Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Rău-platnicii» l-au demis pe directorul Serviciului Public de Salubrizare

Amara, sabotată de către propriul Consiliu Local

«Rău-platnicii» l-au demis pe directorul Serviciului Public de Salubrizare

Joi, 15 iunie 2023, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Amara, consilierii PSD, PNL  și PRO România au decis înlocuirea din funcție a directorului Serviciului Public de Salubrizare Amara. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de către consilierul PRO România Valentin Moraru. Votul a fost contestat public de către angajații Serviciului Public de Salubrizare Amara, prezenți la ședință. Alexandru Nițu conduce de 4 ani Serviciul de Salubrizare al orașului, perioadă în care entitatea a devenit rentabilă. Noul director, numit interimar începând cu 1 iulie 2023, este Daniel Ionuț Mihai.

Linșaj administrativ la umbra legii Cu un an înainte de Alegeri, conflictele politice din cadrul Consiliului Local Amara gene­rează decizii absurde la nivel administrativ. Joi, 15 iunie 2023, în cadrul unei ședințe a Consi­liului Local Amara, consilierii PSD, PNL și PRO România au decis înlocuirea din funcție a directorului Serviciului Public de Salubrizare Amara. Proiectul de hotărâre prin care s-a decis înlocuirea din funcție a directo­rului Alexandru Nițu a fost adoptat cu 10 voturi «pentru» și 3 «împotrivă». Numele noului director, numit provizoriu, este Daniel Ionuț Mihai. Acesta este consilier local din partea PRO România. Decizia a fost contestată public de către angajații Serviciului Public de Salubrizare Amara prezenți în sală. «Nu vă mai să­turați de ciolan. Numai la el vă e gândul!» au susținut, printre altele, angajații Serviciului. Pre­zent la ședință, primarul Alin-Sorin Sandu a avertizat consilierii prezenți că proiectul de hotărâre adoptat ar putea să nu primească aviz de legalitate din partea Insti­tuției Prefectului Ialomița, în con­dițiile în care Consiliul Local nu a aprobat și o procedură de selecție pentru numirea în funcție a directorului Serviciului Public de Salubrizare. «Ne asumăm acest risc. Și când l-ați numit pe Alexandru Nițu nu exista procedura și proiectul... De ce ar fi altfel acum?!» a replicat consilierul PRO România Valentin Moraru, inițiatorul proiectului de hotărâre. Daniel Ionuț Mihai a fost numit provizoriu în funcție și este a doua propunere a consi­lierilor PSD și PRO România, după ce, anterior, aceștia au în­cercat să îl impună ca director al serviciului pe Ștefan Șandru, unul dintre consilierii locali ai PSD.

«Hoții» strigă «Hoțul!» și la Amara Serviciul Public de Salu­bri­zare Amara a fost preluat de către Alexandru Nițu în urmă cu 4 ani. Acesta a fost numit în funcție cu sprijinul consilierilor PSD. În cei 4 ani de mandat, Alexandru Nițu a reușit să transforme Serviciul Public de Salubrizare într-un sistem funcțional, a plătit debitele restante ale entității și are un profit de aproximativ 60000 de lei. La preluarea mandatului, au susținut angajații Serviciului Public de Salubrizare, Daniel Ionuț Mihai, noul director a de­clarat public că «Serviciul de Salu­brizare este în moarte cli­nică și nu mai poate fi salvat...». Într-o încercare disperată de a bloca decizia consilierilor locali, angajații prezenți au amenințat că nu vor mai veni la muncă dacă Alexandru Nițu este înlocuit. Cea mai surprinzătoare declarație rămâne însă cea a casierei Ser­viciului Public de Sa­lubrizare Amara. În cadrul șe­dinței, Valentina Cârjă a susținut că cei care vor să-l înlocuiască din funcție pe Alexandru Nițu sunt cei care nu-și plătesc taxele lu­nare pentru ridicarea deșe­urilor menajere. Ulte­rior, Valentina Cârjă a declarat pentru ziarul nostru: «Noi facem ce trebuie... Dar trebuie să înțeleagă toată lumea că salubritatea nu se plă­tește când îți aduci aminte, se plătește lunar. Printre consilierii care au votat azi sunt oameni care nu și-au plătit taxa! Unii de luni de zile... Acum, la Amara, sunt vreo 200 de „rău-platnici“. Printre ei se numără și firmele pe care le conduc unii dintre consilerii care au votat azi!». Printre numele vehiculate în cadrul ședinței se numără cel al consilierului Valentin Moraru și cel al lui Ion Onel.

Valentin Moraru se vrea popular
«O să vă măresc salariile!»
Contestat public pentru inițiativa sa, Valentin Moraru a încercat să aplaneze conflictul declanșat în cadrul Consiliului Local promițând angajaților măriri de salariu. «După ce vine noul director o să vă măresc salariile! Găsesc eu o soluție...» a declarat Valentin Moraru, ca replică la nemulțumirile acestora. Reamintim că Valentin Moraru a declarat în repetate rânduri că va candida la funcția de primar al orașului Amara în 2024. Proiectul de hotărâre inițiat, atitudinea sa în cadrul întâlnirilor publice, dar și modul în care își exercită prerogativele de consilier local, par să anuleze puținele șanse pe care le-ar fi putut avea. Grăitor în acest sens este schimbul de replici pe care l-a avut cu unul dintre locuitorii ora­șului, prezent în sala la ședință. «Te cunosc de când erai copil. Așa vrei tu să câștigi Alegerile? Nenorocindu-ne pe toți? Numără tu cine te votează din sala asta?», «Mă votez eu! E de ajuns!» a fost replica lui Valentin Moraru.

UPDATE:Redacția ziarului Independent a fost contactată de consilierul local PRO România Valentin Moraru, care a precizat faptul că nu înregistrează datorii către Serviciul Public de Salubrizare Amara, nici în calitate de persoană fizică, nici prin intermediul societăților pe care le administrează.

20 Iunie 2023, 20:05 (8740 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Amara nu a votat pentru asocierea în cadrul ADI Periurbană Slobozia

Comentariile cititorilor:


Orlando:
(3 Martie 2024, 12:34)
CITITOR  NU NE INTERESEAZA INEPTIILE TALE  SI NICI NUMIRILE POLITICE ,CEI CARE ZICI CA AU FOST IN SEDINTA NU AM AUZIT SA SPUNA DECAT CA SA TERMINE CU NUMIRILE POLITICE SI SA ORGANIZEZE CONCURS ,TI SA PARE CA AU INCALCAT LEGEA LINGERICA?
Andrei :
(22 Iunie 2023, 12:31)
Ce salubrizare?! I-au banii de pomană, dacă ai mai mulți saci de gunoi la poartă ridică doar unul, restul sunt lăsați să se împută până data viitoare. Ăsta nu este serviciu de salubrizare, este bătaie de joc!
Amarean:
(21 Iunie 2023, 13:04)
In ce fel protejeaza d-na de la casierie datele cu caracter personal si cu ce drept v-a furnizat informatii despre numele clientilor.Pare a fi un caz penal.
Vasile:
(21 Iunie 2023, 12:00)
(...) "baiatu lu tati" . Nu iti mai flexa muschi,flexeaza-ti mintea si invata sa te exprimi adecvat varstei si pregatiri tale . Din pacate stim cu toti ce mostenire a lasat tatal tau orasului  Amara. Se vede dupa pozele tale de "incordat" ce ai face tu in locul actualului primar. 
Nu mare ne-ar fi mirarea daca cumva ai batea vreo 2-3 consilieri din astia , "mai batrani" , ca nu sunt de acord cu ineptiile tale.
Maresti tu salarii, din bani tai , din bani tatal lui tau ? 
Crezi ca mai ai vreo sansa sa prostesti lumea ca tata-tu. Apucate si fa curat in ograda ta si daca esti interesat sa dai locuri de munca ,fa ceva cu bani tai si cu munca ta, nu  cu influenta lu taticu'.
In alta ordine de idei , orasul "Amara' e in faliment datorita tatucului tau. Acum noi stim ca voua va place sa fiti "eroi" in povestile voastre. 
Ne-am saturat de prosti care nu stiu sa se exprime , de maimute cocotate pe functii  si de impostori. 
Daca vrei sa faci ceva pentru comunitatea ta , nu te opreste nimeni dar nu ai sa faci asta, pentru ca interesul nu e sa ajuti orasul , ci sa te ajuti pe tine sa iei din umbra lu "taticu".
Ionut :
(21 Iunie 2023, 11:11)
O beizadea, plina de aroganta este acest (...) care pina mai ieri, rupea pariurile si pacanelele in doua, avea datorii la camatari care il cautau pe la domiciliul parintilor, acum se vrea primar, pai asta nu stie cum sa isi administreze propriile venituri, nu mai zic de administrarea unui oras. Amarenii ar trebuii sa se gandeasca bine ce vor vota, sa nu pateasca acelasi lucru ca in 2020. 
Cititor:
(21 Iunie 2023, 10:43)
Un circ mediatic.Salariatii au fost antrenati in acest conflict degeaba.Atributul Consiliului local in calitate de actionar majoritar este sa numeasca directorul societatii. Ca aceasta numire este politica nu are nicio legatura. D-l Nitu a fost numit politic si tot asa ai-a fost prelungit mandatul .Cand esti pus in functie fara concurs trebuie sa te astepti ca vei fi inlocuit la fel cum ai fost pus.D-l Nitu a lucrat ca sofer la o societate si s-a specializat la locul de munca, asta inseamna ca cine este numit in locul lui nu se va descurca. Ca este neam cu primarul, ca si-a angajat sora, etc. sunt tot amanunte de culise. Conform codului muncii d-l Nitu trebuia sa instiinteze salariatii ca au dreptul la infiintarea unui sindicat, la alegerea unui reprezentant care sa-i reprezinte in relatia cu angajatorul si de aici sa negocieze doleantele pe care le au.Mai mult la sedinte mai participa cate unii cetateni care considera ca sunt reprezentantii tuturor locuitorilor si cred ca daca vin si tipa in cadrul sedintei de consiliu sunt mari si tari. Intai de toate trebuie sa se informeze sau daca nu sa fie informati ca anumite proiecte trebuie sa rsa se incadrezeintrun cadru legal, in sensul ca lucrarile si finantarile acestora nu se fac dupa bunul plac al primarului sau consilierilor. Niste circari cu primarul in frunte care permite asa ceva sub pretextul transparentei.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Marți 23 Apr 2024
105 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

În perioada 24 aprilie-14 mai 2024, Jandarmeria Ialomița desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Noii recruți se pot ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 12:30
(62 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 25 aprilie 2024, termen-limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 25 aprilie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare î ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 10:20
(28 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița susține o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 22 aprilie-30 mai 2024. Voluntarii trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 16 și 6 ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 09:25
(68 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

La nivelul sistemului de distribuție a apei potabile din municipiul Fetești, se execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, precum și de reabilitare a stației ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 12:20
(54 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orelor 15,30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil exploziv de artilerie, calibru 152 mm, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:15
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere în Ialomița

Accidente rutiere în Ialomița

Vineri, 19 aprilie a.c., în jurul orelor 19,20, dispeceratul Inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, între localitățile Manasia și Gârbovi, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:05
(406 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 876,60 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna martie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna martie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 16 inspecții ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 10:20
(55 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2024, 19:25


Accident rutier la Gura Ialomiței

Joi, 18 aprilie a.c., două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:10
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Ciulnița: Două victime, în urma unui accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 18 aprilie a.c., la un accident rutier produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:00
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 18 aprilie a.c., pompierii din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 09:40
(542 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Modificări aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor interesați că, prin prin  OUG nr. 31/2024, au fost aduse modificări Codului Fiscal care au vizat, printre ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 15:15
(605 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 17 aprilie-26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024 aferente ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 11:55
(549 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 Aprilie 2024, 18:10


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 4,72 milioane de lei în martie 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat în luna martie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de 4,72 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate autocompensări ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2024, 10:30
(1208 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 9,40, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu produs pe ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:55
(826 vizualizări - 0 comentarii)


Sărbătorile Pascale, în atenția DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor, dar și asigurarea permanenței la sediul ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:40
(597 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în zona Popasului Chirana

Accident în zona Popasului Chirana

În seara zilei de duminică, 14 aprilie a.c., în jurul orelor 18,30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:10
(960 vizualizări - 0 comentarii)


Șarpe de peste un metru, capturat de jandarmii ialomițeni din bucătăria unui bărbat din Stejaru

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în satul Stejaru, ca urmare a unei sesizări prin apelul 112 din partea unui bărbat care semnala faptul că î ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2024, 12:20
(797 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(790 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(768 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(538 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1719 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(626 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Intervenție în zona Fetești Gară/Fetești!

În vederea executării lucrărilor de racordare a noii conducte la sistemul centralizat de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din zona Fetești Gară/Fetești ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:15
(710 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Combaterea infracțiunilor piscicole

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 11:35
(588 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gura Ialomiței

Pompierii din Fetești au intervenit la un accident rutier produs în Fetești, în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane pasagere. În sprijin a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:15
(700 vizualizări - 0 comentarii)


Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Marți, 9 aprilie a.c., în jurul orelor 15,20, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:05
(565 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:25
(816 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști

Luni, 8 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:15
(693 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...