conducere, cât și pentru funcții de execuție. De asemenea, Ordonanța urmărește, printre multe altele, și scă­derea numărului de șefi cu 30%. Con­form Ordonanței, procesul de comasare are loc începând cu data intrării în vigoare și până la data de 31 decembrie 2024. Oficial, Ordonanța este așteptată cu interes, iar măsurile urmează să fie aplicate. «Mi se pare normal ca fiecare minister să aibă în teritoriu o singură instituție subordonată!» declară președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, cu privire la comasarea instituțiilor de Cultură și eventuala trecere a Direcției Județene pentru Cultură în subordinea autorității publice județene.

Ialomița transpiră, dar nu slăbește Conform informațiilor oficiale preli­minare, instituțiile care vor fi afectate direct de prevederile acestui act normativ sunt cele aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, Ministerului Muncii și, supli­mentar, instituțiile de cultură ale județului. Astfel, Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița va «absorbi» instituții precum Agenția Domeniilor Statului, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Ialomița, Oficiul Fitosanitar Ialomița, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Ialomița și, parțial, Oficiul pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie Ialomița. O situație similară există la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, Casa Județeană de Pensii Ialomița și Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, instituții subordonate Ministerului Muncii. Comasarea acestor instituții, atât la Ministerul Agriculturii, cât și la Ministerul Muncii, ar produce revenirea la starea de fapt de la începutul anilor 2000 când, pentru cine își mai amintește, existau instituțiile «comasate».

Cultura Consiliului Județean
O a treia zonă afectată de prevederile Ordonanței o reprezintă instituțiile de cultură. În «culpă» ar fi Direcția Județeană pentru Cultură Ialomița, aceasta urmând să treacă sub autoritatea administrației pu­blice județene. În condițiile în care Muzeul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia precum și Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița sunt deja în subordinea Consiliului Județean Ialomița. Re­venind, președintele Consiliului Județean Ialomița a evitat însă să facă previziuni legate de viitorul instituțiilor de cultură care vor fi afectate de modificările aduse de Ordonanță, susținând că desemnarea șefilor acestor instituții se face conform reglementărilor legale în vigoare. «Consiliul Județean are mai multe instituții de cultură în subordine... După stabilirea comasării vom vedea ce se va întâmpla.» susține Marian Pavel.

20 Septembrie 2023, 10:20 (8029 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Ialomița, județul cu cei mai mulți angajați la Stat
Ialomița: Instituțiile publice pot face angajări

Comentariile cititorilor:


Mary :
(21 Septembrie 2023, 16:02)
Și inscripționarea mașinilor din dotarea bugetarilor ține de o stare normală. În acest fel vedem pe unde umblă "cu rost" aceste mașini.
Pompei:
(21 Septembrie 2023, 14:06)
Cutrele alea cu 25 ani vechime de la OCPI/cadastru ialomita, acolo e mizerie multa cu corupti pana in maduva oaselor/ acolo sa intre DNA cu bocancii si sa faca arestari ca ei impreuna cu primsrii FSN/PSD si PNL multa lume a jecmanit. Acolo sa de 95% din ei afara.... huuoo mizeriiolor spagari.
Dacicus :
(21 Septembrie 2023, 13:03)
O întrebare? oare cu 600 de parlamentari o fi bine? Și vreo 100 de europarlamentari o fi bine? Cu o instituție care mai mult încurcă, mă refer la președinție o fi bine? Peștele oare de unde se impute?! Ia mai mânați voi slugilor ce munciți de zi in noapte fara concedii fara vacanțe să propasiti capitalismul de forma fara fond!
interesat:
(21 Septembrie 2023, 08:24)
Și cu cei cu pensii speciale angajați la stat cum ramăne?!
Mary :
(21 Septembrie 2023, 00:59)
Și vor rămâne tot foștii securiști care și-au găsit un loc cald în aparatul bugetar pe lângă o pensie ce zbârlește cardul precum pisicile la vederea câinilor.
xx:
(20 Septembrie 2023, 21:00)
Sa dea afara si de la privati, ca prea se anvelopeaza si se recompartimenteaza pe PNRR cu 1500 de euro/mp
Nino:
(20 Septembrie 2023, 20:36)
sa comaseze primariile cu populatie sub 1500 de locuitori.si orasele sub 7000 
NutiX:
(20 Septembrie 2023, 19:57)
Sa de afara spagarii de la ochi Ialomița ca acolo e cloaca mare se cred batuti în cuie, afara cu hatrele care sunt plini de bani de la bugetul tarii, bani nemunciti care întra în buzunarele lor Aia bătrâni cu 20 ani vechime sunt, geană pe șpăgi. În primarii la fel, toți clanuri angajate numai rudele primarilor. Afara. U căpușele. La sapa cu ele și la tencuiala cu ei.
Nasa Mare:
(20 Septembrie 2023, 17:31)
ce bine ar fi sa mai dea afara si din spagarii de la anaf ca prea se cred eterni.
avioane cu lingaii lui si minciunel care cumpara lunar pentru amanta haine din mall-uri de bani mai multi decat salariul pe o luna.
deunde au toti astia bani de vile si masini luxoase ? cum de isi fac cate 4 sau 6 saptamani de concediu numai prin strainatate ( se vede asta pe facebook) ? de unde isi permit sa piarda si cate 20 de mii de lei pe seara in salile de jocuri si pariuri ?
patronul lor (...) ce are de zis ? ar fi de acord cu o improspatare de personal si astia vechi si penali sa fie trimisi la munca in privat?
Barbu:
(20 Septembrie 2023, 14:39)
Praf in ochi privatilor. Anul următor sunt alegerile,deci nu-si permit sa le piardă. Pun acum presiune pe bugetari cu asemenea știri și din ianuarie 2024 măresc salariile acestora. Așa au facut mereu.Vorbeau de cumul pensie salariu la stat si nu au facut niciun demers,doar vorbe.
cetatean:
(20 Septembrie 2023, 13:33)
Doar vorbe privind comasare , restructurare a bugetariilor , salarii bune rau la stat si vorba aceea te angajezi la stat sa stai !!!!!!!  Sa munceasca prostimea pana le ies ochisorii din orbite !  
Maria:
(20 Septembrie 2023, 13:22)
Sa golească primăriile și instituțiile publice de lipitori de afișe, pupincuriste, amante și rude, va fii mare economie. Dar asa ceva nu se mai poate decât cu mitraliera

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 06 Dec 2023
91 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 437 438
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

5 Decembrie 2023, 18:20


USR: Aroganța PSD-PNL poate lăsa copiii la mâna traficanților de carne vie de la 1 ianuarie 2024

Marți, 5 decembrie 2023, a fost adoptat în Senat un proiect important care repară o greșeală majoră a coaliției PSD-PNL și incriminează din nou în Codul Penal abuzurile sexuale dintre adulți și minorii ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 14:55
(82 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: USR abuz sexual


Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Marți, 5 decembrie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel și directorii structurilor teritoriale ale Ministerului Muncii au primit ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:30
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Marți, 5 decembrie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor și în prag de Sfântul Nicolae, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:20
(118 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii septembrie 2023

La sfârșitul lunii octombrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3725 șomeri (din care 1852 femei), rata șomajului fiind de 4,69%, cu 0,05% peste ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 12:35
(89 vizualizări - 0 comentarii)


5
Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 3 ofițeri și 12 subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de îndeplinirea ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 11:05
(122 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 8 decembrie 2023, termen-limită pentru depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 10:35
(109 vizualizări - 0 comentarii)


7

APIA primește cereri inițile anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun la Centrele județene ale Agenției, respectiv al Municipiului București pe raza ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 09:10
(85 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Fierbinți-Târg

Un incendiu s-a produs duminică, 3 decembrie a.c., în jurul orei 2,00, la o locuință proprietate personală în orașul Fierbinți-Târg. Trei echipaje de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 16:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1100 de amenzi în minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie-3 decembrie a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite, polițiștii ialomițeni fiind prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:50
(172 vizualizări - 0 comentarii)


0241/924-Call Center RAJA Constanța

0241/924-Call Center RAJA Constanța

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora vine în ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:25
(158 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: «Ghid privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat «Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:05
(164 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri preventive în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința că reprezintă ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 12:10
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Microbuz cu cinci pasageri, implicat într-un accident rutier

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că luni, 4 decembrie a.c., în zona localității Sinești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz cu cinci ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 09:00
(468 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție dedicată împlinirii a 105 ani de la actul istoric de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Expoziția este găzduită de foaierul Sălii Europa a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2023, 12:45
(540 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea anunță că echipele de lucru mobilizate au reconectat la rețea circa 96% din numărul total de clienți care au avut alimentarea cu energie electrică întreruptă de daunele provocate ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 20:40
(517 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 29 noiembrie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au organizat activitatea cu tema «Sfântul Apostol Andrei-ocrotitorul românilor ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 14:40
(679 vizualizări - 0 comentarii)


A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

Miercuri, 29 noiembrie 2023, salariații Direcției Județene de Statistică Ialomița au continuat protestul început pe data de 27 noiembrie 2023. Greva s-a desfășurat timp de o oră, începând cu orele 11,0 ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 13:50
(826 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii, la datorie în minivacanța dedicată zilei de 1 Decembrie

În contextul minivacanței dedicată Zilei Naționale a României, în perioada 30 noiembrie-3 decembrie 2023, polițiștii IPJ Ialomița intensifică activitățile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 12:40
(712 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Ședințe de lucru la nivel județean

Marți, 28 noiembrie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. Pe ordinea de zi a ședintelor au figurat informări ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 15:40
(736 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbați din Bordușani, surprinși la furat de lemne

Marți, 28 noiembrie 2023, polițiștii din Stelnica au depistat doi bărbați, în vârstă de 35 de ani și 52 de ani, din Bordușani, care ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori dintr-o pădure ce aparține ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 14:20
(712 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României!

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-3 decembrie 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 12:40
(1063 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Jilavele și Albești

Luni, 27 noiembrie 2023, Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit la un incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Jilavele. Jarul căzut din sistemele de încălzire a condus, cel mai ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 11:45
(894 vizualizări - 0 comentarii)


USR propune o bursa cumulată pentru studenții români de pretutindeni

Senatoarea USR Silvia Dinică a depus o inițiativă legislativă care permite cumularea bursei pentru studenții români de pretutindeni cu bursa de excelență olimpică/internațională și cu bursa de performanță ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 11:20
(617 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA în valoare de peste 78,8 milioane de lei, în perioada ianuarie-octombrie 2023

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în perioada ianuarie-octombrie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 78,8 milioane ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 10:25
(889 vizualizări - 0 comentarii)


Cursuri de prim ajutor dedicate jandarmilor ialomițeni

Cursuri de prim ajutor dedicate jandarmilor ialomițeni

În această perioadă, la nivel național, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază. Jandarmii ialomițeni participă zilele acestea la activitățile de instruire ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 10:10
(693 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Buliga din Fetești!

Marți, 28 noiembrie 2023, Stația de Pompare Buliga a înregistrat o avarie la sistemul de alimentare cu energie electrică, motiv pentru care pompele de la nivelul acesteia nu au mai putut funcționa. Astfel ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 09:25
(754 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 25 noiembrie a.c., în jurul orelor 13.30, polițiștii din Țăndărei au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Țăndărei. În urma testării cu aparatul din dotare ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2023, 15:10
(851 vizualizări - 2 comentarii)


ISU Ialomița: Toate drumurile județene și naționale au fost deschise, 22 de localități sunt afectate de lipsa energiei electrice!

ISU Ialomița: Toate drumurile județene și naționale au fost deschise, 22 de localități sunt afectate de lipsa energiei electrice!

Peste 80 de pompieri au fost la datorie la sfârșit de săptămână pentru înlăturarea efectelor negative generate de Codul Portocaliu/Roșu de ninsori și viscol în Ialomița. Misiunile pompierilor s-au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2023, 13:20
(1022 vizualizări - 0 comentarii)


Sindicatul funcționarilor publici «PRO LABOR» Slobozia, în Grevă Generală. Salariații de la Statistică, protest spontan!

Sindicatul funcționarilor publici «PRO LABOR» Slobozia, în Grevă Generală. Salariații de la Statistică, protest spontan!

Salariații din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita, Agenției Județene pentru Plăți si Inspecție Socială, Casei Județene de Pensii și Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2023, 11:10
(1094 vizualizări - 1 comentariu)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 437 438
Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...