Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Parcul fotovoltaic de la Giurgeni așteaptă concesionari de 5 ani

Parcul fotovoltaic de la Giurgeni așteaptă concesionari de 5 ani

În 2011, autoritățile din Ialomița se lăsau seduse de mirajul «energiei verzi» și rezervau 1000 hectare de teren pentru construirea de parcuri fotovoltaice. În 2012, Consiliul Județean Ialomița aproba finanțarea unui parc fotovoltaic de 0,5 MW la Giurgeni. În 2016, investiția a fost finalizată și parcul fotovoltaic conectat la rețeaua națională de energie electrică. În 2021, după 9 ani de așteptare, parcul fotovoltaic de la Giurgeni nu a produs energie electrică nici cât să aprindă o lanternă.

Un milion de euro pentru nimic
Parcul fotovoltaic de la Giurgeni a fost gândit, în varianta inițială, ca o investiție de 10 milioane de euro, capabil să asigure 2 gigawați energie electrică. În anul 2012, Consiliul Județean a aprobat cheltuirea a 2,8 milioane de lei pentru un prim modul din cele 4 proiectate. Acesta a fost realizat de către firma Electrogrup SA Cluj Napoca și predat «la cheie» în luna septembrie 2013. Valoarea finală a investiției a ajuns la 4,3 milioane de lei, însă timp de 3 ani niciun oficial local nu a reușit să conecteze parcul fotovoltaic la rețeaua națională de energie electrică. În 2016, grație unei investiții suplimentare de 600 mii de lei, parcul a devenit funcțional. Dar de produs, nu a produs energie electrică nici cât să aprindă un bec. În 2017, vicepreședintele de atunci al Consiliului Județean, Ionel Gae (n.red.: ajuns acum consilier personal al actualului vice­președinte, Alexandru Dinu!) anunța pu­blic că instituția a re­luat demersurile pentru racorda­rea parcului fotovoltaic la rețeaua ENEL. În anul de grație 2021 investiția se află în același stadiu.

Nicio soluție viabilă
Actualul administrator pu­blic al județului Ialomița, Alexandru Potor, este primul oficial care confirmă public faptul că respectivul proiect investi­țional este un eșec: «A fost o investiție costisitoare și ineficientă... Sunt de acord!». O posibilă soluție de salvare a acestei investiții care are o durată de viață de maxim 25 de ani ar fi concesionarea. În perioada 2019-2020, conform informa­țiilor oficiale oferite de către instituție, concesionarea parcului fotovoltaic de la Giur­geni a fost scoasă de 4 ori la licitație. În 3 din cele 4 cazuri nu s-a prezentat nimeni, iar ultima dată, în 10 iunie 2020, singura ofertă depusă «nu a îndeplinit cerințele impuse de documen­tația de atribuire». O altă variantă posibilă pentru salvarea parcului ar fi înființarea unei firme, după modelul Infrastructură Drumuri și Poduri SA. Modelul pare unul perdant în condițiile în care firma men­ționată a primit până acum alo­cări bugetare de 8 mi­lioane de lei fără să producă venituri... În aceste condiții, singura soluție rămâne conservarea obiectivului pentru încă 17 ani, dat fiind faptul că acest tip de «energie verde» poate fi exploatată maximum 25 de ani.

31 Martie 2021, 10:20 (1265 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Fotovoltaicele de la Giurgeni așteaptă concesionarea
Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni
Cultul obedienței absolute «La Casa Tudorii»
Consiliul Județean Ialomița amenință ENEL cu instanța
Consiliul Județean Ialomița are parc fotovoltaic

Comentariile cititorilor:


Ialomița:
(6 Aprilie 2021, 16:03)
Apropo, de aeroportul de la Alexeni se mai aude ceva? 
Mar:
(3 Aprilie 2021, 09:13)
Plecați, mă nene, acasă dacă nu sunteți în stare se legati un fir de la panouri la rețeaua Enel. Ce m-ar rahat sa conectezi un parc la o rețea. Chemi un electrician și leagă doua fire. În noile condiții, în care oricine poate vinde energie electrica, fiind liberalizata piața, poți face contract de distribuire a energiei și un contract de cumpărare a energiei produse cu orice instituție din județ, spre ex.. Nu trebui o noua societate, puteți acorda dreptul de exploatare unei societăți deja create, printr-o simpla hotărâre de CJ. Nu sunteti in stare sa rezolvați un rahat de racord, dar va împrumutați 100 de milioane. Sunt sigur că nu împrumutați pentru investiții, pentru ca se vede ca nu sunteți în stare, ci pentru a-i fura. Județ de KK.
Noriega:
(2 Aprilie 2021, 11:01)
Unii fura o conserva din Caufland si face puscarie altii fura 800 de milioane si nu pateste nimic. De ce nu raspunde nimenea???
@Electrician:
(1 Aprilie 2021, 09:07)
Multumim pentru precizari; utile!
Deci, nu se doreste a se gasi o solutie eficienta, ci doar capusarea bugetului judetului. La fel ca asfaltarea unui drum judetean; trebuie sa fie cat mai prost executata, ca sa fie reparata ulterior cu costuri mari, frecvent, cu acte aditionale si comisioane. AI nostri politicieni nu sunt prosti, ci dimpotriva. Ar putea fi profesori in ale "ciorditului".
Viitorul psd:
(31 Martie 2021, 17:53)
Actualul presedinte cj si-a adus consileri din vechi( costicut si ciupi) . Adica au gresit inainte si sunt buni si acum . Ne-am inoit cu oameni vechi.
Electrician:
(31 Martie 2021, 16:41)
Vă cer permisiunea sa fac câteva precizări tehnice :
- constructia parcului a fost finanțată din o parte din sumele încasate (concesiuni teren parc fotovoltaic si eolian ) .aprox.20% pentru promovarea unor astfel de investiții ; Costul de constructie per Kw a fost de 3 ori mai mic decit costul de constructie per Kw al parcului de la Amara ;
- celelalte investiții au fost anulate datorită includerii zonei, prin Ordonanța Guvernului din 2013 în zona protecție Natura 2000 , nu pentru ca erau investitii nerentabile ;
- în sedința CJ din 30 martie 2021 Cj a aprobat concesionarea a aprox. 600 ha teren agricol, la Vladeni ( nu e inclus in Natura 2000)  pentru parcuri fotovoltaice; 
- în martie 2016 s-a obtinut Avizul tehnic de racordare Enel Distribuție Dobrogea SA si Transelectrica SA , de atunci parcul putera să livreze energie electrică; 
- daca celulele fotovoltaice nu livreaza energie nu apare o uzura semnificativa ,deci nu se epuizeaza resursa de productie. Nu au resursa de doar 20-25 ani ci scade randamentul cu aprox.1% pe an, peste 20-25 ani va produce doar 80% din capacitate si va fi rentabila înlocuirea panourilor cu unele superioare tehnologic ;
- prin proiect energia electrica produsă de parc trebuia să se compenseze cu energia electrica consumata de Spitalul de Urgența Sloboszia si CJ , CJ umrând sa plateazca doar transportul energiei de la Giurgeni la Slobozia ( Aprox.10% din preț/Kwh)  Nu este nevoie de o noua societate comerciala ci doar de doua contracte de colaborare parttime cu doi electricieni atestați ANRE( pot fi și pensionari) pentru obtinerea licenței de funcționare. Asa functioneaza parcul de la Amara . 
CJ in mandatul 2016-2020 , a ales varianta concesionarii unui terț si nu varianta exploatării penru consumul propriu si al institutiilor subordonate .
    In mun.Slobozia , in partea de nord functionează din 2015 un parc de 1 Mw investitie privată si este rentabil ! Sper
dorel:
(31 Martie 2021, 14:47)
Sa ne spuna Consiliul Judetean de ce nu a reusit sa conecteze marele parc fotovoltaic la reteaua de curent a ENEL. am vecini care au deja panouri de curent la casele lor si produc atat pentru ei cat si dau curent in reteaua Enel. La aia cum se poate, iar la cea mai importanta institutie din judet nu se poate? Nu cumva e mai rentabil pentru buzunarul propriu al conducerii sa tot gaseasca chichite si sa mai umfle costurile cu diverse lucrari suplimentare, sau infiintarea de firme fantoma?
sandel:
(31 Martie 2021, 12:53)
Dati-l in administrare Primariei Giurgeni, iar Primaria sa-i puna pe cei 2 functionari din Primarie, care nu stiu macar codul fiscal al Primariei, sa lucreze acolo. Nu de alta, dar ieri la Dedeman sau facut de ras la casa de marcat, luase si ei un panou de plastic si 2 tuburi de silicon. Dl. Primar, nu mai trimiteti astfel de persoane in delegatie pe banii primariei, noi contribuabili credem ca mananca banii statului degeaba, dar in particular ce scule se dau de zici ca sant stell.
hot:
(31 Martie 2021, 12:40)
Bravo lor de hoti. Au furat, acum fura si o sa fure si in viitor. Bravo lor de baieti destepti
Gigel:
(31 Martie 2021, 12:27)
Mai marii nostri conducatori, in loc sa fie preocupati de situatia cetatenilor, sunt preocupati de "proiecte". Nu conteaza ca ele nu sunt de nici un folos, ci doar sa hraneasca firmele "de casa", care pot aduce paraindarat. Astfel: facem parc fotovoltaic, renovam conacul Bolomey, aeroport la Alexeni, dar nu ne intereseaza de scolile cu WC in curte, de drumuri inca nerenovate, de comune fara apa potabila, de gunoiul aruncat la voia intamplarii...
contribuabil :
(31 Martie 2021, 10:49)
Cei ce s-au ocupat de conducere CJI IALOMITA si  de proiec au luat si bani pe priect sa plateasca ,si sa fie recuperate pagubele .CIUPERCA ,MORARU pe ei ce mai asteptati .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 10 Apr 2021
251 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 335 336

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 Aprilie 2021, 14:10


Grupul de Comunicare Strategică: 42 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 9 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10006, cu 42 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2021, 13:20
(97 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 60 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În cursul zilei de joi, 8 aprilie a.c., aproape 100 de forțe de ordine au acționat pe raza județului Ialomița pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2021, 11:40
(82 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Poiectil de artilerie neexplodat, descoperit de muncitorii care săpau o groapă

Slobozia: Poiectil de artilerie neexplodat, descoperit de muncitorii care săpau o groapă

Vineri, 9 aprilie a.c., în jurul orei 9,50, o echipă care executa lucrări pe raza municipiului Slobozia a descoperit un proiectil exploziv de artilerie, de calibru 75 milimetri. Conștientizând pericolul ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2021, 10:55
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Un pacient al Spitalului Slobozia s-a aruncat în gol de la etajul 3!

Printr-un comunicat de presă, Spitalul Județean de Urgență informează că «în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie 2021, in jurul orelor 16,45, un pacient, internat în Secția Medicină Internă, s-a aruncat ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 23:10
(388 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Țeapă de 1 milion de euro, dată de o contabilă firmei la care lucra

O femeie de 36 de ani a fost pusă sub control judiciar într-o anchetă a polițiștilor Serviciului de Investigații a Criminalității Economice al IPJ Ialomița. Aceasta este acuzată de faptul că, în perioada ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 18:05
(833 vizualizări - 3 comentarii)


anunț angajare

anunț angajare

Compania
EXPUR SA

recrutează
Fochist
-Centrală
termică


Cunoștințe necesare postului
-Școală profesională pentru meseria
de fochist sau liceu de specialitate
-Calificare fochist în Clasa A, Grupa a II-a
Cerințe
-Deservirea centralei termice conform
procedurii de lucru
-Monitorizarea echipamentelor din centrala termică
-Verificarea parametrilor de funcționare
a echipamentelor din centrala termică și
anunță ori de câte ori constată
o anomalie în funcționarea
echipamentelor centralei
Dacă răspundeți cerințelor de mai sus
și doriți să acceptați provocările
acestui post vă rugăm să trimiteți
o scrisoare de intenție
și un curriculum vitae
până la data de 30.04.2021
pe adresa de e-mail [email protected]

8 Aprilie 2021, 17:40


CNAIR: Încep reparațiile la podul de la Fetești, peste Brațul Borcea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță semnarea contractului de lucrări pentru reabilitarea podului peste Brațul Borcea de la Fetești. Valoarea contractului este de 67,7 milioane ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 17:25
(100 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fetești: Femeie rănită într-un accident rutier

O șoferiță de 30 de ani a fost rănită într-un accident rutier petrecut joi, 8 aprilie a.c., în apropiere de municipiul Fetești. Tânăra a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Municipal ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 17:10
(107 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


anunț angajare

SC ACIM SA București
angajează
Pentru lucrări în zona Slobozia-Țăndărei,
jud. Ialomița

-Automacaragiu
-Deservent utilaje (buldoexcavatorist)
-Instalatori apă-canal

Relații la telefoanele
021/25.57.456
021/25.55.978
0745/631.081

8 Aprilie 2021, 16:55


AJFP Ialomița: S-au modificat declarațiile pentru notificarea intrării/ieșirii din sistemul TVA

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii ineresați că au fost actualizate declarațiile 097 și 700 ca urmare a modificării plafonului pentru care se aplică sistemul ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 16:40
(101 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Întrerupere apă la Căzănești

Ca urmare a unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Vasile Popescu din orașul Căzănești, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 8 aprilie ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 16:25
(105 vizualizări - 0 comentarii)


12

anunț angajare

RWA RAIFFEISEN
AGRO ROMANIA SRL

angajează în Căzănești
-Laborant (cu sau fără experiență)
-Silozar
-Operator depozit

Oferim salariu atractiv,
asigurare medicală privată
și acess la tele-medicină
Cei interesați sunt rugați
să sune la numărul de telefon

0737/027.243

8 Aprilie 2021, 15:20


Slobozia: «5 decenii de pictură»

Sâmbătă, 10 aprilie a.c., Galeriile de Artă «Arcadia» din cadrul Centrului Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia vor găzdui expoziția personală de pictură a artistului Virgiliu Parghel. Intitulat «5 decenii ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 14:20
(75 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 40 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 8 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 9964, cu 40 de cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 13:40
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Căzănești: Eveniment privat întrerupt de polițiști

În cursul zilei de marți, 6 aprilie a.c., aproape 100 de forțe de ordine au acționat pe raza județului Ialomița pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2021, 14:45
(247 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 60 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 6 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 9924, cu 60 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2021, 13:25
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Iazu și Fierbinți-Târg

Accidente la Iazu și Fierbinți-Târg

Marți, 6 aprilie a.c., în jurul orelor 16,15, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia-Garda de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care a fost implicat ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2021, 09:45
(155 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 12 aprilie 2021, termen limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depășit plafonul de scutire și care ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2021, 08:40
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

6 Aprilie 2021, 19:10


Tânăr din Alexeni, reținut după ce a spart geamurile la 11 autovehicule în Urziceni

Un tânăr, de 23 de ani, din Alexeni, a fost reținut de polițiști în cursul zilei de luni, 5 aprilie a.c., pe raza municipiului Urziceni. Conform oamenilor legii, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2021, 18:05
(242 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Peste 100 de polițiști ialomițeni au participat luni, 5 aprilie a.c., la o acțiune preventivă ce a avut ca scop respectarea măsurilor de protecție sanitară. Cu ocazia acestei misiuni, oamenii legii au aplicat ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2021, 15:55
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: 48 de ore de luptă cu flăcările

Horia: 48 de ore de luptă cu flăcările

Au trecut 48 de ore de când pompierii din Ialomița și Călărași încearcă să stingă un incendiu care a cuprins o șiră de baloți de aproximativ 50 de metri lungime și 4 metri înălțime. Pompierii au reușit ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2021, 15:40
(183 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Horia incendiu


Cotorca: Autocamion implicat în accident

În dimineața zilei de marți, 6 aprilie a.c., un accident rutier s-a petrecut în zona localității Cotorca. Din informațiile autorităților, în evenimentul rutier a fost implicat un autocamion. Șoferul autovehiculului ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2021, 15:25
(157 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Grupul de Comunicare Strategică: 39 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 6 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 9864, cu 39 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2021, 13:25
(252 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

RAJA Constanța informează toți consumatorii din orașul Fetești cu privire la faptul că în noaptea de marți spre miercuri, 6/7 aprilie 2021, în intervalul orar 24,00-04,00, se va opri apa în tot orașul. ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2021, 10:50
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Focar COVID-19: Carantină zonală la Gârbovi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a dispus carantinarea zonală a comunei Gârbovi. Decizia va intra în vigoare de la miezul nopții de luni spre marți, 5/6 aprilie 2021, și va fi valabilă ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2021, 17:05
(413 vizualizări - 0 comentarii)


Peste 600 de persoane aflate în carantină/izolare, verificate de polițiștii ialomițeni în ultimele 24 de ore

Duminică, 4 aprilie a.c., forțele de ordine au fost la datorie, acționând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul Stării de Alertă, precum și  pentru prevenirea și limitarea infectării ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2021, 15:45
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 69 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 5 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 9825, cu 69 de cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2021, 13:40
(278 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Platformă on-line pentru adeverințele aferente sectorului zootehnic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 5 aprilie 2021, pune la dispoziție o platformă on-line prin care pot fi transmise către Centrele județene ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2021, 11:20
(178 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 335 336
Ultimele comentarii
Nostradamus în Guvernul Cîțu a aprobat 87,6 milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Slobozia Ilie în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei aloo în Anunțul de AUR al Ialomiței gigi în Guvernul Cîțu a aprobat 87,6 milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Slobozia Rycy în Izoleta cumpărată de Consiliul Județean Ialomița, nefolosită în pandemie Ionuț Coman în Anunțul de AUR al Ialomiței @sugetar în Pază și Servicii Comunitare SRL a făcut profit pe banii contribuabililor @O gacica în Pază și Servicii Comunitare SRL a făcut profit pe banii contribuabililor Gigel în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei @cetatean în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei cetatean în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei cetatean în Anunțul de AUR al Ialomiței @Vladimir în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei Vali în Guvernul Cîțu a aprobat 87,6 milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Slobozia PUTIN în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei sugetar în Izoleta cumpărată de Consiliul Județean Ialomița, nefolosită în pandemie @Gigel în «Vom avea un buget de austeritate!» @Gigel în «Vom avea un buget de austeritate!» Vladimir în Urban SA Slobozia a achiziționat autoturisme noi pentru conducerea firmei @WALY în Guvernul Cîțu a aprobat 87,6 milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...