Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Slobozia caută medici neonatologi, neurologi și cardiologi

De 10 ani

Spitalul Județean de Urgență Slobozia caută medici neonatologi, neurologi și cardiologi

De mai bine de 10 ani, Spitalul Județean de Urgență Slobozia caută medici specialiști în Neurologie, Neonatologie sau Cardiologie. În ciuda eforturilor făcute de reprezentanții instituției, absolvenții de Medicină se lasă greu convinși să vină să lucreze în spitalele de pro­vincie. «Problema este una generală și nu vizează doar Spitalul Slobozia... Poate că și legislația trebuie schimbată. Noi tot ce putem face este să scoatem posturile la concurs...» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Doar 12% din personalul angajat Spitalul Județean de Urgență Slobozia se numără printre cei mai mari angajatori din sistemul public ai județului Ialomița. Evidențele arată că în cadrul instituției își desfășoară activitatea apro­ximativ 1000 de angajați. Dintre aceștia, foarte puțini sunt însă medici specialiști. Datele statistice realizate de instituție și publicate în «Raportul de activitate-2021» arată faptul că doar 12% dintre angajații unității me­dicale sunt medici specialiști. Cea mai mare parte din personalul Spitalului Județean de Urgență Slobozia este reprezentantă de asistenți medicali sau personal care își desfășoară activitatea în zona administrativă. Spe­cialitățile deficitare ale Spitalului Județean de Urgență Slobozia sunt Neonatologia, Neurologia și Cardiologia. Unitatea me­dicală caută de peste 10 ani medici pentru secțiile de mai sus însă demersul se dovedește greu de finalizat din cauza interesului scăzut pe care absolvenții de Medicină îl au pentru a profesa într-un spital din provincie. Singura modalitate de a angaja medici într-un spital de stat este de a scoate posturile disponibile la concurs, testări la care candidații refuză să se prezinte. «Încercăm să oferim pacienților care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slobozia servicii medicale de calitate... Cu toții ne-am dori să existe medici, însă în cazul unor specialități medicale este greu de convins specialiștii să vină să lucreze aici. Problema este una generală și nu vizează doar Spitalul Slobozia. Poate că și legislația trebuie schimbată. Noi tot ce putem face este să scoatem posturile la concurs... Le-am scos de fiecare dată, dar rezultatele au fost cele pe care nu ni le-am dorit. Adică, nu s-a prezentat niciun candidat la testările pe care le-am organizat!» a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

94 milioane de lei, cheltuieli de personal Conform aceluiași document oficial, în 2021 bugetul Spitalului Județean de Urgență Slobozia a fost de 138 mili­oane de lei. Jumătate din fondurile de care unitatea medicală a beneficiat anul trecut sunt de la bugetul de stat și au fost obținute în baza contractului-cadru încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița. Valoarea contractului s-a ridicat la peste 50 milioane de lei. Calculele arată că aproximativ 94 mili­oane de lei din bugetul Spitalului Slobozia au fost cheltuite pentru plata veniturilor încasate de către salariați. În ceea ce privește activitatea medicală, datele cuprinse în «Raportul de activitate-2021» arată faptul că numărul mediu de bolnavi exter­nați/me­dic/an a fost de 133 de pacienți. De ase­menea, numărul mediu de consultații în regim ambulatoriu realizate de un medic/an a fost de 1051. Cel mai mare număr de consultații per medic/an a fost realizat de echipa din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, media fiind de 5090 de pacienți. Totodată, în anul 2021, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a externat peste 13 mii de pacienți. «Chiar dacă medicii sunt puțini, activitatea medicală se desfășoară în condiții bune... Noi încercăm să îmbu­nătățim infrastructura și să facem spitalul unul atrăgător pentru tinerii specialiști. Am achiziționat și aparatură, avem în derulare și proiectele de anvergură pe care le știți deja... Eu cred că tinerii specialiști ar trebui să încerce să vină la Slobozia și să lucreze aici!» a mai spus Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

24 August 2022, 11:20 (4149 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Spitalul Județean de Urgență Slobozia scoate la concurs 26 de posturi de medici
Spitalul Județean de Urgență Slobozia pune în funcțiune singurul mamograf din județ
Spitalul Județean de Urgență Slobozia a cheltuit 20,7 milioane de lei pentru investiții

Comentariile cititorilor:


Flori:
(26 August 2022, 10:57)
Nu este singura institutie care se confrunta cu aceasta situatie. Se prefera pensionarii, clar . Conducerea institutiei se complace in aceasta situatie si incerca sa ne abureasca .  Ar fi cazul sa mai apara doar cand are ceva de spus. Dezinteres si lipsa de respect fata de cetatenii din acest oras si numai.
@xyz aka at nuti:
(25 August 2022, 14:46)
Daaaaa, asa este ! Era o familie de Neurochirurgi de prestigiu de la Cluj(6 ore cu private jet-ul) Sa fim seriosi! Daca nu vin este pentru ca sefii de sectie nu vor concurenta, nu vor sa i primeasca si daca semneaza, in 2 luni sunt alungati Lipsesc 16 medici in urgenta de 8 ani dar de asta nu scrie nimeni;)
xyz:
(24 August 2022, 16:04)
Un exemplu ca nu se vrea specialisti :un medic cu o specializare deficitara s a programat intr o audienta la dl manager,dupa ce intr o vineri, a aflat prin tert persoane ca de fapt e plecat, intr o vacanta ,urmatoarea programare intr o joi ,dupa ce a parcurs circa o distanta de 5 ore ,a trebuit sa l astepte 6 ore pentru o discutie de 1 minut,cu promisiunea ca ii va comunica .Nu s a intamplat nici pana in ziua de azi ,nici macar nu a binevoit sa i mai raspunda medicului la telefon.Si atunci vorbim despre ce ,de interesul de a aduce specialisti!..... bineinteles ca acei medici ca de fapt era vorba despre 2 au fost bine primiti de un alt spital ,de un alt manager care chia vrea sa faca ceva pentru sanatate.
Multumesc!
Petrica:
(24 August 2022, 15:59)
ATI ul este cea mai mare problemă a spitalului. Dacă nu sunt medici ATI, nu se mai operează nimic . Se ascunde sub preș faptul că 3 medici tineri au plecat prin demisie in ultimul an, si nu pentru a merge la un salariul mai bun, ci pentru ca nu si-au putut desfășura activitatea din cauza medicului șef pensionar care este inca mentinut in functie până cand, nu se stie.Medicul pensionar care sta impreuna cu sotia pensionară, asistent nepretuit care si dansa a obținut prelungire, in loc sa se angajeze persoane tinere care au nevoie disperată de un loc de munca. Dacă cineva din personal este împotriva conducerii este pedepsit si transferat pe alta sectie sau nu primeste drepturile cuvenite. De ce nu se scrie in acest anunț ca secția ATI este cea mai problematica din tot spitalul? Sunt 3 medici cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani. Cum va evolua vreodata spitalul acesta daca se promoveaza in continuare nepotismul si serviciile efectuate de angajați pentru a trăi bine ?
Pacient :
(24 August 2022, 15:56)
Daca adminstrativ schema este plina dar medicii nu vor sa vine la Slobozia atunci aveti o problema! Spitalul din Slobozia este cunoscut in Bucuresti ... dar are faima proasta!!!
intrebati pe medicii tineri care au plecat de la noi ce mative au avut si poate gasiti solutii! Daca nu reusiti atunci schimbati administratia!
maleficent:
(24 August 2022, 15:32)
Sa nu le mai dea voie sa lucreze si in privat si se rezolva problema maine
Om:
(24 August 2022, 14:17)
Dacă tot au salarii decente , personalul medical și auxiliar ar trebuii sa aibă o conduita , un respect , o empatie fata de bolnav . Fără plicuri ! Fata jigniri ! Fără urlete ! Cu mai mult respect către pacient .
Maria:
(24 August 2022, 13:49)
Duceti-va pana la Calarasi si intrebati de ce acolo se poate. Si poate va raspundeti singur de ce nu se poate si la Slobozia. Functia e frumoasa dar sa mai faci si ceva pentru functia aia, nu doar sa ne mandrim ca suntem director de spital....
Gigel:
(24 August 2022, 12:39)
Domnule director, daca ati fi cu adevarat interesat, ati merge pe la 1-2 facultati de medicina din tara si ati face niste prezentari, macar sa le promiteti ceva proaspetilor medici. Bucurestiul este aproape! In rest, atitutinea conform careia deschidem usa si asteptam sa intre lumea, aceasta este valabila doar la bar, nu la spital. Faceti-va treaba, ca de aceasta sunteti platit. Daca nu avem doctori, trebuie sa ii aduceti. Dvs ne spuneti ca asteptati cu ochii in soare ca poate vor veni. Ce sa vezi, nu se intampla... Dar leafa merge!
IALOMITEANU:
(24 August 2022, 12:28)
Bună ziua,
De ce nu procedati ca cei de la Calarasi, care le-au oferit si alte facilitati si asa au reusit sa atraga medici,
O zi buna!
Un cetățean :
(24 August 2022, 11:35)
Sigur doar pe aceste sectii sunt probleme. Nu vorbește nimeni de ATI unde în decurs de 2 ani au plecat 4 medici tineri pt a fi păstrați cei de peste 65 ani?! Cum este posibil că sa practice pe această secție personal cu vârsta de peste 75 ani ? Oare este sigur sau doar acoperim un gol lăsat de cei tineri datorita incompetenței conducerii secției și spitalul?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
24 Sep 2023
85 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 430 431
0

Țăndărei: Bărbat rănit într-un accident rutier

Sâmbătă, 23 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs între un autoturism și un camion. În urma evenimentului, un bărbat de aproximativ 35 de ani a fost rănit, rămânând ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2023, 10:00
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare

Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare

În anul 2023, Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare, Episcopia Sloboziei și Călărașilor fiind prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989. În acest context aniversar ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 17:25
(252 vizualizări - 0 comentarii)


2

DSVSA Ialomița: Controale privind prezența substanțelor interzise în produsele de origine non-animală

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor demarează controale ample la nivel național care vizează utilizarea sau comercializarea ilegală de substanțe psihoactive, psihotrope ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:40
(277 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Dosar penal pentru că și-ar fi lovit soția

Un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost reclamat la Poliție de către soția sa, o femeie de 40 de ani, pe care ar fi agresat-o. În urma unui conflict spontan, acesta ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:20
(362 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Amenzi de peste 59 mii de lei pentru încălcarea Codului Rutier

Joi, 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ialomița au continuat activitățile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 271 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:00
(282 vizualizări - 0 comentarii)


5

Fetești: La volan fără permis de conducere

Un tânăr de 33 de ani, din Fetești, a fost depistat joi, 21 septembrie a.c., conducând pe drumurile publice fără a avea permis. Mai mult, în urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 12:50
(276 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Precizări privind sistemul de monitorizare a suprafețelor agricole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare «checks by monitoring» aplicat începând cu Campania 2023. Astfel ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 10:50
(274 vizualizări - 0 comentarii)


7

AJFP Ialomița: Încasări la buget de 845,7 milioane de lei, în perioada ianuarie-august 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, de la începutul anului și până la 31 august 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 845,7 milioane ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:25
(378 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Factura electronică protejează mediul înconjurător

RAJA Constanța: Factura electronică protejează mediul înconjurător

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important, prietenoasă ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:10
(404 vizualizări - 0 comentarii)


Senatorul USR Sebastian Cernic: «Patriotismul economic al lui Ciolacu este o minciună, în condițiile în care prețul produselor tradiționale va crește!»

«Prim-ministrul Marcel Ciolacu minte atunci când vorbește în public de „patriotism economic“, în condițiile în care a decis să crească prețul produselor tradiționale românești prin renunțarea la TVA-ul ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:05
(408 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

ADMET SRL
Șos. Brăilei, nr. 17 bis, Slobozia
angajează
lucrător bucătărie
-spălător vase mari

la Hotel Select
relații la telefon 0745/092.361

21 Septembrie 2023, 11:05


APIA: Plăți de peste 30,325 milioane de lei pentru renta viageră agricolă 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că a efectuat plata sumei de 30,325 milioane de lei cuvenită sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2022. Astfel, suma de 11,4 ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2023, 17:20
(370 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 septembrie 2023, termen de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 25 septembrie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2023, 11:30
(504 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

19 Septembrie 2023, 18:30


RAJA Constanța: Apă oprită la Dridu pentru lucrări la stația de pompare

Miercuri, 20 septembrie 2023, echipele RAJA Constanța vor executa lucrări de cuplare a conductei de alimentare cu apă de la nivelul Stației de Pompare din localitatea Dridu/Ialomița, la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2023, 14:10
(652 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Sfântu Gheorghe, reținut de polițiști după ce a agresat o minoră de 15 ani

Polițiștii Secției nr. 6 Ion Roată au reținut duminică, 17 septembrie a.c., un bărbat de 53 de ani, din comuna Sfântu Gheorghe, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «lovire sau alte violențe». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 14:10
(788 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 11 permise de conducere reținute, 18 certificate de înmatriculare retrase

În zilele de sâmbătă și dumincă, 16/17 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 212 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 404 de sancțiuni contravenționale, iar în urma ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 13:55
(737 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții de digitalizare

RAJA Constanța: Soluții de digitalizare

Pachetul «Cont Client RAJA» este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 12:20
(722 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tamponare între un autocar și un autoturism

Două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier produs în Slobozia, în care au fost implicate un autoturism și un autocar. În urma evenimentului rutier a rezultat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 11:20
(743 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


AJFP Ialomița: În lunile septembrie și octombrie 2023, Programul «Tezaur» continuă cu dobânzi de până la 7,10%

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii/persoane fizice că, începând de luni, 18 septembrie 2023, și până pe 13 octombrie 2023, românii pot investi în Titlurile de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:50
(610 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de acordare a unui sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că până la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:25
(655 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: «Arheolog pentru o zi»/Zilele Europene ale Patrimoniului

Muzeul Județean Ialomița: «Arheolog pentru o zi»/Zilele Europene ale Patrimoniului

O lecție de istorie locală a fost predată în aer liber, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală «Orașul de Floci» din comuna Giurgeni, sub egida «Arheolog ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:10
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Septembrie 2023, 19:25


Garnizoana Slobozia: Campanie de recrutare a soldaților gradați profesioniști

Vineri, 15 septembrie a.c., în cazarma Batalionului 113 Artilerie «Bărăganu» s-a desfășurat programul-pilot de recrutare și selecție a candidaților pentru posturile vacante de soldat gradat profesionist ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 15:00
(1056 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Miercuri, 20 septembrie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că miercuri, 20 septembrie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 10:30
(946 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale privind munca nedeclarată în domeniul hotelier

ITM Ialomița: Controale privind munca nedeclarată în domeniul hotelier

În perioada 28 august-8 septembrie 2023, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au realizat un amplu control privind munca nedeclarată în domeniul hotelier. La nivelul județului, au fost ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 09:10
(836 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Modificări aduse Spațiului Privat Virtual

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că au fost aduse unele modificările pe portalul ANAF și în cadrul Spațiului Privat Virtual. Formularul web de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2023, 10:30
(922 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În august 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 6,32 milioane de lei

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat, în luna august 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 6,32 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate auto-compensări din ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 12:25
(1400 vizualizări - 0 comentarii)


Serviciul de Call Center RAJA Constanța-Un număr unic la dispoziția tuturor clienților

Serviciul de Call Center RAJA Constanța-Un număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 10:40
(1158 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: 13 septembrie-Ziua Pompierilor din România

Miercuri, 13 septembrie 2023, se împlinesc 175 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, susținută pe fondul Revoluției Pașoptiste, când o oaste turcă pătrunde pe teritoriul românesc cu intenția declarată ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 08:50
(1171 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 430 431
Ultimele comentarii
Dna în Administrația Fondului pentru Mediu finanțează reabilitarea energetică a Primăriei Țăndărei Ion ion în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Tudor în Administrația Fondului pentru Mediu finanțează reabilitarea energetică a Primăriei Țăndărei Anonim în Ialomița: Braconieri pedepsiți ca în «Vestul Sălbatic» Sacagiu în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Ozman în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Seneca în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Urban intoarce foaia în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Cetățean în Școala Gimnazială «Radu Vodă» așteaptă de 10 ani încălzirea centralizată Necircotasii în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Pretentiosi în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Dictatura Urban în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Test de sinceritate în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Sula in coaste în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Cristy în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Mary în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei Enia în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei AGORA în Slobozia: Au început audierile în dosarul tinerei care ar fi fost violată la Școala Politică AUR Cetāţean în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei dorin în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...