Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026!

«Undă verde» de la ADR Sud Muntenia

Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026!

Administrația Soare a dat asigurări publice că investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată». Anunțul survine deciziei ADR Sud Muntenia, ordonatorul investiției, de a permite administrației locale să amenajeze parcări pentru cele 700 de autoturisme parcate în acest moment pe bulevard. «Proiectul este „etapizat“. Asta înseamnă că finanțarea va continua să fie eligibilă pe noul exercițiu financiar, care încă nu a început... M-am asigurat că Slobozia va be­neficia de toate fondurile pentru a finaliza acest proiect în proporție de 98% pe bani europeni!» a declarat Dragoș Soare într-o conferință de presă desfășurată luni, 22 aprilie 2024.

 

Un proiect investițional salvat la limită Investiția în «reabilitarea căilor de rulare ale transportului public în Muni­cipiul Slobozia» este considerat de au­torități unul dintre proiectele «ratate» ale fostei administrații. Implementarea pro­iectului a fost inițiată în februarie 2020. În paralel cu derularea acestui proiect, a cărui valoare estimată este de 28,17 mi­lioane de lei, administrația Mocioniu și-a luat angajamentul să realizeze două parcări adiacente bulevardului Matei Basarab, care să permită preluarea celor peste 700 de mașini parcate de-a lungul principalei artere de circulație a orașului. Acest angajament a fost impus de către Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița și asumat de către autoritățile locale prin numeroase declarații ale edilului în funcție la acel moment. La finele mandatului, administrația Mocioniu nu reușise să realizeze aceste parcări, iar banii alocați proiectului riscau să fie pierduți în condiții similare cu cele înregistrate în cazul «gropii lui Stoica». Următoarea administrație, cea a edilului Dragoș Soare, susținută în unanimitate de către Con­siliul Local Slobozia, decide continuarea proiectului, fapt care a permis, într-un final, asfaltarea bulevardelor Matei Basarab și Chimiei și construirea pistelor de biciclete existente în prezent. Investiția a fost primită cu rezerve de către comunitate, mulți dintre slobozeni neînțelegând nici în acest moment miza acestei investiții, respectiv asfaltarea bulevardelor.

 

Soluții pentru parcarea autoturismelor În această precampanie electorală, criza locurilor de parcare a fost transformată în armă electorală. În condițiile în care candidează pentru un nou mandat, primarul Sloboziei, Dragoș Soare, s-a simțit obligat să demonteze public informațiile privitoare la interzicerea parcării pe bulevardul Matei Basarab în următorul an. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată luni, 22 aprilie 2024, acesta a declarat că parcarea autoturismelor pe bulevardele Matei Basarab și Chimiei nu va fi interzisă. Pentru a-și legitima  afirmațiile, primarul în exercițiu a prezentat public corespondența purtată de către Primărie cu ADR Sud Muntenia, ordonatorul investiției: «Proiectul este „etapizat“. Asta înseamnă că finanțarea va continua să fie eligibilă pe noul exercițiu financiar, care încă nu a început... M-am asigurat că Slobozia va beneficia de toate fondurile pentru a finaliza acest proiect în proporție de 98% pe bani europeni! În 2021, atunci când s-a obținut autorizația de construire pentru acest proiect, am reușit să deblocăm o situație lăsată în suspans de către fosta administrație, anume avizul condiționat al Inspectoratului de Poliție-Serviciul Rutier. În acest aviz condiționat, Poliția ne impunea ca, până când nu facem dovada parcărilor pentru cele aproximativ 700 autoturisme ce parchează pe Matei Basarab, să nu impunem restricții de trafic... Am luat măsuri în acest sens încă din 2021, identificând și realizând aproximativ 400 locuri de parcare în proximitatea bulevardului Matei Basarab, din cele 717 create în tot orașul. Mai avem în lucru alte două parcări mari, plus altele în zone mai mici din oraș!» a susținut Dragoș Soare, printre altele.

 

397 de locuri de parcare noi pe strada Răzoare
Asemeni administrațiilor precedente, și administrația Soare promite amenajarea unor parcări de mari dimensiuni. Conform informațiilor oficiale, una dintre aceste parcări va avea 258 de locuri și va costa administrația locală 3,9 mi­lioane de lei. Cea de-a doua, amenajată pe aceeași stradă, va avea 139 de locuri de parcare și va costa 2,7 milioane de lei. Prin comparație, pentru finalizarea investiției pentru cele 98 de locuri de parcare din «groapa lui Stoica», administrația locală ar trebui să plătească încă 15,3 milioane de lei. Reamintim că, în ultimii 5 ani, numărul autoturismelor și autoutilitarelor din Slobozia a crescut de la 18000 la peste 26700. Creșterea depășește cu mult capacitatea administrației locale de a genera locuri noi de parcare. Pentru a balansa cererea mereu în creștere, administrația Soare a susținut, în ultimii 3 ani, o campanie de reamenajare a locurilor de parcare existente. În acest context au fost ridicate peste 300 de garaje amplasate ilegal, iar procesul va continua și în anii următori. De asemenea, au fost amenajate sau reamenajate 1334 de locuri de parcare, dintre care 881 sunt adiacente bulevardului Matei Basarab.

 

Războiul acuzațiilor continuă
În cadrul conferinței de presă, primarul Dragoș Soare a lansat o serie de atacuri politice la adresa contracan­didaților săi. «Aceasta temă de campanie electorală a fost lansată artificial pentru interesul politic al unora dintre contracandidați! Am văzut și candidați care au preluat rolul de trompetă al unui anumit domn Goe care se vrea primar, dar n-are curaj să iasă în față... Motiv pentru care se întâlnește pe la colțuri cu contracandidați și le livrează anumite teme pe care să le propage în mod fals în spațiul public. Repet! Legat de inter­zicerea parcării pe bulevardul Matei Basarab, acest lucru nu se va întâmpla! Punct! Vorbesc în calitate de autoritate locală înainte de toate! Sunt primarul municipiului Slobozia și am credința că voi rămâne primar pentru încă un mandat, în pofida acestor dezinformări pe care slobozenii sunt obligați să le suporte!» a mai precizat Dragoș Soare.

24 Aprilie 2024, 07:55 (6871 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia «recuperează» investiția pentru Sala Polivalentă
Soluții administrative pentru campusurile abandonate ale Sloboziei
Slobozia a accesat o investiție de 30 milioane de lei pentru sistemul de apă și apă uzată

Comentariile cititorilor:


Cetățean :
(2 Mai 2024, 13:29)
@inutil Cu adevărat ești Inutil!
@Slobozean:
(30 Aprilie 2024, 09:43)
Un mare (?) edil(iu) a spus ca fonctia creeaza organu'; parafrazandu-l estimam ca vom fi toti un oras de culturisti (antrenament cu bidonu'), iar potrivit principiului circulatiei banilor in natura, incasarile se vor muta de la patronii salilor de fitness la patronii vanzatorilor de apa imbuteliata si ai celor de papuci. Nedumerirea mea este urmatoarea: Daca ne cumparam carucioare pentru carat bidoanele cu apa plata, putem sa circulam pe pista de biciclete? Dar ce facem daca parcarea unde suntem nevoiti sa abandonam masina este la 5-700 de metri de scara blocului? Trebe gandit un proiect de cateva milioane de euro si pentru problema asta! Cred ca o flota de drone-sacagiu ar fi utila! Desi ar trebui sa fie gestionata de un privat in baza unei aplicatii; daca ar fi la primarie ar trebui sa depui cerere si dosar cu sina ca sa-ti aduca drona apa acasa dupa 30 de zile :)
Curiosul :
(25 Aprilie 2024, 23:07)
Unde vedem bilantul companiei de transport local,generatoarea intregului proiect de mobilitate  urbană?
geo:
(25 Aprilie 2024, 14:07)
Sa se plimbe pe jos d-l primar sa vada pavelele noi cum se ridica singure atunci cand pui piciorul pe ele.Speram ca atunci cand va receptiona aceasta lucrare sa puna  constructorul sa  refaca trotuarele . 
Slobozean:
(25 Aprilie 2024, 08:44)
M-am saturat cata apa am carat, nu mai spun cat costa, acum trebuie sa ocolesc cu bidoanele in brate. Multumesc tuturor edililor care au avut grija ca noi sa traim mai bine.
Slobozeanul ingamfat:
(25 Aprilie 2024, 08:42)
E jalea lumii, dădică! Nu mai putem să mergem cu mașina la magazinul de cartier ca să luăm paine!!!! Nu mai putem să mergem la gym cu benveul! La coafor idem! Trebuie să traversăm strada pe jos ca să ne ducem odraslele la școală, vai de păcatele noastre! La serviciu o să mergem 500 de metri pe jos, praful se va alege de cocurile noastre! Nici la wc nu mai mergem cu mașina, o sa fim nevoiți ca să  ne punem vasul wc în mașină! 
sorinb:
(24 Aprilie 2024, 20:22)
As avea si eu cateva intrebari : -De ce se intarzie ,,acum" cu predarea pistelor de bicicleta ? Ca sa nu piarda voturi ? -In momentul cand aceste piste se vor da in folosinta unde se vor duce masinile celor care parcheaza seara si urca in blocul unde stau ? E normal sa duci masina l a.... 1 km ?  In Buzau de exemplu a iesit un imens scandal si toti cei care parcau pe bulevard au venit in spate si au sufocat efectiv strazile si chiar spatiile unor firme .  O alta intrebare : cum o sa car eu de sacosi pana in parcarea care se vrea a se face ? O sa mergem la numaio supermarketuri ? Deci mici comercianti vor inregistra iarasi o lovitura sub centura , ca doar nu erau destule pana acum !   
Toma (necredinciosul?):
(24 Aprilie 2024, 13:25)
Deci, dl. primar s-a asigurat că toată tărășenia (că lucrare sau proiect e prea mult!) se va finaliza cu banii UE 98%. Dar, ADR permite doar construcția noilor parcări, "finanțarea va continua să fie eligibilă pe noul exercițiu financiar, care încă nu a început"  Or să fie bani suficienți in 2025? Dacă actualul primar nu este reales? dacă se rupe lanțul de iubire și interese în alianța USL v2.0? Prea mulți Dacă, dar o certitudine, că în cazul în care ceva merge prost, noi suntem buni de plată!!!
inutil:
(24 Aprilie 2024, 12:57)
Care sa fie scopul acestui proiect de mobilitate urbana initiat de fostul primar si executat partial de actualul? Ca este clar ca pentru populatie nu a fost si nu va fi benefic? Pe Bdul M Basarab este un haos total. Circulatia este profund ingreunata! Pe anumite segmente de drum nu mai incap 2 benzi, 2 masini in paralel. Semafoare mult prea dese! S-a eliminat verdele intermitens care fluidiza traficul in intersectia BRD. Asfalt neterminat/denivelat in aceasta intersectie incat deabia trec 3,4 masini ca iar se pune rosu la semafor. Nervi, benzina consumata, gaze, noxe in exces, aglomeratie. Pentru ce? Probabil doar pentru firmele care au castigat proiectarea si executia, ca pentru cetateni nu este nici un beneficiu. Apoi treaba cu parcarea: nu vor mai parca pe M Basarab pe anumite segmente (unde este pista de bicicleta) si trebuie distruse anumite spatii verzi ca sa se creeze alte parcari la cucuiata. Sa ne justifice si noua fostul primar, actualul si dl topor, pe care-l sustine cu fast mocionel! Ce aduce bun pt cetateni acest proiect scump, pagubos si inutil?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Luni 20 Mai 2024
158 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

RAJA Constanța: Lipsă apă în zonele Vlașca și Fetești-Oraș din Fetești!

Vineri, 17 mai 2024, echipele RAJA Constanța execută lucrări la nivelul sistemului de alimentare cu apă la intersecția străzilor Mihail Sadoveanu cu Renașterii din Fetești. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:45
(519 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă

Vineri, 17 mai 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. AJOFM Ialomița a contactat 606 agenți economici din județ, 29 dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:00
(593 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Reținuți pentru comiterea a trei infracțiuni

Joi, 16 mai 2024, polițiștii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui conflict spontan iscat în comuna Bordușani. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:40
(537 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au derulat campania «Școală în siguranță»

În perioada 14-17 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat proiectul, inițiat în plan național, de Direcția ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:00
(510 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan având dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat de 55 de ani, domiciliat în județul Bacău, s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere». Joi, 16 mai 202 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:40
(1100 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Minor de 17 ani, la volanul unei mașini furate

Vineri, 17 mai 2024, în cadrul unei acțiuni de prevenire a infracțiunilor rutiere, polițiștii din Jilavele au descoperit în trafic un minor de 17 ani, domiciliat în comuna Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:20
(1016 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 mai 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 mai 2024, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 10:30
(498 vizualizări - 0 comentarii)


Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

În cursul zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 18,00, trei echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 10:10
(630 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 128,64 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna aprilie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna aprilie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 128,64 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:55
(575 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:40
(595 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Luna mai-luna promovării economiei sociale

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată unor acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate. Dezvoltarea locală, cetățenia ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:25
(591 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

14 Mai 2024, 19:10


AJOFM Ialomița: «Bursa Generală a Locurilor de Muncă»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 17 mai 2024, «Bursa Generală a Locurilor de Muncă», eveniment ce va avea loc la sediul Agenției Locale din ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 11:30
(396 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF a publicat listele cu contribuabilii rău-platnici și bun-platnici

Administrația Județeană a Finanțelor Publice informează că au fost publicate, pe pagina proprie de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, listele de contribuabili persoane juridice care ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 10:10
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei

Consiliul Județean Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii din România, Liceul de Arte «Ionel Perlae» Slobozia și Uniunea ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:55
(289 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Vineri, 17 mai 2024, în intervalul orar 09,00-21,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei în comuna Dridu, pentru realizarea operațiunilor de mentenanță a instalațiilor destinate î ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:50
(625 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai-5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 16:45
(622 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent vă invită la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică «Atitudini ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 14:35
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Dridu: Incendiu la un garaj din cauza unui scurtcircuit electric

Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în comuna ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:55
(667 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Accidente la Stejaru, Fierbinți-Târg și Slobozia

Vineri, 10 mai a.c., în jurul orelor 13,00, dispeceratul ISU Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier, pe DN2A, în localitatea Stejaru, în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:45
(785 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și profundă tristețe, anunțăm trecerea în neființă a domnului Ion Porumb. Pentru cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun, trupul neînsuflețit ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:30
(1333 vizualizări - 0 comentarii)


Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

În numele membrilor săi, care împreună lucrează peste 1,2 milioane hectare, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură profesională ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 17:20
(904 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Maia!

Pentru a asigura calitatea serviciului de furnizare a apei potabile, echipele RAJA Constanța vor efectua lucrări periodice de întreținere a instalațiilor de înmagazinare a apei din comuna ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 08:40
(767 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de promovare a profesiei de polițist, cu scopul de a informa tinerii interesați cu privire la procedura de recrutare. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 16:10
(837 vizualizări - 0 comentarii)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de joi, 9 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 15:40
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Ucis de prietenul de pahar

Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv marți, 7 mai 2024, după ce în Sâmbăta Mare, 4 mai a.c., și-ar fi ucis prietenul de pahar. Cei doi au consumat alcool, iar între ei ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 14:20
(683 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de 2,66 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 11:30
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi angrenate, în perioada 8-14 mai 2024, în misiuni de asigurare a măsurilor ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 10:45
(310 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 500 mii de lei în minivacanța de 1 Mai

În perioada 1-6 mai 2024, polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 530 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 1400 de sancțiuni contravenționale, iar în ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2024, 15:00
(841 vizualizări - 0 comentarii)


Locuințe în flăcări la Coșereni, Alexeni, Giurgeni, Rovine, Fetești și Slobozia

Locuințe în flăcări la Coșereni, Alexeni, Giurgeni, Rovine, Fetești și Slobozia

Sâmbătă, 4 mai a.c., echipajele operative de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2024, 14:15
(645 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...