Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia obligă cetățenii să se racordeze la o rețea de canalizare inexistentă!

Absurd administrativ

Primăria Slobozia obligă cetățenii să se racordeze la o rețea de canalizare inexistentă!

O parte dintre locuitorii Cartierului Slobozia Nouă sunt somați să se racordeze la rețeaua de canalizare a orașului printr-o adresă semnată de primarul Adrian Mocioniu. Paradoxal însă, în zona respectivă nu există rețea de canalizare. Adresa primarului Sloboziei invocă legea 241/206 potrivit căreia «utilizatorii(...) au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare». Rețeaua de canalizare din Slobozia Nouă a fost recepționată parțial în anul 2010...

Ultimatum administrativ Primarul Adrian Mocioniu a anunțat printr-o adresă oficială locuitorii orașului Slobozia care nu sunt racordați la rețeaua de canalizare că au obligația să o facă. Decizia e justificată de o prevedere stipulată în Legea 241/2016, în ceea ce privește serviciul de alimentare cu apa și de canalizare. Potrivit art. 31, alin. 14, «utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate, dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural». În cazul în care această prevedere nu este respectată, cetățenii riscă amenzi cuprinse între 2000 și 4000 de lei. În adresa semnată de către primarul Adrian Mocioniu se precizează că «aveți obligația ca, până cel mai târziu la data de 1 iunie 2019, să realizați lucrările de racordare la sistemele de canalizare existente în zona dumneavoastră. În acest sens vă solicităm să vă adresați SC Urban SA (...) în vederea inițierii demersurilor pentru racordarea la sistemul de canalizare».

Rețeaua care nu există Paradoxal însă, mulți dintre cei care au fost somați să se racordeze la rețeaua de canalizare... nu o au! Proprietarii de case din partea stângă a șoselei naționale, la intrare în Cartierul Slobozia Nouă dinspre oraș, spun că nu-și pot crede ochilor ce au citit: «Noi ne rugăm de ei de ani de zile să ne racordeze la rețeaua de canalizare. Și toți ridică din umeri! Am făcut fose, am plătit zeci de milioane pentru ele, suntem obligați să plătim lunar două milioane pentru vidanjare... Iar acum ne obligă să ne racordăm la o canalizare inexistentă! Parcă e prea mult... Ce vor, să ne racordăm la canalizarea wireless?!» declară amar unul dintre cetățenii din zonă. Contactat telefonic, directorul Urban SA, Valentin Cilibeanu, susține că s-a făcut o confuzie. «Primăria Slobozia ne-a cerut o listă cu toți utilizatorii care nu sunt conectați la rețea, fără a preciza în ce scop va fi utilizată! Vom reveni cu precizări suplimentare și, probabil, va fi redactată o nouă adresă...» ne-a declarat acesta.

Ca la Slobozia, nicăieri! Eroarea aparentă ascunde o stare de fapt pe care autoritățile slobozene o ignoră de aproape 10 ani. Reamintim că, la momentul respectiv, administrația locală a cheltuit 3,5 milioane de euro pentru realizarea rețelei de canalizare în Slobozia Nouă și Bora. Lucrările, executate de TMUCB, au fost sistate în anul 2010 și nu au mai fost reluate. Potrivit unor surse administrative, lucrarea din Slobozia Nouă a fost recepționată parțial, fără ca rețeaua de canalizare din Cartier să fie funcțională. În luna septembrie 2018, zeci de familii din Slobozia Nouă au reclamat faptul că au curțile inundate de dejecții umane provenite din această rețea de canalizare nefuncțională... Prin urmare, populația este racordată (n. red.: legal și ilegal) la rețeaua de canalizare realizată parțial în 2010, însă aceasta nu este funcțională, iar în unele zone lipsește în totalitate! Execuția lucrărilor restante a fost încredințată firmei Urban SA Slobozia, însă nu au fost finalizate nici până în prezent.

9 Mai 2019, 09:20 (4253 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Adrian Mocioniu și-a luat adio de la Primăria Slobozia
Valeriu Roșca, ex-directorul DADP, a câștigat în instanță războiul cu primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu
«Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu
Canalizarea din Slobozia Nouă și Bora nu are finanțare
Prima realizare edilitară a administrației Mocioniu

Comentariile cititorilor:


baaa...:
(15 Mai 2019, 08:26)
Din pacate toate pleaca tot de Sus.Asa a decis Veorica si adunatura de hoti si incompetenti (am vrut sa pun initial incompetenti prima data dar nu suna bine incompetenti de doua ori).Legi si directive si Ordonante dupa ureche...cum de altfel sunt si multe din sensurile unice de pe la noi de prin oras...Mucioniu pleaca dar cine vine tot rosu este...deci prostia se promoveaza si se propaga in continuare...
Locuitor:
(13 Mai 2019, 10:37)
Cartier limitrof, a reședinței de judet, SLOBOZIA, fără asfalt, fără infrastructură, colcăie serpii, câinii, pe străzi, fără iluminat stradal, gropile cât roata de la mașină, praf, mizerie, impozite ca la oraș, loturi neîngrijite, boscheți, și lista continuă. Mulțumim PSD.
priceputu:
(13 Mai 2019, 09:15)
pt proeducatia: oamenii nu sunt rai, inculti, needucati;Au semnalat un fapt real , un lucru prost facut, Canalizarea nu exista, au facut receptie partiala pentru ca se apropia termenul scadent si trebuiau justificati niste bani ( cu siguranta bani europeni ). Daca educatie inseamna sa trantesti rahatul la tine  si apoi sa-l arunci in curtea semenilor ( fapt semnalat in presa) mai bine lipsa de asa educatie.  prefer sa fiu mai din topor, cum se zice.
@Proeducatie:
(13 Mai 2019, 08:47)
Poate nu ai citit articolul si nu ai inteles. Nu exista canalizare pe Str G Cosbuc si cu toate astea primarul ameninta cu amenda pe cei care nu se racordeaza la canalizarea inexistenta. Pe de alta parte, acolo unde exista, canalizarea este in mare parte nefunctionala, deoarece a fost executata prost, s-au lasat conductele cu tot cu asfalt si toate dejectiile ajung inapoi in curtile oamenilor. Sau poate esti primarul si ataci, pentru ca cea mai buna aparare e atacul, nu?
Pe de alta parte, or mai fi si case cu batrani, care nu au baie, toaleta in casa, poate doar un robinet in curte pentru a folosi apa de la retea ca sa ude trei fire de leustean (era sa scriu trandafiri). Lor de ce le-ar trebui canalizare? mai au de trait 2,3 ani si nu au posibilitati financiare sa-si faca baie/toaleta in casa. A nu se intelege ca sunt de acord cu poluarea, indeferent de sursa. Dar, totusi, despre ce vorbim? 100 de batrani care polueaza folosind toaleta din curte, versus combinat chimic (zeci de ani), fabrica de ulei, furfurol (cat a functionat), etc... Nu e amuzant? (daca n-ar fi trist si grav). Ne livreaza o apa posibil cancerigena de 11 ani, dar ne someaza sa ne racordam la canalizare...
Rezolva intai cu apa si dupa aia ne conformam, ne racordam cand faci si canalizare (momentan ne facem singuri vitanjarea din fosele construite din banii nostri)!
Proeducatie:
(10 Mai 2019, 12:32)
Ce oameni inconstienti si rai!exemplul clasic de lipsa de educatie,resping tot ce e nou si modern.Cum sa ai sistemul de canalizare la poarta si sa preferi sa elimini fecalele,samponul,detergentii in fost fantana,actual folosita ca si fosa(multe cazuri de genul asta in sl noua).La noi doar cu forta se poate face educatie si progres!
VITANJORU:
(10 Mai 2019, 08:39)
Nesimtire, nepasare, nepricepere. Celebra expresie: "a semnat ca primaru" adica el nici nu citeste ce semneaza, sau, citeste, dar alege sa fie cinic; stie ca nu-l mai voteaza nici drq pentru ca nu a facut nimic pentru oras, iar in felul asta se razbuna anticipat pentru ca nu va mai fi ales de oameni. Pe de alta parte, a angajat in primarie numai membri de partid rosu, care nu cunosc nici macar retelele edilitare (si asa putine) din oras si scriu astfel de ineptii! Celebrul exemplu cu "mutul" care a fost amendat de jandarmi pentru ca a "strigat" nu stiu ce la un miting. Cam asta este nivelul de prostie si nesimtire. Nici macar sa iasa public si sa-si ceara scuze, odata pentru ca nu a facut canalizarea (si nimic in general) si a doua oara pentru somatiile idioate pe care le trimite oamenilor. Batranii aia care merg pe 3 ianuarie sa plateasca impozitele primii si stau la cozi imense pot face infarct cand vad ca sunt pasibili de o astfel de amenda, mare cat 10 pensii "majorate". Astept amenda pentru a o contesta in instanta, plus ceva despagubiri morale! 1 leu nu mai mult!
Observator:
(9 Mai 2019, 19:19)
Dar cu cei care locuiesc fara drept in blocurile ANL, in locul celor care au obtinut aceasta favoare dar nu au nevoie de ea in vreme ce familii grele, cu venituri mici si copii multi nu au unde locui, ce facem domn PRIMAR?!? Verificati daca mintim noi sau daca nu cumva, angajatii primariei s-au murdarit de putina spaguta pe la gura!
Mary:
(9 Mai 2019, 13:12)
   Domnul Cilibeanu și domnul Mocioniu, sunt doi manageri nepricepuți. De unu' o să scăpăm sigur la alegeri, celălalt o să ne mai chinuie cu prostiile lui. 
  Orașul arată ca după bombardament, ce mai contează că unii nu au canalizare!!! M-am plictisit să tit semnalizez nemulțumirile locuitorilor ai acestui oraș.
   iau în calcul să ma mut din acest oraș "european" care nu oferă nimic în schimbul taxelor pe care le plătim. Nu se merită să fim permanent bătaia de joc a PROȘTILOR!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 25 Mai 2022
94 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

24 Mai 2022, 18:30


1

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița: «Târgul ofertelor educaționale»

lnspectoratul Școlar Județean lalomița își dovedește interesul pentru traseul educațional și profesional al elevilor de clasa a VIII-a prin organizarea unui Târg care să faciliteze accesul acestora la ofertele ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 17:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Liber la pașapoarte pentru copii de 1 iunie

De 1 iunie-«Ziua Internațională a Copilului», Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte va avea program normal de lucru. Funcționarii instituției vor onora însă solicitările pentru emiterea de pașapoarte ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 16:40
(135 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Marți, 24 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27174, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de luni, 23 mai a.c ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 13:15
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Descindere la Slobozia organizată de Poliția Capitalei

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat marți, 24 mai a.c., 7 percheziții domiciliare, pe raza Capitalei și a județelor Ilfov și Ialomița. În Ialomița, descinderea ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 12:00
(237 vizualizări - 1 comentariu)


5

Slobozia: Întâlnire cu profesor doctor Marius Stan

Profesor doctor Marius Stan, celebrul savant român născut la Urziceni, ajunge vineri, 27 mai 2022, la Slobozia. Omul de știință va susține o conferință în cadrul Centrului Cultural «Ionel Perlea». Denumit ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 11:15
(201 vizualizări - 0 comentarii)


6

AJFP Ialomița: Peste 844 mii de lei, sume stabilite suplimentar în luna aprilie 2022

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna aprilie a.c., 19 inspecții fiscale și 21 de controale inopinate. În urma acțiunilor de verificare au fost stabilite obligații ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 11:00
(171 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din localitatea Dridu. Astfel, marți, 24 mai 2022, în intervalul orar 08,00-17,00, se ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 15:05
(262 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Luni, 23 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27174, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de duminică, 22 mai a ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 14:10
(207 vizualizări - 0 comentarii)


9

Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Peste 110000 de chestionare completate la nivelul județului Ialomița

În intervalul 14.03-22.05.2022 al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 au fost completate 110609 de chestionare la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 13:55
(236 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Redirecționare a 3,5% din impozitul anual datorat la entități nonprofit/unități de cult (Formularul 230)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul stabilit pentru susținerea ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 13:20
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Sudiți

Incendiu la o casă din Sudiți

Duminică, 22 mai a.c., în jurul orelor 16,40, pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din comuna Sudiți. Trei ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 10:10
(269 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Sudiți incendiu


12

Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Duminică, 22 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27174, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de sâmbătă, 21 mai a ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2022, 13:55
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 21 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27173, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de vineri, 20 mai ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2022, 13:40
(397 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Începe «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

În perioada 22-27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează cea de a XVI-a ediție a evenimentului «Săptămâna Prevenirii Criminalității». Obiectivul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 14:40
(520 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» va fi gazda unei expoziții de pictură care cuprinde lucrările artiștilor Stela Maria Lucici și Cristian Sima. Evenimentul se va desfășura luni, 23 mai 2022, începând cu orele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:30
(562 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 20 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27170, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 19 mai a.c., când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:15
(460 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Doar 42 de persoane selectate în vederea angajării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 20 mai a.c., la Slobozia, în incinta Centrului Cultural «Ionel Perlea» a fost organizată Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La nivelul județului, până la data desfașurării Bursei, au fost contactați ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:00
(550 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: La volan cu permisul suspendat

Joi, 19 mai a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată de polițiști, oamenii legii au identificat, în flagrant, pe Bulevardul Chimiei din Slobozia, o femeie care conducea având permisul de conducere ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 12:45
(580 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Fără focare de Pestă Porcină Africană pe raza județului

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, la acest moment, pe raza județului Ialomița nu există focare de Pestă Porcină Africană ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 11:00
(466 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Controale ale polițiștilor de Investigare a Criminalității Economice

Miercuri, 18 mai a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe raza municipiilor Slobozia, Fetești, Urziceni și a comunei Sinești, pe linia ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:30
(695 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în mediul rural

Miercuri, 18 mai a.c., polițiștii ialomițeni au organizat pe raza comunelor Ciulnița, Gheorghe Lazăr, Perieți și Andrășești o acțiune cu efective mărite de prevenire și combatere a nerespectării normelor ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:15
(689 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Joi, 19 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27169, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de miercuri, 18 mai a ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 13:15
(538 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Precizări privind noile măsuri fiscale aprobate de Guvernul României

Prin actul normativ sunt aduse o serie de modificări și completări Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(572 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Vineri, 20 mai 2022, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Vineri, 20 mai 2022, echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din Cartierul Buliga/Fetești. Astfel, în intervalul orar 08,00- ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(691 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Jandarmii ialomițeni, la datorie

IJJ Ialomița: Jandarmii ialomițeni, la datorie

Aproximativ 140 de jandarmi ialomițeni vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor sportive, religioase și cultural-artistice care vor avea loc în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 11:45
(690 vizualizări - 0 comentarii)


Efectivele de pisică sălbatică, râs și lup, evaluate de APM Ialomița

În baza atribuțiilor ce îi revin conform legislației în vigoare, autoritatea publică centrală pentru protecția mediului realizează studiile de evaluare a stării resurselor biologice pentru stabilirea cotelor ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2022, 14:55
(711 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 18 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27169, fiind înregistrate 4 cazuri noi față de ziua de marți, 17 mai ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2022, 13:20
(656 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2022, 18:15


Borănești: Reținut pentru «viol»

Luni, 16 mai a.c., polițiștii ialomițeni au reținut, pe bază de ordonanță, un bărbat de 49 de ani, domiciliat în localitatea Borănești. Acesta este acuzat că, în noaptea de 13/14 aprilie a.c., ar fi violat ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2022, 15:20
(823 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389
Ultimele comentarii
Goanță în Primele vești bune: Adi Mihalcea rămâne! Adrian în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Costel în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița #pasajladrajna în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete Gigi în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița CNGM în Drumul spre victorie... Cristi în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Marian în Descindere la Slobozia organizată de Poliția Capitalei adi în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete cozma în «Nea Mișu» este o instituție Marius în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Tot eu în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete RAR în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Cetățean iubitor de verdeata în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete Anonim în Zeci de service-uri auto funcționează ilegal pe raza județului Ialomița Gigel în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete Mary în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete PlecatdinSlobozia în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete PlecatdinSlobozia în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete @#pasajladrajna în Primăria Slobozia a început amenajarea pistelor pentru biciclete
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...